reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Tabletki biorę takie co można przy nich karmić, są jednoskładnikowe... Ale może zdecyduję się na spiralę, jednorazowy wydatek i spokój... Ale moja koleżanka ma 9 miesięcznego synka po spirali, i tata pani też :) Przy tablrtkach trzeba mieć pamięć, ja się dobrze po nich czuję, ale jak mi libido spadnie to odstawiam :D A moja koleżanka za ok 300 zł spiralę założyła...

Aha, Nela dziś 2 raz obudziła się w nocy z histerią, tak po prostu... Głodna nie była ani nic, może to zęby??? Kupię jakiś żel i jej posmaruję, może coś to da...

reklama
Carlaa moj potrafil sie tak obudzis wlasnie jak zabczyska szly:) no wlasnie spirala jeden wydatek na kilka lat i ogolnie wychodzi nie tak drogo:)

fikusek z tego co patrzylam w neci to taka spirala jak ja mam kosztuje w polsce 750-800zl. sama spirala. a najczesciej trzeba liczyc tez koszt zalozenia jakies 200-300zl. no i przed cala akcja trzeba zrobic cytologie, bo bardzo wazne jest by w momencie zalozenia spirali tam na dole byl absolutny porzadek :tak:.
carla ja wlasnie przy tabletkach procz zlego samopoczucia i ewentualnego przybrania masy ciala balam sie tez, ze mi libido oklapnie :tak:. dlatego po dluugich namyslach zdecydowalam sie na spirale wlasnie.

Carla - to uważaj przy tych jednoskładnikowych. Bo one często zawodzą. Tzn. częściej niż dwu. Ale czytałam, że dodatkowo się zabezpieczasz to drugiej dzidzi nie powinno być :)
Ja tam od zawsze biorę tabletki i sobie je bardzo chwalę :)

kropelka na cytologie ide po okresie bo jescze po porodzie nie mialam robionej i gin kazal przyjsc:) pozniej trzeba czekac ok 3 tyg na wynik to akurat niedlugo bym okresu dostala i mozna by bylo zamkaldaC:) czytalam w necie ze ta twoja droga jest:) na taka mnie nie stac:( ale jak pojde na cytologie to z nim pogadam i zaznacze ze nie mam zbyt wiele kasy na to:)

fikusek w szwecji jej koszt to w przeliczeniu jakies 400zl. i to jest caly koszt, bo zakladanie bylo za darmo. wiec naprawde nie ma porownania.
ja na mojej to jeszcze zarobilam :-D. bo raz, ze zaplacil za nia moj M. a dwa, ze poniewaz byla na recepte to podciagnelam to do socjalu jako lek na recepte. no i dostalam cala kwote za m-c spowrotem :-D. teraz tylko kwestia tego czy bede z niej dlugotrwale zadowolona.

Hej Dziewczyny,mozna zapytac ile placiliscie za spirale???tak pytam z ciekawosci,Pozdr
ja placilam 7 lat temu 500 zł , teraz koszt jet mniejszy okolo 300,moja macocha wkladala mirene ta hormonalną to placila 800 ale to umnie w miescie , a jak w innych nie mam pojecia .

dacie wiare ze antykoncepcja tu w angli jest darmowa :szok:

reklama
krropelka mirena jest podobno dobra , bo duzo czytalam ale ... wlasnie ale widze swoja macoche ma juz rok czasu tę właśnie wkładke i ......... bosz kobieta mam 34 lata i praca dom łóżko , facetow na kilometr czuje i stroni , swojego K to nawet do lozka juz nie wpuszcza , no ale taka jest u niej konsekwencja hormonow
fikusek mowisz ze boisz sie hormonow , powiem ci ze czasem sa lepsze niz zwykla wkladka , widzisz ja mialam zwykla i jestem naprawde zadowolona mialam spokuj naprawde na 5 lat ale sa tez minusy , ja np mialam uczulenie na miedz ktora jest w niej i dlatego przez pol roku okres 2tyg przez 2 tyg i pampersy nosilam tak sie zemnie lało organizm musial przyzwyczaic sie , oprucz tego trzeba przestrzegac zasad , po zalozeniu zero sexu przez 6 tyg bo ona musi sie "wtopić i ułożyć" , ja mialam co miesiac badanie usg czy wkladka dobrze lezy po 3 miesiacach jak sie ulozyla mialam spokuj na 5 lat

Do góry