reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

reklama
Hej dziewczyny! Fajny dziś dzień, słońce świeci u nas we Wrocławiu ale dość chłodno, ale to jeszcze ranek.. wczoraj odebrałam właśnie pismo z Akademi medycznej i mam termin badań DNA na 23 wrześnie, będą to badnia krwi więc ja także zostanę pokłuta, nie żeby sprawialo mi to przyjemność bo jak pdo koniec ciąży robiłam badanie grupy krwi i zostałam pokluta w 5 miejscach bo baba nie mogła trafić w żyłę, jak urodziłam małego to babki na sali patrzyły na mnei jakby mnie mąż lał, na obu rękach wielkie wylwy w postaci siniakow.. boję się kłucia.. no ale coz, mysłałam, że ex odpuści ale zawzięty.. aha miałam wspomnieć odnośnie oszczędności paru groszy na zakupach dla dzieciaczkow.. wczoraj byłam a makro i naprawdę opłaca się jezdzić na większe zakupy.. kupilam 4 paczki pieluszek pampersa 4, duża paczka 70 sztuk w cenie 40 albo 41 zl brutto za paczkę a u mnie w byle jakim markecie kosztuje min 55 zł, chusteczki pampersa clen and play za czteropak zapłaciłam 17 zł a w sklepie prawie 8 zl paczka i wiele innych rzeczy, kaszki nestle sa w cenie 6 zł a w sklepie prawie 8.. także jak ktoś ma możliwość to warto się wybrać.. ja jeżdżę raz na jakiś czas i robię zapasy:)

Aneek ważnie że będziesz miała badania za sobą. A te chusyeczki clean & play płaciłam 15 zł w kauflandzie czy tesco, wtedy zapas zrobiłam i mam z 50 opakowań :) A takie zakupy w promopcjach to się opłaca robić, ja mam koleżankę co na ceny nie patrzy, i na synka wydaje 600 zł miesięcznie. Ja jak coś kupuję to patrzę, żeby taniej było i zapasy właśnie robię.

Dziewczyny ja chcę przespać w końcu noc!!! Ja nie wiem co jest nie tak, ale mała czy po samym mleku, czy kaszy czy kleiku, to i tak budzi się o jednej godzinie- ok 1-2, później ok 4-5... I wstaje po 7... Czasem częściej się budzi, a ja już siły nie mam... Daję jej bebiko 2 albo 2r, może jak zmienię mleko to będzie dłużej spała?? Nie wiem od czego to zależy, ale ona ma prawie 8 miesięcy i budzi się za często!!

no to masz przechlapane, mój Kuba jak skońzył pół roku to kładę go raz o 20 raz 21 max 22 zależy jak chce spać, ok 12 daję mu jeść i śpi do 8 na początku także dawałam bebiko ale jakoś nei bardzo mu podchodziło i karmię go NANem:) 2

Carla ja z chlopcami robilam tak ze przez sen dawałam im butle ale nie samo mleko tylko z kaszką i mialam spokuj do rana .... sprobuj o zawsze jakis sposub . moje łobuzy lubily ta malinowa .... a butle dawałam okolo polnocy , czasem pozniej ..... no i tez sposub przetestowny przezemnie ( ale to jak z kasa krucho bylo ) kasza manna na mleku na noc , spali jak zabici :-)
Ale smaka robicie na wyjscia! :)
Carla zaczeła :-p Ty dodałaś i tak jakoś wyszło :-p

Ostatnia edycja:
Własnie na Nelkę nie działa ani kasza ani nic, i tak się budzi. A mnie trafia, bo teoretycznie powinna spać dłużej. Teraz budzi się tak jak początkowo na samym cycu. Nie wiem dlaczego tak jest, bo butlę w dzień też dostaje, w sumie cycy dostaje z 3 razy dziennie, ale zaraz dosteje butlę albo coś innego, bo ona po nim głodna jest, to tylko taki dodatek. Marzę o pierwszej pobudce ok 5, a tak to o tej porze albo i wcześniej mam już drugą... :(

no to nie wiem .... a moze budzi sie bo poprostu pic jej sie chce.... nie mam pojecia , aczkolwiek pamietam ze umnie mieli taki okres na popudki ... potem przeszlo :-)

reklama
Próbowałam z wodą i ze zmiejszaniem ilości miarek mleka. I lipa. Czuje wodę to jest afera, ale tylko w nocy, bo nic innego do picia nie dostaje... Ale dziś będę walczyła z tą wodą, może się uda :)

Do góry