reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Hej! Czulam ta cholerna wiosne, ale szybko przestalam ja czuc! Powiem Wam, ze juz strasznie mnie meczy chodzenie do tej pracy!!!!!! Nie dosc ze moi najlepsi kumple zmieniaja prace (prawie wszyscy w maju) to jeszcze ta co ze mna na zmianie pracuje, tak mnie wkurza, ze to szok! Z reszta dzis mnie wszyscy wkurzyli, ale nie bede Was zanudzac :) ja juz mam po prostu dosyc tego wstawania o tej godzinie, tego, ze pracuje raz 2 dni pod rzad, czasem 3, czasem 1 praca, 1 wolny ...... bez sensu, wolalabym pracowac 5 pod rzad, przynajmniej bym sie przyzwyczaila! ehh dobra koncze narzekac, bo jeszcze sie Wam udzieli ;)
Bezsenna ja waze tyle samo co w ciazy ...... dziwne, bo jak karmilam to mialam ostra diete ze wzgledu na kolki Nikosia, a teraz tez malo jem, bo w pracy mi sie nie chce i juz sie przyzwyczailam, ze jem mniej ..... ale nie schudlam nawet kg :) a ciastek nie jem, bo jakos nie mam ochoty na slodkie ostatnio :/ nie wiem od czego to juz zalezy, ale mi to nie przeszkadza :)
Przyszla Mama .... brak slow na tych glupich urzedasow!!! Przeciez to jest paranoija, zeby kobieta o BECIKOWE musiala tak latac i prosic sie wszystkich do okola o jakies chore papiery!!!! Powinni miec to gdzies zapisane, ale oni w tych swoich komputerach tylko burdel maja!! Ja na szczescie nie musialam przedstawiac takich papierow, czy czasem ex nie wzial juz becikowego. Za to musialam podpisac taki papier, ze jeszcze nie pobieralam tej zapomogi ani ja ani ojciec dziecka. byla dolaczona klauzula, ze jesli ktos wczesniej pobral, bede musiala zwrocic calosc :) A cellulit ja tez mam :/ ale poki nosze spodnie to jest ok, zobaczymy w lato :/
Agazoja i co z tym e-papierosem? kupujesz sobie, czy sie zastanawiasz??
Krropelciu no pogratulowac :) wiesz o czym zawsze marze? zeby sie kiedys odwrocily role. Czyli, zeby moj ex zakochal sie na maxa w jakiejs kobiecie, a ona zaszlaby w ciaze z nim i go zostawila :D :D :D Boze jak ja bym chciala ........ chlopak by wtedy pomyslal, co sam zrobil mi :) Kiedys mialam taka sytuacje, z moja pierwsza miloscia :) On mnie zaczal zdradzac a na koncu rzucil dla innej (naszej znajomej), bylam z nim 2 lata. Po 2 latach kolejnych dowiedzialam sie, ze ta nasza znajoma zaczela go zdradzac i w koncu rzucila :D a byl tak zrospaczony, ze podobno tydzien siedzial w domu :/ szkoda mi go bylo, ale jak przypomnialam sobie jak ze mna postapil to w glebi duszy sie usmiechnelam :)
Carla juz zapamietalam i na pewno tego nie zapomne, tekst SWIETNY :D
Przepraszam Was ale nie pamietam ktora co pisala :/ Moge tylko zapytac co u Justysi? Wiecie moze jak sie czuja??
Co to za podziekowania? wlasnie je zauwazylam :/

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie Mamuśki!

Dawno tu nie zaglądałam, a teraz wpadłam tylko na chwile i nie zdążyłam wszystkiego nadrobic. Widzę, że niestety dołączyło do forum kilka nowych kobitek :-( Dużo się działo w tym tygodniu, także jak będę miała trochę więcej czasu to coś naskrobie. Teraz weekend spędzam u siostry. Mała strasznie się "rozgadała" :-) Jest zdrowa i to najważniejsze. Póki co to tyle.

Pozdrawiam!

przyszla mama wiec widzisz jak to jest z mopsem i te ich durne przepisy ale nie daj sie,moj kubus ma 4 miesiace i dalej centa rodzinnego ,bo nie mam durnego papierka ale na drugi tysiac jest czas do roku wiec sie nie martwie ze przepadnie:wściekła/y:
mloda ja tak widze ze ta twoja praca to cie meczy ,chyba bedzie lepiej jak sobie czegos poszukasz .

a ja bylam dzisiaj u dawnej kolezanki i postanowilismy odnowic kontakt i zaczela najpierw od tego jak to moj sie nie moze nacieszyc nami,bo z nim gadala i stw,ze uklada sie nam znakomicie:szok: RECE MI OPADLY,
a potem zaczela co u niej i tez jest samotna matka,znala chlopa 3 miesiace ,wpadli,jak mu powiedziala o ciazy tak juz razem nie byli i jest zalamana,rodzi w lipcu.i jak byscie slyszaly jak jechala na swojego exa to po prostu nie moglam slowa wypowiedziec,ale potem stw,ze kazda z nas przezywala tak to samo i nie dziwie sie jej,
i jak sie okazuje to chyba normalka ze facet ucieka od odpowiedzialnosci i nie dlugo slowo samotn matka bedzie uzywane zamiast rodzina..............................

WITAM DZIEWCZYNKI

Wczoraj miałam okazję przyjrzeć się z bliska dwutygodniowej Emilce :-)
Kuuuuurcze jaka ona malutka.. chciała Mi ją dać koleżanka na ręce, nie wziełam.. bałam się :-/
Emi waży 3 kilo, to jak wł. Mi się wyobrażnia i mniej wiecej w głowie porównałam sobie moje dziecko ważace 2,1 a Emilka.. nie mogłam uwierzyć, że taki szkrab mieści się w Moim brzuchu, biorąc pod uwagę, że wcale dużego brzuszka nie mam :p ale fajnaaa malutka :-)

a co do rozstępów.. Dziewczynki, powiedzcie Mi co jest dobre na już istniejące i jaki krem, maść jest odpowiednia i skuteczna przeciwko rozstępom. Ja póki co nie mam z tym większych problemów, pomarańczowej skórki nigdy nie miała, jednak teraz jak sobie złape mocniej skóre można co nie co zauważyć :-/ Na piersiach mam rozstępy już od dawna :-/ jak chudłam, tyłam - mam teraz pamiątkę..
Brzuch oprócz pępka, jest czysty.. przed ciążą miałam kolczyka w pępku i teraz nie dość, że rozciągła Mi się ta dziurka, jest cała czerwona, to można zauważyć dwa niewielkie rozstępy, wiadomo, że brzuch jeszcze urośnie i pękne bardziej.. Dlatego... pomocy !
Caluje! :*

WITAM DZIEWCZYNKI

Kuuuuurcze jaka ona malutka.. chciała Mi ją dać koleżanka na ręce, nie wziełam.. bałam się :-/
Emi waży 3 kilo, to jak wł. Mi się wyobrażnia i mniej wiecej w głowie porównałam sobie moje dziecko ważace 2,1 a Emilka.. nie mogłam uwierzyć, że taki szkrab mieści się w Moim brzuchu, biorąc pod uwagę, że wcale dużego brzuszka nie mam :p ale fajnaaa malutka :-)

a co do rozstępów.. Dziewczynki, powiedzcie Mi co jest dobre na już istniejące i jaki krem, maść jest odpowiednia i skuteczna przeciwko rozstępom. Ja póki co nie mam z tym większych problemów, pomarańczowej skórki nigdy nie miała, jednak teraz jak sobie złape mocniej skóre można co nie co zauważyć :-/ Na piersiach mam rozstępy już od dawna :-/ jak chudłam, tyłam - mam teraz pamiątkę..
Brzuch oprócz pępka, jest czysty.. przed ciążą miałam kolczyka w pępku i teraz nie dość, że rozciągła Mi się ta dziurka, jest cała czerwona, to można zauważyć dwa niewielkie rozstępy, wiadomo, że brzuch jeszcze urośnie i pękne bardziej.. Dlatego... pomocy !

WITAM DZIEWCZYNKI

Witajcie po dlugiej nieobecnosci, szkoda ze doszly nowe dziewczyny:( bardzo mi przykro, wszystkich nas historie sa bardzo podobne, ale widze ze dziewczynki myslicie o randkowaniu, fajnie:)
Przyszła mama 26 chyba Ci nie gratulowalam jeszcze:) a i Justysia gratulacje :)

Kasiaa co do rozstepow, cala ciaze nie mialam nawet jednego... po ciazy na boczkach tylko mi sie porobily ale to tak 5 sztuk:) sa bardzo czerwone i tez mysle jak je ''rozjasnic'' ale sadze ze to czas bedzie tu najlepszym lekarstwem, dodam ze cala ciaze wtarlam w siebie mnostwo tubek kremu perfecta mama, no i fakt cycki i brzuh ocalaly, widocznie tego boczku nie smarowalam dokladnie:)

co do odchudzania, schudlam juz 16 kg, jeszcze 6 i bedzie super,ale ostro dietuje, zero slodyczy, zero cukru, zero smazonego.

jeszcze nie samotna

Kochana a gdzie Ty się podziewałaś ? Już się tu o Ciebie dopytywałam..
No myślimy, u mnie na tym się chyba skończy póki co, bo nie zapowiada się, żeby Mateusz predko wrócił.. Jednak troszkę Mi to na ręke, chciała bym się raczej z nim zobaczyć, jak już się rozpakuje :-)
a powiedz Mi kochana ile taki kremik kosztuję i na jak długo starcza? do biustu raczej musiała bym miec coś przeciwko i coś co ujędrnia.. Zawsze Miałam dość pokaźny biust i teraz wygląda jak by lezał na brzuchu.. a co będzie jak Mi brzuszek zejdzie.. pff cycuchy po pępek ;D
GRATUJUJĘ ZRZUCONEJ WAGI! :-) Ja jeszcze nie urodziłam, ale już rozmyślam i opracowywuję diete, choć znam skuteczną po której zrzuciłam 11 kg przed ciązą.. jednak przez 3 miesiace jesc jedno i to samo, może się znudzić i troszkę obrzydzić, dlatego myśle nad czymś nowym ;D

Aaa dziewczynki jak sie okazuję u mnie w szpitalu obowiązkowo trzeba miec laktator i nie wiem za bardzo który jest dobry, pomóżcie :-) będę wdzieczna :-)

Ostatnia edycja:
jeszcze nie samotna

Kochana a gdzie Ty się podziewałaś ? Już się tu o Ciebie dopytywałam..
No myślimy, u mnie na tym się chyba skończy póki co, bo nie zapowiada się, żeby Mateusz predko wrócił.. Jednak troszkę Mi to na ręke, chciała bym się raczej z nim zobaczyć, jak już się rozpakuje :-)
a powiedz Mi kochana ile taki kremik kosztuję i na jak długo starcza? do biustu raczej musiała bym miec coś przeciwko i coś co ujędrnia.. Zawsze Miałam dość pokaźny biust i teraz wygląda jak by lezał na brzuchu.. a co będzie jak Mi brzuszek zejdzie.. pff cycuchy po pępek ;D
GRATUJUJĘ ZRZUCONEJ WAGI! :-) Ja jeszcze nie urodziłam, ale już rozmyślam i opracowywuję diete, choć znam skuteczną po której zrzuciłam 11 kg przed ciązą.. jednak przez 3 miesiace jesc jedno i to samo, może się znudzić i troszkę obrzydzić, dlatego myśle nad czymś nowym ;D

Aaa dziewczynki jak sie okazuję u mnie w szpitalu obowiązkowo trzeba miec laktator i nie wiem za bardzo który jest dobry, pomóżcie :-) będę wdzieczna :-)

A mala jest absorbujaca i zabiera mi mase czasu, ale czytam was regularnie.

Ten kremik kosztuje okolo 25 zl, a na ile starcza ciezko powiedziec, bo smarowalam nim wszystko co mogloby byc pokryte rozstepami:p

a laktator mialam avent philips ale sprzedalam go gdyz szybciej reka sciagalam pokarm.

Hej dziewczyny,mnie tez dlugo nie bylo i nie zdazylam jeszcze wszystkiego nadrobic. Jezeli chodzi o becikowe,to ode mnie wymagala tylko na pismie ze nie wiem gdzie przebywa ojciec i tyle. Co do rozstepow nie wiem, smarowalam sie cala ciaze jak wariatka kremem Ziaja i nie wyszly...Ale na istniejace nie wiem co pomaga. Raczej moglabym spytac co pomaga na biust,bo po ciazy niestety, niestety....
A z bylym pogadalam w Anglii, stwierdzil ze teskni, chce wracac itp..ale zmian w zachowaniu zadnych. Jak do niego dotarlo, ze ja na serio juz od dawna nie chce z nim byc i nie bedziemy razemto strzelil focha i stwierdzil,ze w ogole nie chce sie zemna juz kontaktowac. I ze Sare moze kiedys odwiedzi w przyszlosci, a na razie zeby jej opowiadala o nim...Rece opadaja...Gadac to on potrafi,nawet mi sie zrobilo zal przez moment, ale juz mam poukladane zycie i ja dziekuje za powrot do przeszlosci...

Dzisiaj przychodzi moj obecny na obiad rodzinny, poki co fajnie nam sie uklada, dzisiaj bedziemy rozmawiac z moimi rodzicami na temat zamieszkania razem, bo oni kupili mi kiedys mieszkanie (mialo byc dla mnie i ex)....Troche mi sie wydaje jeszcze za wczesnie, zeby razem zamieszkac, ale wszystko uklada sie dobrze, wiem ze moge mu zaufac...zreszta znamy sie od 3 lat w sumie. Chyba potrzebuje jeszcze okolo miesiaca na ugruntowanie tej decyzji :) W kazdym razie zyczcie powodzenia dzisiaj, bo to pierwsza taka rozmowa na powaznie w szerszym gronie mojej rodziny..
A Mala ma jakas alergie, czy cos...Cala jest w czerwone, suche plamki...Teraz po oilatum troche jej lepiej,ale zobaczymy co bedzie i czy trzeba isc do lekarza. Pozdrowienia dla wszystkich i wracam do robienia obiadu :)

reklama
Katerinka tak jest, mam dosyc tej pracy i powaznie juz szukam innej. Mialam obawy co do zmiany pracy, ale wlasnie wrocilam ze spaceru z Nikosiem i znajomymi. Jedna kolezanka jest w ciazy i mowila, ze po porodzie bedzie chciala zajac sie dzieckiem. Ja myslalam w sumie, ze trzeba miec umowe zeby byc ubezpieczonym a ona teraz cos mowi, ze do ktoregos roku zycia dziecko ma ubezpieczenie i moze sie leczyc .... wiecie cos na ten temat??
Charlene ja mojego exa znalam 7 lat zanim sie zeszlismy, wiec to nie zalezy od tego chyba jak dlugo sie znacie, tylko jak bardzo powaznie myslicie o zyciu (Ty juz chyba powaznie) :) w kazdym razie trzymam kciuki za rozmowe z rodzicami i zycze Wam szczescia!!!!! A te plamki jak wygladaja? Moze to jakas alergia? Nikos teraz dostal malych czerwonych krostek na brodzie i troche sie rozprzestrzenily na czolo i kilka na policzku (te na poliku i czole sa bezbarwne, wiec mam nadzieje, ze to jakies potowki a te na brodzie, to ze to od sliny)
Jeszcze nie samotna ....... ile schudlas? 16 kg???????:szok: kurcze ja moze kilka gram schudlam :/ ciagle mam wage ciazowa, ale juz sie tym nie przejmuje, nawet na wadze nie staje od jakiegos miesiaca, bo czuje, ze nie schudlam :)
Kasiu ja w ciazy stosowalam fissan, nie mam ani jednego rozstepu, ale skorka pomaranczowa ...... :/ nie wiem co jest dobre na powstale juz rozstepy ale chyba cos tlustego?
Zapomnialam sie Wam pochwalic ze Nikosiowi wychodzi kolejny zabek :D

Do góry