reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

mam pytanie moja mala jest przeziebiona juz
przeszlo tydzien bylam z nia u lekarza ale jakos specjalnie jej to nie pomoglo moge ja dlelikatnie po klatce piersiowej posm
Zobacz załącznik 225466arowac vikiem bo ma straszny katarek i kaszelek na viku pisze ze od 5 lat ale moze ktoras z was stosowala z gory dziekuje
Jak Kubulek był chory to ja stosowałam maść PULMEX BABY. Działa podobnie jak vik, tylko jest dla niemowląt. Smarowałam plecki, stópki i klatkę piersiową. Maść kosztuje koło 15 złotych.

Aha nie pochwaliłam się- prawo europejskie zdałam :) Jeszcze jeden łatwy egzamin i po krzyku :)

Gratulację :happy2:

reklama
kasiaa jak wspominam ciaze (a wlasciwie ten czas od momentu gdy zostalam sama) to mi jakos poczatek wlokl sie sie najbardziej. doslownie dzielilam zycie na ulamki sekund. potem czas ciutke przyspieszyl. no i sama koncowka to wlokla sie o tyle, ze juz sie nie moglam doczekac Filipka. na cale szczescie Filipek wyskoczyl tydzien przed terminem :-)
adka no to wyglada na to, ze sie lada chwila rozpakujesz :tak:. zycze Ci, zeby wszytsko poszlo sprawnie :-)
bezsenna,mloda
no ja wlasnie tez nie kumam tego porownywania. jasne, ze czasem naprawde moga istniec wyraznie opoznienia w rozwoju dziecka. ale po co czepiac sie malucha i mamusi jak wszytsko jest w porzadku?? przyjdzie czas to dziecko usiadzie, zacznie chodzic, mowic czy wyrosna mu zeby. moj Filip ma rok i 4 m-ce a mowi tylko mama i mniam i jakos nie jestem sklonna sie tym przejac. jak uzna , ze chce mi powiedziec cos wiecej to fajnie bedzie i tyle :tak:
marla83 faceci to czesto maja narabane w glowach jesli chodzi o rodzine swojej kobiety. moj ex nie lubil mojej siostry i jej partnera (oboje spotkal w sumie tylko raz i to na krotko). a powod byl jeden. bo sa burzujami (i jakos nie trafial do jego lba fakt, ze sie szwagier burzujem nie urodzil tylko wypracowal swoj status wlasnymi rekoma, w dodatku od 20 roku zycia samotnie wychowujac dziecko ) nikt przeciez exowi nie bronil by tez byl taki obrotny. no,aletak czy siak mierzil go fakt, ze maja pieniadze. a wniosek jest jeden- facetowi niewiele albo i nic nie potrzeba do tego zeby sie czepic naszje rodziny. o.
katerinka Ty to masz naprawde z tymi exami. oboje darza Cie nie zamierajaca miloscia. jednego kusisz piersiami, drugi po 5 latach nadal planuje wspolna przyszlosc. tylko kurde jakos zaden nie potrafi tej swej wielkiej milosci przejawic w praktyce a konkretnie w pieniadzu na dzieci. niech se te swoje amory wsadza dupki jedne.
i nie wiem jeszcze co mialam napisac
ale moge jeszcze dopisac, ze moj ex sie scykal, zed bedziemy miec razem zajecia w szkole :-D. bo ja teraz zaczelam od poniedzialku. i wlasnie w ten pn ex robil jakies spytki na gg czy ja sie jutro wyeboeram do szkoly itp. nie wiedzialam na jaki grzyb mu te informacje. ale mnie dzis tesciowa oswiecila, ze ex chodzi na ten sam poziom kursu szwedzkiego co ja i uczy go chyba ta sama nauczycielka nawet. tyle, ze na szczescie w innej grupie :tak:. bo powiem szczerze ja tez sobie nie wyobrazam tej opcji, ze z nim siedze w jednej sali i musze patrzec na jego facjate 3 razy w tygodniu i slyszec jego glos. zreszta w ogole wstyd sie przyznac, ze sie taka kreature zna i ze sie nosilo jego dziecko :tak:

Załączniki

• taternik..jpg
    taternik..jpg
    25,6 KB · Wyświetleń: 43
  • lego..jpg
    lego..jpg
    21,4 KB · Wyświetleń: 40
Kasiu masz tu kilka moich propozycji, mi sie takie wozki podobaja :
MIKADO Boston City car Milano + śpiwór +WYSYŁKA (946256825) - Aukcje internetowe Allegro
BOLDER SD 360 stopni IMPLAST WYPRZEDAŻ POZNAŃ (944604734) - Aukcje internetowe Allegro
2 w 1 X-Lander XQ Wyprzedaż cena Hurt, WARSZAWA (944803064) - Aukcje internetowe Allegro
PRODUCENT koła obrotowe pomp+fotelik+gondola+spac (944881913) - Aukcje internetowe Allegro
Jak sobie przypomne kilka ostatnich tygodni ciazy, to az mnie sciska :) Pamietam jak bardzo chcialam juz zobaczyc Nikosia, przytulic go, pocalowac :) Ostatnie tygodnie sa straszne do obejscia, ale wszystko trzeba przezyc ;) Bedzie dobrze, juz malo Ci zostalo. Poki mozesz jeszcze, to zalatw prawnika itp. pozniej nie bedziesz miala ani czasu ani ochoty na takie spotkania :) a jeszcze z tym wychowawczym to wyczytalam, ze jesli nalezy Ci sie macierzynski to tez i wychowawczy, ale mi chodzi o urlop a zasilek, to musisz zapytac w mopsie. Na pewno musisz miec przyznany zasilek rodzinny, bo zasilek wychowawczy jest dodatkiem do rodzinnego.... mam nadzieje, ze cos zrozumialas hehehe
Bezsenna niestety moja lekarka jest tego zdania, ze jesli jakies dziecko siedzialo juz w 5 miesiacu, to i inne powinny :/ ale luz, dla mnie sprawa zamknieta :) Od tej pory wiem, ze jak o cos zapyta, to bede mowila, to co ona chce uslyszec, a nie tak jak jest :)
Martusia ja ostatnio smarowalam Nikosia olejkiem rycynoiwym i mascia majerankowa pod nosek. Po kilku dniach bylo juz po wszystkim ;)
Carla a co ta Twoja lekarka chora jest? :) Mojej kuzynki syn ma 13 miesiecy a katar non stop od grudnia, wiec nie wiem o co chodzi Twojej lekarce ..... chyba na sile jej nie wyleczysz :)
Adka hallo?????? Jestes jeszcze??? Wszystko dobrze? Jak sie czujesz??
Marla zapomnialam Ci odpisac na temat Twojego meza :zawstydzona/y: ja uwazam, ze rodzina jest tylko jedna i nie wazne co sie dzialo wczesniej, zawsze trzeba starac sie dojsc do porozumienia. Jawnie widac, ze Twoj maz tego nie chce, wiec niestety musisz cos z tym zrobic. Przez jego fochy nie mozesz stracic najblizszych Ci osob :/
Krropelka widzialam te zdjecia na nk :) Duzy ten Filip juz ze ho ho :) a to lego to o jakim smaku? ;))) ja juz nie ogarniam tych lekarzy, jest wszystko ok to Ci powiedza, ze jednak cos jest nie tak :/
Wiecie co, zdenerwowalam sie strasznie :( Pisalam Wam chyba, ze w weekend byla u mnie ciocia z dzieciakami (Maciek- lat 8 i Justynka- lat 9).... zauwazylam, ze skarbonka Nikosia lezy na tej polce gdzie klawiatura pod biurkiem, ale tak z tylu. Myslalam, ze to moaja Mama schowala, zeby maluchow nie kusila, a tu sie okazalo dzis, ze to ktores z nich schowalo, ale oczywiscie wzesniej ja oproznilo :( Jestem wsciekla i smutna z tego powodu, bo okazuje sie, ze przed wlasna rodzina musze teraz wszystko w pokoju chowac :( Tam nie bylo duzo, bo jakies 50 zl, ale to zawsze cos. Zadzwonilam do cioci i powiedzialam jaka jest sprawa. Nie chodzi mi o pieniadze, ale jak go teraz nie nauczy, ze tak sie nie robi, to pozniej moze miec problemy, bo jak rodzine okrada to i okradnie staruszke na ulicy! Wtedy bedzie problem ..... ehhh ide do sklepu bo mi sie zepsuly sluchawki od telefonu,a ja bez nich jak bez prawej reki :/ Milego wieczorku :)

Ostatnia edycja:
mloda o smak ludzika lego musialabys spytac Fifka, bo ja osobiscie nie probowalam. wole inne smakolyki :-D
8 i 9 lat to juz spore dzieci i nie mozna tu mowic, ze ograbily skarbonke nieswiadomie. przykre takie sprawy. a co Ci na to ciocia powiedziala? ja bym chyba miala stresa mowic o tym cioci choc uwazam oczywiscie, ze slusznie zrobilas.

Martusia moja Nela od ponad 2 tygodni ma katar, chociaż w sumie to już sama nie wiem co to jest- glutki jej nie wypływają, już ich nawet w nosku nie widzę, ale słyszę czasem jak siorbie jej w nosku, najgorzej w nocy. W czwartek idę na kontrolę to zobaczymy, już jej nie psikam kroplami do noska bo nie chcę sluzówki jej zniszczyć, ale nie wiem co z tym robić... Najchętniej też bym ją nasmarowała pod noskiem, mi tak przechodziło...

A któryś maluch miał przepuklinę pępkową?? Bo Nela ma i mam nadzieję, że po plastrach przejdzie... Moja siostra miała op płaczu chyba i ma pępek zaszyty, czyli wcale go nie ma, a ja miałam jak byłam starsza od noszenia siostry na barana :) i też miałam operację, ale bliznę mam nad pępkiem...

Aha nie pochwaliłam się- prawo europejskie zdałam :) Jeszcze jeden łatwy egzamin i po krzyku :)

HEJ Mamusie :-)
Carla no tak jak Kasienka napisalaMoj Jas "miał" bo chyba juz nie ma...juz mu pepuszek az tak nie dostaje stosowalam plasterek ale tylko jeden i jakos jak go odkleilam po kilkunastu dniach zniklo..
Jak lekarz powiedzial mi o tej przepuklince to sie przestraszylam troszke..ale potem duzo czytalam i to nic strasznego :)Co do katarku Jasiek mial identycznie nic nie lecialo ale siorbalo wiesz co robilam?psikalam roztworek soli morskiej kilka dni Sterimar i zniklo :) Juz sladu nie ma po katarku :)I Gratuluje Zdania europeistyki :)

No wlasnie ADKA sliczne zdjecie jakas Ty rozpromieniona!:)Trzymam kciuki bo chyba cos sie zaczyna serio dziac ale wiem ze dasz malenka rade:)!Informuj nas na bieząco zebysmy sie tu nie martwily:)

martusia0904 rozmawialam na temat Vica z pania w aptece i powiedziala ze absolutnie maluszkom zabronione jest bo silnie uczula i jest za mocny...

mloda1 NIE FAJNA SYTUACJA Z TA KASA..ale ja chyba tez bym miala stresa powiedziec o tym cioci wolalabym z tymi gagatkami chyba pogadac:p

anowi82 Kochana ty nie masz sie czego wstydzic!!!Porozmawiaj z ksiedzem moze w porzadku bedzie..nie stresuj sie i nie przejmuj sie..to my jestesmy pokrzywdzone..

Agazoja sliczny ten tort :-) Ogladalam tez na chrzciny jakies ladne torciki nie wiem na jaki sie skusze:)

ALICJA dziekuje za slowa otuchy kochana;-)Musimy dac rade bede trzymac za Ciebie tez kciuki :)

Powiedzcie mi czy to mozliwe zeby Jaskowi zeby szly???On ma 17tego dopiero 2 miesiace ma strasznie biale dziasła u gory i jakas taka maruda. ostatnio........Jas nie lubi tez wogole lezec na brzuszku góra 4 minuty i pisk...nie wiem jak go do tego namowic nie je wogole lewego cycka jak go przystawiam do niego to wrzeszczy...woli prawy.. ehhhhhhhh;/

Orchidea my już zaklejone :) a chirurg i pielęgniarka tacy fajni że szok :) Myślałam że oni każą kupić plastry jakieś i samej zaklejać, ale mam do szpitala z tym chodzić...
Adka no faktycznie, tak pięknie wyglądasz że jeszcze amant jakiś się przyczepi :)
Kasia ja np kupiłam fotelik nie do zestawu z wózkiem, bo był drogi, i jakoś kombinowałam żeby taniej było. Tyle tych wózków że ciężko wybrać...

Krropelka święte słowa. Jak się chce to zawsze jakiś powód sie znajdzie. Im wystarczy tak niewiele. łatwo się skreśla tylko jak człowiek potem potrzebuje pomocy to nie wiadomo na kogo liczyć. Najgorsze w tym wzystkim to, że on sam pluje jadem a potem fiu fiu i myśli, chyba że to takie oczyszczające są te jego wywody. Przykro mi, bo on cały czas insynuuje, że wszystko co złe to chyba pochodzi z mojego rodziinego domu, z mojej rodziny. A wracając to Twojej sytuacji z siostrą, u mnie też tak jest tylko chodzi o moją chrzestną.
mloda1 no właśnie. A wiesz co on ostatnio wymyślił? Totalna głupota!! Mój brat (ten znienawidzony przez niego) ma psa, mieszańca ale taki nawet duży. Mój mąż rano obudził się i opowiada mi, że śniło mu się, że naze dziecko bawiło się przed domem u mojej mamy i brata i ten pies odgryzł mu rękę. I że on sobie nie życzy, żeby ten pies kiedykolwiek był w pobliżu dziecka. No wiesz co?? Poczułam się jakbym z góry była złą matką, moja mama okropną babcią a o bracie i tym nieszczęsnym psie nie wspomnę. A opowiadał to z taką miną, z której jednoznacznie wynikało, że no gdzie jak gdzie ale u jego mamusi dziecku będzie chyba najlepiej. Ale głąb.:szok:
Nie wiem, jak nie sfiksuję do końca tej ciązy to będzie sukces.

Adka Ty lepiej torbę połóż przy drzwiach żebyś nie szukała :)
Orchidea Nela też nie lubi na brzuszku leżeć, po chwili już stęka ze złóścią... A co do Jasia- to może z prawym cycusiem lepiej się dogaduje :) Na poważnie to nie wiem co poradzić, mi nie chciała z prawego jeść, ale ja też wtedy karmić nie potrafiłam. Nabrałam wprawy to je z obu...
Kropelka Filipek rośnie na smakosza ;) Duży chłopczyk.

Marla sorry- ale on jest pojeb jakiś. Jak to czytam to ciśnienie mi skacze. Podziwiam Cię że jeszcze nie sfiksowałaś.

Kasia moja koleżanka ma http://www.allegro.pl/item945087299_treeco_gondola_spacerowka_pompowane_kola.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Adka:D ja Ci nie chce nic mowic, ale ja w dniu porodu mialam biegunke:p mimo skurczy nadal twierdzilam ze jeszcze nie czas jechac i ze pewnie to falszywy alarm mimo ze juz chodzilam na czworaka i wygieta w chinskie osiem:p:D trzymam kciuki jak dla mnie to sie zaczelo:D

reklama
Do góry