reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Albo mi się zdaje albo Margolcia28 nie zrozumiałaś postu ravenalka. Mówiłyśmy o pici i paleniu w ciąży w kontekście chorób i problemów jakie powodują, a Ty napisałaś że paliłaś i piłaś w ciąży i przytoczyłaś że Twój syn jest lewo ręczny...

zasada nie czyni regułe i na odwrót ..... ja z ciaze zaszłam majac nie spełna 17 lat ... jarałam jak smok i alkohol tez byl , aczkolwiek tu wytlumacze ze nie dlatego ze mialam z tym problem tylko poprostu chcialo mi sie ... nigdy w zyciu nie zdarzylo mi sie to wiecej ... ale powaznie takiej ochoty jak w ciazy z Damiankiem na alkohol nie mialam nigdy ... i .... mój syneczek jest .. leworeczny to fakt ...

Więc nie dziw się , że ktoś pomyślał iż uznajesz leworęcznych za "gorszych" skoro podałaś to jako przykład choroby/"ułomności" jakie wywołuje palenie lub picie w ciąży...

reklama
no widzisz to zle wnioskujesz , szfladkowanie i ocena ludzi ... widze ze nalezysz do grona osob ktore wiedza lepiej .. hmm ... bez komentarza dalszego ... a co do leworecznosci i inteligencji mojego syna to jestem najdumniejsza mama jaka on moze miec ...
napisałam, że być może błędnie wnioskuję, więc nie musisz od razu tak bojowo :-) poza tym, tak jak Alonqa napisała, źle mnie zrozumiałaś. nie napisałam, że jesteś zła i najgorsza dlatego, że paliłaś, czy piłaś w ciąży. Chodzi mi o to, że leworęczność swojego dziecka przypisałaś temu paleniu i piciu (uznawanemu przez ogół społeczeństwa za złe w czasie ciąży), a ja mówię tylko, że moja córka pewnie też będzie leworęczna, i że leworęczność nie jest efektem palenia w ciąży :-)
nie należę do grona osób, które wiedzą lepiej, należę do grona osób, które mówią swoje zdanie :-), ale jak napisałaś "bez komentarza dalszego", dalej nie zamierzam na ten temat dyskutować i wywoływać jakiejś nowej fali sporów, pozdrawiam.

Ja tez kupuję Michałowi na wyrost, teraz nosi rozmiar 92 a już na wyprzedarzach ankupiłam mu rzeczy na 98, 104, 116 napewno się nie zmarnują:-)

/orchidea22 ja ubranka po Michale sprzedaje, daje ogłoszenie w lokalnej gazecie i za jakieś symboliczne grosze sprzedaje, nie długo ma ktos przyjść po jakieś ciuszki, przebiorę to co zostanie i jeśli będzie się nadawać to Ci wyślę.
moj teraz nosi roz 86 i jest tak w sam raz na niego ale teraz wolniej rosnie wiec pochodzi w nich troszke( mam nadzieje) bo jest i tak juz dosc spory...
Ale i tak biore sie za odlozenie tych mniejszych to tez bym mogla cos podeslac:)

Bede wdzieczna naprawde nawet za kilka sztuk:)

no a ja sadze za zaszlufadkowalyscie mnie ... bo ty Alonqa pisalas o zlych nastepstwach , ja podajac przyklad moich synków pokazalam te dobre strony a leworecznasc jest dlamnie czyms normalnym .... i generalnie nie lubie nie tolerancji ... kazdy zyje jak chce .... a ze temat zaczelam .... bo nie chce oceniac zadnej z dziewczyn piszacych na watku ....

Margolcia kochana nie złość się, ja też nie raz coś napisałam, źle mnie zrozumiano i afera gotowa, więc nie warto się denerwować. A właśnie, Ty masz leżeć i odpoczywać :)

Cholera zgubiłam kabel usb od aparatu, dawno małej nie pokazywałam, a to co teraz wyczynia to szok :) Teraz zamiast spać, to ona staje w łóżeczku i zadowolona :) A po podłodze raczkuje jak szalona. Tylko coś mama przestała mówić :( Teraz jest baba...

Carlaa Nelcia pewnie wczesnie bedzie chodzic:) Silna dziewczyna z niej:) czasmi to az mi teskno do czasow kiedy Alan tylko lezal i byl spokojny:) teraz wszedzie wejdzie:D:D

no a ja sadze za zaszlufadkowalyscie mnie ... bo ty Alonqa pisalas o zlych nastepstwach , ja podajac przyklad moich synków pokazalam te dobre strony a leworecznasc jest dlamnie czyms normalnym .... i generalnie nie lubie nie tolerancji ... kazdy zyje jak chce .... a ze temat zaczelam .... bo nie chce oceniac zadnej z dziewczyn piszacych na watku ....

czyli mam rozumieć, że są dobre następstwa picia i palenie w ciąży? Ciekawa teoria, w ogóle nie rozumiem po co nawiązałaś do leworęczności Twojego syna w tym temacie, moim zdaniem nie ma to nic do rzeczy, ale nie wiem może Ty uważasz, że ma.

A i jeszcze jedno wynika z tego, że uważasz mnie za osobę nietolerancyjną....nie jest tak, potępianie czy negatywne odnoszenie się do pewnych spraw nie oznacza że ich nie toleruję, ja widzę między tymi pojęciami różnicę.

reklama
Do góry