reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Carla

Skierowanie musiałam dostać, bo Nie chce rodzić w szpitalu w swoim mieście, dużo się nasłuchałam i podziękowałam.. Dlatego też chodziłam do lekarki, która jest zastępcą ordynatora w szpitalu w którym chce wydać na świat maleńką :-)

Przyszła mama

Wierz Mi ja Cie podziwiam i bardzo kibicuję z racji tego, że będę musiała przejść przez to samo już niebawem. Dla mnie jesteś wzorem - serio ! Masz tyle na głowie, tyle do załatwienia, jesteś gotowa na to by walczyć.. co tylko utwierdza mnie przekonaniu, że jesteś super mamą, bo przecież nie robisz tego dla siebie.. a dla synka ! :-)

Katerinka

Ulalaaaa ex dorasta, chyba pora ;-) Oby tak dalej :-)

reklama
Revenalka

Kochana a co u Ciebie, lepiej ?
Przyłączam się do życzeń, najlepszego asuzana :-)

a Lilianka dalej taka maleńka oj sama słodycz :-)
Adka wyglądasz super :-)
a co do taty Lilki, a co mu się ubzdurało ? Mój były też stwierdził, że w marcu możemy znów być razem, bo niby wtedy będzie łatwiej i z mieszkaniem i wszyscy troche ochłoną.. Proszę, bez jaj :-D

Ostatnia edycja:
no no no widze, ze niektorym kobitkom forumowym zostaly wytyczone konkretne daty powrotu ich exow ..... no nie wiem, chyba powinnyscie pasc na kolana i im dziekowac za checi ....... tak! Powinnyscie tak zrobic ;)
Ja tylko na chwile wpadlam, bo niedlugo beda rodzice exa, bo jutro wyjezdzaja ...... mieli wyjechac w niedziele, ale przez ta tragedie zostali troche dluzej.
Bezsenna nawet nie wiesz jak Ci zazdroszcze, ze mieszkasz w Wawie i mozesz isc zapalic swieczke pod palac prezydencki ...... wiele bym teraz dala, zeby moc tam pojsc, pomodlic sie i zapalic swieczke!!!
Przyszla Mama no to dobrze, ze tylko w weekendy bedziesz pracowala :D super .... bardzo sie ciesze, bo wtedy Misiek bedzie dluzej z Mama :D melduj sie, prosze czesciej, bo ta Twoja wymowka, ze nam tu Dziewczyny szybciej urodza jest nie na miejscu! :p Gdyby mialy malo nerwow przez exow, to ok, ale maja ich nadmiar, wiec Ty sie nie przejmuj, ze kogos bardziej zdenerwujesz niz ich osobisci exowie ;)
Krropelka brak slow :/ ja wiem, rozumiem, ze nie kazdej Mamie sie podoba, ze jej syn wybiera sobie na partnerke kobiete samotnie wychowujaca dziecko, ALE to jego wybor a nie wybor Mamuski! Niech sie czepia kogos innego, a nie wybranki serca jej dziecka juz tym bardziej nie czyjegos dziecka! Ona chyba ma oczy nieproporcjonalne, skoro uwaza, ze Fifi jest jakis krzywy ...... chora kobieta!
Adka zdjecia super, a Lilcia taka malenka .... do schrupania :D
Asuzana Sto lat, sto lat, niech zyje, zyje naaaaaaaaaam. Sto lat, sto lat, niech zyjeeee zyjeeeee naaaaaaaaaam. :)

Kasia, a dziękuję, już w miarę. Następne załamanie będę mieć pewnie przed kolejną rozprawą :p nie nadążam już za moją Majanną i ciągle brak mi czasu, muszę ponadrabiać moje uczelniane zaległości. Poza tym rozliczyłam ostatnio podatek i krew mnie zalewa, kolejny raz dochodzę do wniosku, że trzeba brać co tylko można (macierzyński, wychowawczy, wszelakie możliwe zasiłki) i spier.dalać z tej Polski, bo poza oszałamiającym becikowym zero pomocy, jeśli samemu się nie zacznie szukać, a jeszcze na każdym kroku człowieka kradną.

adka widze pantera kupiona ,super wygladacie
a co do tematu alkoholika,moj to ma mozg przechlany i nie stety to jego rozdwojenie jazni jest tym spowodowane,jak ze mna byl to tak nie robila,a teraz jakas masakra ,ale chce sobie zycie do konca zmarnowac to nic nie poradze,zreszta nie jestesmy razme i nie bede mu mowic co ma robic,dosc jest stary.twoj tez zajebisty,ale ja go nie bede zmuszac do widywania malego a juz wogole nie ma o co walczyc.juz wam nie raz pisalam ,doskonale wiedzial co pzreszlam z mala i jej tata a on sie postawil i zrobil to samo,
krropelka nos kurna mac co za baba,a co ona sie teraz twojego czepia,zapytaj czy ona czegos nie wynosi,posrana baba,a fifek jest super i niech sie odczepi ,powiedz ze na nia forum naslesz to ja jej powiem co o niej mysle:)
a ten twoj to wogole patalach ,na zlosc robi tak jak moj 1 ex,co za debile matko boska,
a ty go alimenty nie podajesz??????
carla nie raz ma sie pieniadze a nie raz nie i trzeba zyc.

a ja bylam dzisiaj w wydziale dla nieletnich i nie wzielam wyroku z alimanetow od malej,pani mowi szkoda kasy i podala mi dane,a ex jak nie chce mi adresu podac to mam go olac,napisac stary i to jego obowiazek jak zmienil adres zeby mnie o tym poinformowac i sad,wiec jeszcze moze miec za to dosolone,no to luz,a jak bedzie juz siedzial to juz go dowioza i nie mam sie martwic tylko pisac i skladac.:)))

Cholera jasna to łożysko!!! Pan z salonu mówi że mam nigdzie nie jeździć bo mi koło odpadnie, a ja robiłam to samo z 4 miesiące temu!! Jutro zrobią mi to w serwisie, w du.pie mam mechaników w przydomowych garażach, jadę na serwis citroena niech robią porządnie. Lubię tam jeździć bo tacy są mili że szok, opony mi zamówią i za darmo założą :)

Kasia w każdym szpitalu boli tak samo :) Ja też się nasłuchałam i dlatego jechałam 20 km od domu, a szpital mam z 2 minuty autem od domu, ale tam nie chciałam. No i nie żałuję w sumie, opieka super była, w Jeleniej ponoć kiepska, ale podczas porodu zostalam wychlastana przez lekarkę po twarzy :/ Ale już po na szczęście, drugim razem zobaczę gdzie urodzę- tak tak, drugie chcę mieć mimo że przysięgałam że już nigdy, bo tak bolało... Obyś Kochana zdążyła dojechać :)
Adka a Ty co, nie poczekasz?? Oj Ty paskudo, jak możesz?! Haaa ale wariat, dobry jest... Czekać kurde, ale na co? Na więcej nerwów? Nie no na pewno się zmieni i będzie ucieleśnieniem wszelkich cnót :/ Pięknie wyglądasz Mamusiu, pokaż nam Liliankę bez rożka, daj popatrzeć na maluszka bo już nie pamiętam jak wyglądają takie maleństwa śliczne :)
Katerinka no pewnie że składaj i w du.pie miej szanownego exa, dowal mu ile się da!!
Asuzana wszystkiego Najlepszego :)

A ja u fryzjera byłam i sobie grzywę zrobiłam :)

Właśnie wróciłam od tego diabetologa.

:-):-)Ale na początek wszystkie naaaajjjjj dla asuzany:-):-)

Adka
ale jesteście laski:-) a Lilcia taka śliczniutka.

Najpierw oczywiście przeprawy w kolejce, no bo jak tak można bez kolejki i bez tego poj****** zapisu, rwetes, awantura i wszystkim ciężarówkom się oberwało. Dopiero jakiś chłopak, który był z żona opier te baby, że takie są przepisy itd. Potem wchodzę do gabinetu a ten, że mnie nie przyjmie tak z marszu, bo przepisy się zmieniły i może mnie zapisać na ....4 maja:szok::wściekła/y:!!! No to już taki nerw złapałam...Mówię, że tak naprawdę byłam z nim umówiona na 30 marca, ale go nie było, potem byłam w rejestracji 6 kwietnia a te, że też go nie ma. To ile mam czekać!:angry: A poza tym w rejestracji nikt mnie nie poinformował mimo, że mówiłam że jestem w ciąży i doktor przyjmuje mnie na "gębę" bez zapisu. I w końcu kazał mi siadać i mnie przyjął.
Cukry po posiłkach powiedział-ok, ale na czczo nie mogą być powyżej 90. :szok: Dostałam skierowanie na szpital (w razie czego) i insulinę. Totalna załamka. Dzisiaj o 21. mam dac sobie pierwsza jednostkę i zobaczymy jak to będzie rano. No ku*** ja nie wytrzymam. Antybiotyki, zastrzyki z Clexane a teraz jeszcze to. Najbardziej się martwię, bo w internecie się naczytałam, że jak się dostanie insulinę w tej ciążowej cukrzycy to potem cukrzyca insulinozależna murowana do końca życia. Zapytałam go o to i powiedział,że wcale tak być nie musi i że 90% cukrzyc ciążowych mija bez śladu po porodzie. Mimo to bardzo się martwię, zaraz dzwonię do tego mojego gina z tymi informacjami, mam nadzieje że odbierze telefon. :wściekła/y:
Bardzo się martwię o moją córeczkę. Ja wytrzymam wszystko, żeby tylko Ona była cała i zdrowa. Tak bardzo Ją kocham, jest moim słoneczkiem.

Ostatnia edycja:
Marla - ja miałam cukrzycę ciążową i brałam insulinę ponieważ rano miałam cukry bardzo wysokie. po ciąży jest ok. Nie martw się. To, że będziesz brała insulinę nie oznacza, że ci cukrzyca zostanie.

reklama
carla a ja ci mowilam ze to lozysko :))) ja mam to samo i wymieniali mi chyba ze 3 razy ,weic szkoda gadac ,a jak ci za darmo zaloza to pewnie ze tak
a pochwal sie grzywa,ja sie umowilam w maju ,bo dalej zapuszczam i walne sobie loczki,zero ukladania i pach fryzura gotowa,nie ma czasu sie teraz przed lustrem pindrowac:)
kołtunek a jak tam u ciebie i jak synek? jak ten czas leci
marla oni sa smieszni,jak nie limit to kolejka,psia mac a ty sie nie denerwuj.ze mna lezala dziewczyna w szpitalu z cukrzyca,w ciazy faktycznie miala ostro i co chwile sie klula a dzidzia super zdrowa,nie rob sobie nerwow na zapas,taki urok tej podstepnej choroby

a my bylismy dzisiaj jeszcze na spacerki i na zakupach,kupilam w kauflandzie pampersy wickies takie jak hugiesy wygladaja,za 50 sz,27 zl,weic zobacze jak sie sprawdza to bede te kupowac,zawsze 20 zl w suchym
a ja sobie kupilam w naturze termokoncentrat na brzuch i posladki,jak sie nasmaruje to robi sie ciepelko i czerwone i to znak ze dziala,powiem wam ze kiedys go stosowalam i bylam zadowolona,zobaczymy jak bedzie teraz po tej tubie,
i dzis zauwazylam ze mam palce i czesc dloni opalone .od trzymania wozka i smiesznie wyglada,bo reszta dloni i reka blada,:) ale jeszcze troche i bedzie mega sloneczko

Do góry