reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

reklama
Strajk tu chyba :)
A ja postanowiłam polubić zimę, i przymierzam się do zakupu deski :) Będę się uczyć jeździć :) W górach mieszkam to wsytd, żebym nie potrafiła jeździć, no i mam zamiar zrobić coś w końcu tylko dla siebie :) I muszę odkładać na zestaw.

no Witam znowu mamuski kochane :)
nie było mnie bo neta nie mialam :wściekła/y:
czytam i czytam i czytam ........
orchidea - gratuluje odwagi i zycze powodzenia i szczescia
agnes milusiego wypoczynku Kochana i nie mysl o tym co nie powinnac
katerinka- milo ze wyjazd sie udal :) moze nastepnym razem uda sie wiecej kobitek sciagnac :-)
carla - to jest twoje pierwsze dziecko wiec dlatego pewnie dostalas tabletki , ja szczerze powiedziawszy po drugiej wpadce momentalnie zalozylam spirale ( fakt koszt duzy , kasy brak ) i mialam 5 lat spokoju ,5 lat :-) potem fakt wyjelam poniewaz nikogo nie mialam, tabletki przepisal mi lekarz i tez nie powiem dzialaly ale ja
przekonania do nich nie mialam .

carla a ja czekam na okres zeby spiralke zalozyc i nie mam psia mac no,jakies fatum chyba:)
kurcze fajnie z deska,ja tez bym kiedys chciala ale chyba taki sprzet drogi,ale jak masz blisko i warunki to spoko
margolcia a jak juz mialas ta spiralke jak wygladalo to u ciebie,chodzi mi o okres,jakies dolegliwosci no i czy sie zabezpieczalas jeszcze,bo roznie ludzie mowia
agnes dolecialas ,ok wszystko?

a ja od jutra jestem sama ,mama wyjezdza i juz sie nie moge doczekac,takie ma chumory,ze ja takich w ciazy nie mialam a juz troche minelo,wiem ze lata swoje robia ale ile mozna ??
a jutro jedziemy na remonty do kolezanki to troche nam zejdzie

katerinka no ja niewspominam poczatkow za fajnie , przez pol roku mialam okres co 2 tyg przez 2 tyg i nosilam doslownie pampersy tak zemnie lecialo , oprucz tego silne bole brzucha i skurcze , ale nie kazdemu sie tak przytrafia .... polecam ta forme bo umnie sie sprawdzila :-)

A ja jednak wolę tabletki... Znam 2 przypadki ciąży ze spiralą, a z tabletkami nie... Ale i tak dodatkowo się zabezpieczamy, mimo że tabletki mają najwyższy wskaźnik pearla. Ja kiedyś już brałam tabletki, ale dopiero teraz miałam plamienia, myslałam że mnie coś trafi, okresu nie miałam po porodzie, a tu tabletki i taki psikus, ale na szczęście już nie mam :)

A ta moja Nelcia to ledwo się obudzi i już ma zły humor, ciągle walczy z raczkowaniem, buja się na kolankach, skacze jak króliczek, ale rączkami nie przebiera. Męczy się szybko i cały dzień taka maruda że szok, tylko stęka i płacze... I nawet zabawy i noszenie dużo nie dają, jakieś dziwne fazy ma to moje dziecko :) Oby szybko jej przeszło i żeby grzecznie w wózku jeździła, bo każdy spacer jak ona nie śpi to dla mnie duży stres...

witam sie i ja:)
ja rowniez decyduje sie na spirale bo po wszystkich tabletkach zle sie czulam:)
Carlaa ja znam kiolka przykladow zajscia w ciaze po tabletkach:);po spiralach to nie wiem bo chyba nie kojarze by ktos mial z mojego otoczenia, no ale wiadomo zadna metoda nie jest 100% i moze byc dzidzius. Ja rowniez tak jak ty bede sie dodatkowo zabezpieczac:) nie ma innej opcji:) Super ze Nelka zbiera sie do raczkowania:) moj dokladnie zaczynal tak jak opisujesz:) Nie choruje? bo u nas jest kaszelek ale bylam u lekarza a niby nic nie slychac,powiedziala ze przy zabkach czasami wystepuje bo dziecku slina scieka nie tam gdzie trzeba:)ja juz od powniedzialku badz od wtorku gosci mam:) w ogole w powniedzialej jade na wizyte do okulisty bo mi pulsowalo caly czas cos w oku,nie powieka tylko cos wewnatrz oka,zadzwonilam umowilam sie i przeszlo:D a mialam juz kilka dni to:) ale i tak pojade sie zabdac bo kiedys mialam wadw wiec napewno nie zaszkodzi tym bardziej ze mnie kupe czasu tam nie bylo:)

Spiralka powoduje wczesne poronienia i nie zapobiega poczeciu.Poprostu zaplodnione jajeczko usowa z macicy i dlatego czesto wystepują krwawienia.Osobiscie nie zdecydowalabym sie na taki sposob "zabezpieczenia" przed ciążą gdyz jak by to nie nazwac to i tak jest to aborcja.

Tabletki tez nie bralam i nie mam zamiaru brac.Ingerencja hormonalana w organizm wlasciewie bez powodu.

Ja stosuje naturalną metode polegajacą na obserwacji organizmu i temperatury.Tzw.kalendarzyk.U mie sprawdzil sie w 100 %.Tylko potrzeba do tego wytrwalosci.:happy:
A osobiscie to bym nawet mogla miec juz teraz drugie dziecko.Nie chce by moja coreczka byla jedynaczką.Tylko tak ciezko teraz zaufac komukolwiek.Mimo ze jest ktos taki ale boję sie powtorki z rozrywki.Bo znowu może okazac sie ze to tylko -obiecanki cacanki.Ale dzidziusia to bym chciala juz drugiego:happy:ale z tatusiem........mądrym........

reklama
Spiralka powoduje wczesne poronienia i nie zapobiega poczeciu.Poprostu zaplodnione jajeczko usowa z macicy i dlatego czesto wystepują krwawienia.Osobiscie nie zdecydowalabym sie na taki sposob "zabezpieczenia" przed ciążą gdyz jak by to nie nazwac to i tak jest to aborcja.

Tabletki tez nie bralam i nie mam zamiaru brac.Ingerencja hormonalana w organizm wlasciewie bez powodu.

Ja stosuje naturalną metode polegajacą na obserwacji organizmu i temperatury.Tzw.kalendarzyk.U mie sprawdzil sie w 100 %.Tylko potrzeba do tego wytrwalosci.:happy:
A osobiscie to bym nawet mogla miec juz teraz drugie dziecko.Nie chce by moja coreczka byla jedynaczką.Tylko tak ciezko teraz zaufac komukolwiek.Mimo ze jest ktos taki ale boję sie powtorki z rozrywki.Bo znowu może okazac sie ze to tylko -obiecanki cacanki.Ale dzidziusia to bym chciala juz drugiego:happy:ale z tatusiem........mądrym........

wacle nie jest tak jak piszesz:) spirala nie powoduje poczecia:) poczytaj sobie cokolwiek chociazby w necie na ten temat:)
a bylas juz w sadzie z tymi alimetami?? zlozylas wniosek czy juz spara sie toczy bo nie pamietam?

Do góry