Charlene - wiesz.... super rzecz ludzie wymyslili, aby nie brac slubu tylko zamieszkac razem - to w sumie jest rewelacyjny sprawdzian, czy ludzie pasuja do siebie itd; wiesz.... nie za bardzo chce sie wypowiadac, bo.... w sumie ogolnikowo napisalas, ale... mysle,z e najgorsza rzecza teraz - bylaby ciaza i drugie dziecko; ja nie jestem za skreslaniem tego czlowieka, ale... mysle, ze musicie usiasc i porozmawiac porzadnie, tak szczerze i cos ustalic; inaczej - bedziesz sie i Ty i Sara "dusic", a dziecko wszystko wyczuwa; nie podoba mis ie jedno,z e to Ty z Sara musicie "uciekac" do jej pokoiku, bo on oglada non stop tv; wiesz... moze mam dziwne myslenie, ale dla mnie dziecko jest zawsze na pierwszym miejscu, no i trudno, albo ktos to zrozumie i sie dostosuje albo... good bye:-( Jest tez tak,z e pewnych rzeczy nie widzimy na poczatku zwiazku, jest tez tak, ze druga osoba jak chce cos zdobyc to sie pokazuje z najlepszej strony, a potem jak mieszkaja ze soba albo zenia sie, to dopiero wychodzi, ze w sumie - to jest zupelnie inny charakter i oczekiwania; ja wiem, ze ja mam ciezki charakter i wiem, ze dla mnie moje dzieci i moja praca sa bardzo dla mnie wazne; wiem tez,z e potrafie sie ugiac-znalezc kompromis, ale nie taki, w ktorym wiem, ze predzej czy pozniej nie wyrobie; dlatego - tylko szczera rozmowa i znalezienie kompromisu; jesli nie, to trudno - dalsze ciagniecie moze bardziej jeszcze zranic i to w tym momencie 3 osoby, bo Sara tez to niestety odczuje; mam nadzieje,z e jednak sie ulozy wszystko dobrze i szczesliwie;
Asuzana - z sadem to swiete slowa powiedzialas;
a dzieciaczki to sama radosc; niestety rosna nam i.... wszedzie ich pelno; ja tez myslalam, ze Maksik to bedzie spokojne w miare dziecko a jednak... juz teraz ukazuje sie u niego wojowniczy/despotyczny charakterek;-) az Tobie i Anowi i Katerince i innym mamom zazdroszcze "pulpecikow"; moj choc szybko zrobil sie dlugi i zaczal nosic rozmiar 74, tak od dluzszego czasu stoi w miejscu, wiec nadal mamy ubranka na 74, niektore tylko na 80; i wszyscy mowili,z e jak szczuple dziecko, to szybko pojdzie na nozki a tu..... cisza:-(ubostwia na czterech zasuwac az sie kurzy, ale.... jak chce cos wyzej siegnac, to wstanie bez problemu - cwaniak maly:-) a dzisiaj to mnie z jedzonkiem zaskoczyl - bo zjadl swoja zupke (w sumie to bardziej bardzo gesta papka miesno-warzywna) i to cala miske
wiec ja spokojnie sobie nalozylam jedzenie dla siebie - kluski z piesia z kurczaka w sosie smietanowo-grzybowym, no i.... jak to zobaczyl to w ryk; i nie dalo rady inaczej, ale.... mamusi sporo podjadl; a staralam sie tak, zeby tego nie jadl, bo akurat ja mialam wszystko czego nie mogl, eh.... zobaczymy jaka bedzie dzieki temu nocka i jutrzejszy dzien, ale.... az sie boje;
a sikalam ze smiechu jak rozwalil mi calusia paczke pampersow i nosil je do mnie (ale nie tak, zeby mi je dac, tylko tak, zebym widziala, ze je rozklada;-)) i zasuwalam z pampkami w reku na kolanach - pocieszny widok
Anowi -gratulacje zabka; oj - te pierwsze zabki sa strasznie ostre, jak brzytwa
moj sobie juz je starl, bo uwielbia zgrzytac zebami, co mnie do szalu doprowadza, ale.... jak mu wyrosly czworki, to mam powtorke z ostrosci - wszystkie smoczki przegryza
(nic to moje dziecko nie dba o budzet mamusi);a niedawno czworki mu wyszly i sie w sumie nie spodziewalam a tutaj... niespodzianka - trojeczka na dole wyszla i lada moment bedzie nastepna trojeczka:-) a slinotok to ma taki, ze cala szyja i bluzeczka az plywaja
; a juz ulubiona zabawka to pilot - eh.... ostatnio zamowil sobie nowy program - extreme sport; dobrze ze to zauwazylam i odmowilam; i chyba z tej rozpaczy, to sam pokazal sport ekstremalny - spadl z kanapy na glowke a potem jeszcze zrobil przez glowe fikolka i upadl na plecy:-( serce mialam w gardle - juz sie balam,z e sobie cos z szyjka zrobil albo jakis wsztrzas mozgu, ale... na szczescie wszystko ok i nawet lima nie mial
Katerinka - to ja wpadam na ciasto;-)
Adka -ty najpierw napisz do exa, czy uzna Mala, bo anoz.... i klopotu sobie oszczedzisz choc troszke; w kazdej chwili mozecie isc razem do USC i to zrobic; i nie musisz sie zgadzac na jego nazwisko; a jesli bedzie robil problemy, to.... wtedy dopiero do sadu idz; a jesli chodzi o pozew, to owszem Aneek zamiescila swoj, ale.... po pierwsze nie polapiesz sie, bo jest bardzo skomplikowanie napisany, a poza tym - kazda sytuacja jest inna i uzasadnienia i sam w sobie pozew tez musi byc iiny; sa tylko ogolne zarysy pozwow, ktore mozna sciagnac; sa osrodki dla kobiet itd, gdzie sa porady prawne bezplatne i tam moga Ci pomoc napisac taki pozew; ale.... podstawowa rzecz - zdecyduj sie w koncu co chcesz, bo raz chcesz a raz nie to pozalatwiac, a potem... ciezko jest to odkrecic; jak cos to zawsze mozesz liczyc na nasza - forumowa pomoc:-)
jesli chodzi o lekarstwo, to witaminy C sie podaje kilka kropelek i to mozesz podac lyzeczka; dzieci sie krzywia, ale.... w miare to o dziwo lubia; reszte syropkow podawaj Malej albo strzykawka albo taka specjalna strzykawka dolaczona do syropkow, np IBUFEN ALBO PANADOL; ja podaje mlodemu tak, ze jeszcze jakby chwile trzymam strzykawke mu w buzi i wtedy nie ma wyjscia - musi polknac
ale.... jest to dosc ryzykowne; zreszta - ona jest malutka i nie wiem ile ml tego syropku podajesz, ale.... podawaj jej nawet w dwoch-trzech porcjach; tak male dzieci czesto maja problem z polknieciem np 2 ml; moj ma juz rok skonczony, ale wiecej na raz mu nie podaje niz 2,5 ml; ale trzeba uwazac, bo maluszki szybko sie zakrztuszaja; dasz rade, jeszcze troszke to nabierzesz we wszystkim wprawy:-)
Katerinka - oj, ta powodz..... moi rodzice mieszkaja jakis niecaly km od walu i..... juz sie praktycznie ewakuowali do domu na 2 pietro; a na dachu maja przywiazany i przygotowany ponton; jak tama we wloclawku wytrzyma, to bedzie w miare ok; choc z zywiolem to nigdy nie wiadomo; tym bardziej,z e oni mieszkaja ponizej poziomu Wisly, wiec.... zagrozenie jest duze, bo sa tez wody podskorne, ktore tez moga wylac; o 17 byli nad walem, to.... Wisla jest do polowy walu juz; oby nie przecieklo, oby i tama i wal wytrzymaly; a moja mloda jest u dziadkow, wiec.... stres dodatkowy; a teraz nawet nie ma mozliwosci przyjechania do domu, do mnie:-(