reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Mam pytanie. ale zabardzo niewiem do kogo heh. Chyba Orchidea albo Alicja zamawiala na internecie szatke do chrztu z wyhaftowanym imieniem dziecka. mozecie wrzucic namiary? z gory wielke dzieki

ja jeszcze nie jestem gotowa na nowy zwiazek.

i niewiem co komu jeszcze mialam odpisac.

bede sama przygotowywac chrzciny, moze napiszecie jakie tanie i szybkie do zrobienia przepisy na salatki. albo placka ale takiego co nie trzeba piec w piekarniku bo nie umiem, :)))

pozdrawiam.

Witajcie mamusie:)
Przepraszam ze dopiero teraz odpisuje..jakos tak..

prosze link : SZATKA ZE ZDJĘCIEM DZIECKA - WYJĄTKOWA PAMIĄTKA (953314336) - Aukcje internetowe Allegro
babeczka super kontaktowalam sie z nia telefonicznie bo mialam ciut inna wersje szatki dorzucę zdjecie:)
Apropo jutro przyjezdza moj byly narzeczony z ktorym bylam 3 lata...rozpadlo sie bo mnie zradzil..przyjedzie z krakowa..chce zobaczyc mnie i poznac Jasia zabrac nas gdzies a w wolnym weekendzie mnie na impreze..pozyjemy zobaczymy..:-) szatkaaaaaaaaa.jpg

reklama
ravenalka czy mozesz mi napisac czy chrzcilas swoja Majanne? co ci ksiadz powiedzial odnosnie ojca nn?oczywiscie jesli chcesz to odpowiedz. ja sie pytalam to ksiadz mi powiedzial ze jak bede miec wyrok to z tym wyrokiem przyjsc do niego i on wysle pismo do kurii by sprostowac tzn wpisac ojca martynie. czy tobie tez tak powiedzial, jesli pytalas?
Anowi, chrzciłam. Powiedziałam mu, że wychowuję Maję sama, bo pytał o ojca. Maja nie ma wpisanego nn (w urzędzie), tylko imię jego i moje nazwisko. W księgach tych swoich (nie wiem jak to się dokładnie nazywa) wpisał nn, ja się w sumie nic nie dopytywałam na ten temat i nie przywiązywałam do tego wagi, ale dałaś mi teraz do myślenia. Jak będę mieć wyrok, to pójdę do niego i poproszę, żeby poprawił.

Myślę o tym od samego początku, ale odwagi brak..
To ja Cię natycham odwagą! Pisz i składaj wniosek. Będziesz miała jakiekolwiek zabezpieczenie, bo jeszcze trochę i ex nie da Ci kasy na Kubę, bo "nie zasłużyłaś", nie ma się co z nim *******ić.

a ja sie pochwale, ze zakonczyla sie sprawa o alimenty:-) przynajmniej troszke odetchne teraz:-) jesli chodzi o wynik, to wiem,ze nie moge narzekac, bo przy polskich realiach dostalam spore alimenty, ale.... chyba czeka nas apelacja:-(bo realia realiami ale trzeba brac pod uwage sytuacje dziecka a nie uogolniac, wiec..... wszycy mnie na to namawiaja; ja jeszcze sie bije, czy.... coz - trzeba zbierac sily chyba;-)
ex takze musi zwrocic mi koszty adwokata:-)

Ostatnia edycja:
Niestety realia są takie że dopóki jesteśmy zależne od dawców to nigdy nie bedziemy mieć pewności czy im się akurat nie odwidzi. :-( Dla mnie to taki szantaż emocjonalny, że musimy im włazić w tyłki żeby raczyli dać jakieś grosze na dziecko. Jestem za "maniem" papierka :-)

agazoja walcz!!! :tak: nie masz nic do stracenia :-) potem przynajmniej nic sobie nie zarzucisz że mogłaś próbować zrobić coś więcej. :tak: a siły sie znajdą uwierz ... zresztą co nas nie zabije to nas wzmocni :-)

buziaki dla Was :-D

Asuzana - Ty wiesz, ze jestes moje guru:-) i nie wiem jak to robisz, ale.... potrafisz natchnac sila; w sumie to ja juz na 95% sie zdecydowalam na apelacje, ale.... musze poczekac na uzasdnienie wyroku;
zreszta, ex mi zapowiedzial, ze da mi popalic, to dlaczego ja mam mu zostac dluzna?? postaram sie zrobic tak, aby... mu sie odechcialo ciagac mnie po sadach:-D

a sady?? coz - jesli chcemy sprawiedliwosci, to napewno nie tam; to tak z czystym sumieniem polecam ukrainca z kalasznikowem, cygan tez moze byc;-):-D

Ja na chwilę :)
Byłam wczoraj z koleżankami co z UK przyleciały na baletach, dziś też idę :)
Tego mi było trzeba, pójść i popatrzeć na ludzi (ładnych panów). Jeden wpadł mi w oko, ale ja nie podejdę i nie zagadam, on też tego nie zrobił, więc tylko się na siebie gapiliśmy :) Ale dziś ubieram się inaczej (bo wczoraj to jak zakonnica) i szaleję na parkiecie. Dusiałam się od dymu fajek, chyba jednak nie wrócę do palenia, wydałam bardzo mało do ja tylko o wodzie :) Trzeba w końcu zacząć wychodzić, ale czad :)

Mnie ksiądz nie pytał o ojca, wpisał chyba nn. Bo najpierw mówi a kiedy urodzony jest Krzysztof, a ja yyyy zgodnie z ustawą podałam tylko imię, a on że aha i już.

Kasia jak ten chłopak jest taki dobry to poczeka, daj sobie na wstrzymanie, dopiero urodziłaś... Ochłoń i na trzeźwo zobaczysz, czy chcesz z nim być czy nie. Uważam, że za dużo nowego jak na raz.

Pewnie słyszałyście już... rodziny dotknięte powodzią otrzymają od państwa oszałamiającą pomoc w wysokości 6 tys. złotych, kiedy z kolei rodziny ofiar, które zginęły w Smoleńsku dostały 40 tys. i wcześniej przed tragedią nie wiodło im się ani źle, ani nawet przeciętnie. No kurna krew mnie zalewa:realmad:

Pewnie słyszałyście już... rodziny dotknięte powodzią otrzymają od państwa oszałamiającą pomoc w wysokości 6 tys. złotych, kiedy z kolei rodziny ofiar, które zginęły w Smoleńsku dostały 40 tys. i wcześniej przed tragedią nie wiodło im się ani źle, ani nawet przeciętnie. No kurna krew mnie zalewa:realmad:

Ravenalka - ja zawsze mam wielki szacunek do Ciebie, bo pisalas bardzo madre posty, ale....
dzisiaj:no: wiesz.... nigdzie nie ma sprawiedliwosci, ale porownanie takie.... jest bardzo niesmaczne, bo.... nie da sie porownac straconego majatku do zycia ludzkiego:wściekła/y: majatek - mozna pomalutku odbudowac a zycie - nieee:no: i tak brutalnie napisze - a Ciebie satysfakcjonowaloby 40 tys za zycie Twojej corki?? bbadz matki badz ojca??
a w dalsza polemike nie bede wchodzic jak im sie wiodlo, bo... trzeba znac ttych ludzi zeby cokolwiek wiedziec; ja.... znalam....niektorych; ale... to i tak nie ma znaczenia - jaki oni mieli status materialny; zycie jest tylko jedno - domow mozna miec tysiace...

Ostatnia edycja:
reklama
ravenalka no niestety kolejny przyklad ze w polsce jest podzial na rownych i rowniejszych. ja ci przyznaje racje. te 40 tys to np panie damy pewnie na ciuszki torebki buty tipsy wydadza. ot kieszonkowe im wpadnie.
40tys bardziej by sie powodzianom przydalo bo oni stracili caly dobytek zycia. a dostana ochlapy.

Do góry