przyszła mama 26
mamunia Misiunia:)
Ja na szybko i pewnie więcej nie będziecie mnie tutaj chciały ale trudno..........
jak napisała kropelka trzeba zapomnieć ,całkowicie zobojętnieć na exa żeby z kimś się związać a to nieprawda bo ja i kilka zapewne tutaj zobojętniały już w ciąży i dla mnie ex nie istnieje od dawna ale nadal sprawa z nim nie jest zakończona ;czekam na rozprawę o alimenty,w lipcu zakładam o ograniczenie praw więc to jeszcze potrwa i nie wyobrażam sobie na chwilę obecną myśleć o facecie............
poza tym nie kumam a może mam inne podejście ,sytuację nie wiem...........
mieć małe dziecko i już coś nowego zaczynać,kiedy stare jeszcze nieskończone,niezałatwione???????????
może dlatego,że tak szybko musiałam iść do pracy i inaczej podchodzę......ciągle myślę,że akurat jak będę w robocie to Miś zrobi coś nowego a mnie przy tym nie będzie:-(ale zawsze sobie tłumaczę,że w tym czasie musiałam zarobić by Miś miał to co najpotrzebniejsze do życia............
więc wyjścia u mnie to tylko te z koniecznościraca,sąd,prawnik,komornik,zakupy
spotkania ze znajomymi owszem ale z Misiem.............
i żeby nie było ja nie oskarżam,nie krytykuje ,nie pouczam bo każdy wie co powinien a czego nie
tylko na chwilę obecną nie jestem w stanie zrozumieć
i przykro mi
powiedziałabym baaaaaaaaardzo mi przykro:---(
i żeby było jasne nie odmawiam nikomu szczęścia i miłości ani nie mówię,że tzreba siedzieć w domu i pokutować,że się takiego ojca wybrało dzieciom
ale na wszystko jest wyznaczony w życiu czas
a urodzenie parę mcy temu dziecka
jest czasem dla dziecka
i załatwienia wszystkiego co ma zakończyć to co było
poza tym prawda jest taka,że po takich przejściach
większość ludzi zakłada,że tym razem
będzie super,trafi się lepiej
a to może być na odwrót
bo trzeba zamknąć pewnie rozdział,wyciągnąć wnioski
żeby nie spaść z deszczu pod rynnę.........
ravenalka tak poza tym co napisała agazoja to te 6 tys jest na najpilniejsze wydatki żeby przetrwać a nie całość jaką powodzianie otrzymają
jak napisała kropelka trzeba zapomnieć ,całkowicie zobojętnieć na exa żeby z kimś się związać a to nieprawda bo ja i kilka zapewne tutaj zobojętniały już w ciąży i dla mnie ex nie istnieje od dawna ale nadal sprawa z nim nie jest zakończona ;czekam na rozprawę o alimenty,w lipcu zakładam o ograniczenie praw więc to jeszcze potrwa i nie wyobrażam sobie na chwilę obecną myśleć o facecie............
poza tym nie kumam a może mam inne podejście ,sytuację nie wiem...........
mieć małe dziecko i już coś nowego zaczynać,kiedy stare jeszcze nieskończone,niezałatwione???????????
może dlatego,że tak szybko musiałam iść do pracy i inaczej podchodzę......ciągle myślę,że akurat jak będę w robocie to Miś zrobi coś nowego a mnie przy tym nie będzie:-(ale zawsze sobie tłumaczę,że w tym czasie musiałam zarobić by Miś miał to co najpotrzebniejsze do życia............
więc wyjścia u mnie to tylko te z koniecznościraca,sąd,prawnik,komornik,zakupy
spotkania ze znajomymi owszem ale z Misiem.............
i żeby nie było ja nie oskarżam,nie krytykuje ,nie pouczam bo każdy wie co powinien a czego nie
tylko na chwilę obecną nie jestem w stanie zrozumieć
i przykro mi
powiedziałabym baaaaaaaaardzo mi przykro:---(
i żeby było jasne nie odmawiam nikomu szczęścia i miłości ani nie mówię,że tzreba siedzieć w domu i pokutować,że się takiego ojca wybrało dzieciom
ale na wszystko jest wyznaczony w życiu czas
a urodzenie parę mcy temu dziecka
jest czasem dla dziecka
i załatwienia wszystkiego co ma zakończyć to co było
poza tym prawda jest taka,że po takich przejściach
większość ludzi zakłada,że tym razem
będzie super,trafi się lepiej
a to może być na odwrót
bo trzeba zamknąć pewnie rozdział,wyciągnąć wnioski
żeby nie spaść z deszczu pod rynnę.........
ravenalka tak poza tym co napisała agazoja to te 6 tys jest na najpilniejsze wydatki żeby przetrwać a nie całość jaką powodzianie otrzymają
Ostatnia edycja: