reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Hej Dziewczyny,
dziękuję Wam bardzo za życzenia, te napisane tutaj i na nk :happy2:
U nas w porządku, Kubulek już śpi. Myślałam, że wiosna zawita, a tu znowu śnieg ;-)
Katerinka Pamiętasz jak kiedyś pisałaś, że nie wierzysz, że można cokolwiek wygrać? No to pochwalę się, że mi dziś przyszedł zabawkowy telefon z chicco :happy2: Wystarczyło wysłać 10 etykiet ze słoiczków gerbera i Kubulek ma nową zabawkę :happy2: Fakt, że najchętniej, to bawiłby się moją komórką i piszczy jak mu ją zabieram, ale teraz ma swoją komórkę-zabawkę :happy2:
Carlaa Specjalnie dla Ciebie policzyłam, że Kubulek miał 6 tygodni przy pierwszym szczepieniu. Mi się wydaje, że ważniejsze są terminy późniejszych szczepień, muszą być równe odstępy między poszczególnymi dawkami, ale teraz się chyba nie masz co martwić. Odnośnie wagi, to zazdroszczę, ja mam dalej ciążową...Też nie stosowałam żadnej diety, jadłam wszystko, na Kubulku się to nie odbiło, ale na mnie tak...Jestem po prostu gruba, nigdy tyle nie ważyłam. Stosowaliśmy maść majerankową, wodą morską, nasivin, eupforbium, syropki, gruszkę, fridę, maść rozgrzewającą dla dzieci...A katarek trwał i tak ponad 3 tygodnie :/ Podobno u dzieci trwa tyle czasu. Na szczęście już przeszło, ale na początku byłam zaniepokojona, że tak długo.
Martusia Ja Ciebie pamiętam ;-)Szkoda, że tak się potoczyło wszystko i że uwierzyłaś mu. Mój ex jest inny niż w czasie jak byliśmy razem, ale właśnie dlatego, że jestem nieufna, to wolę tą zmianę obserwować na dystans...Mam nadzieję, że uda Ci się jeszcze uwolnić od niego. A jak dzieciątko się miewa?
Kropelka No nieźle, w szoku jestem :szok: Ciekawe, czy teraz będzie umiał się zająć kobietą w ciąży, skoro wcześniej był taki niezdecydowany... Oby tylko jej nie skrzywdził.

Ostatnia edycja:
reklama
carla ja juz od dluzszego czasu jem wszystko, ,bo mialam kryzys,chudlam ,mialam zle wyniki,rozumiem karmic ale odbilo sie to na mnie i poradzilam sie lekarza co robic,bo bardzo mi zalezy na karmieniu,wiec zaczelam jesc wszystko -tyle ze pilnuje plynow,czyli duzo wody i soku jabkowego bez cukru i jest dobrze,maly nie ma kolek czy zjem cos ostrego czy slonego ,jest dobrze.a jedynie co nie moge to marchewki z maslem takiej obiadowekj,bo wtedy malego kapiel murowana-tak ja trawi a ciuszki ida do smietnika:-Dale tak jest ok
a co do kalafiora to slyszalam ze zmienia smak mleka
co do katarku? ja mam fride i jak maly ma jakas babke to robie sola fizjologiczna i wtedy mu sciagam
krropelka :szok::wściekła/y:wiesz no co mam ci powi,zajebiscie, ja mysle ze kazda z nas czeka taka wiadomosc,skoro potrafia tylko dzieci robic i uciekac ,to tylko wspolczuc nastepnej takiej,to jest debilstwo,ja mam koelzanke.,gdzie chlop jej powie,jak zaszla ze on jest bezplodny a kika miesiecy po jej porodzie urodzilo mu sie kolejne dziecko,:cool:i chlop zadowolony z zycia, i co tylko sobie w twarz pluc ze moze my bylysmy takie slepe i naiwne,
ja osobiscie cofnelabym czas o ten dzien w ktorym poznalam exa ale NIGDY TEGO ZE MAM KOCHANEGO SYNKA :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
kasia co za debil,moj 1 ex byl ze mna w urzedzie jak mala miala juz pol roku a tak sie nie przyznal ,bo mial focha o nazwisko.
bezsenna no to super.no ja wygralam witaminy dla corki:) i jestem w szoku.ze przyslali,moze trzeba zaczac grac:)

acha a raczyl mnie dzisija poinformowac ze idzie na 8-9 lat siedziec .jak ja sie ciesze,z jednym bede miala spokoj.....

Ostatnia edycja:
.... a ja przeczytala i w sumie juz nie pamietam, co ktora z Was napisala:zawstydzona/y: mam ostatnio jakies zatoje myslowe chyba:-D

eh.... w sumie u mnie ok, bo mam ciocie, wiec mam SUPER - sniadanko obiadek, kolacyjka - wszystko pod nos podstawione:-) niestety niedlugo wyjedzie:-(

dostalam dzisiaj wiadomosc od adwokata, ze musze do sadu dostarczyc zeznanie podatkowe za 2008 i 2009 rok; rozumiem, ze za 2009 rok, ale po co komu za 2008??:szok: czyzbym miala tyle zarabiac wtedy, ze odlozylam na 10 lat, zeby utrzymac siebie i syna?? coz, ex niezle probuje kombinowac; nie ma w tym az takiego problemu, jesli chodzi o kwoty, ale.... nie wiem, czy US mi przesle jak ich o to poprosze, a jesli nie, to musze grzac ponad 200 km w jedna strone po glupi PIT:wściekła/y:;

ostatnio moj ex przechodzi sam siebie - przychodzi do malego raz na kilka miesiecy; w sumie pojawil sie jak dostal wezwanie do sadu - potem cisza, potem pisal maila, ze chce malego wziasc na kilka dni do siebie (mam tylko sapkowac malego rzeczy - pampersy, jedzenie, ubranie, zabawki); potem znow cisza, a teraz malego chce w poniedzialek na spacer zabrac:szok: a ja sie pytam po jaka cholere, skoro on malego nie zna wogole?? i mysli,z e ot tak dam dziecko komus, kot nic nie potrafi przy Malym zrobic, itd??:szok: brak slow:wściekła/y:

chyba przez te nowiny jakos nie jestem w stanie nic wiecej napisac....:-(

a.... szczepienia - napisze tylko tyle, ze moj maly byl szczepiony pierwszy raz jak mial.... 4 miesiace, wiec to nie problem jest; potem tylko musialam pilnowac terminow szczepien tak jak zalecaja, tzn ze jesli powtarza sie dane szczepienie za 6 tygodni, to juz tak musialo byc; no i jesli sie szczepi skojarzonymi szczepionkami, to powtorne szczepienie tez juz musi byc skojarzonymi, ale o tym chyba juz kiedys tutaj pisalysmy:-)

Ostatnia edycja:
hej dziewczyny moja mala rosnie jak na drozdzach mam pytanie wobec tego bo tu niemieccy lekarze twierdza ze ona jest bardzo duza ma jakies 68-70 cm i wazy okolo 8-9 kilo ile DSCF1285..jpg waza i mieza wasze dzieci ona rozwija sie prawidlowo tylkow kolko szysze ze jest za duza a ona wcale nie je duzo pozdrawiamyDSCF1029..jpg

Ostatnia edycja:
Agazoja to mnie uspokoiłaś z tą szczepionką :) Niestety nie mam na te skojarzone, pneumokoki itp. Za to w UK moja koleżanka nawet nie myślała czym będą szczepić jej synka, bo tam się o tym tak nie mówi, bo jest to za darmo!! Ja jej piszę ile musiałabym wydać na to, co lekarka mi zasugerowała, a ona sprawdza w rozpisce i pisze, że mały będzie miał te szczepienia, bo tam na dzieci się nie żałuje. I lekarstwa też ma za darmo dla niego :) Tylko ta Polska jest taka zacofana, a minister zdrowia to bym ją...!!!! Na zdrowiu oszczędzać to idiotyzm jest. Dobrze że Nela zdrowa, bo jak słyszałam że nie ma siana na lek ratujący życie wcześniakom to ryczeć mi się chciało ze smutku, że inni rodzice są bezsilni i patrzą na cierpienie swoich maleństw...
Martusia córa mojej koleżanki jak nie miała jeszcze 5 miesięcy to ważyła 8 kg :) A inna koleżanka ma córkę 3 tygodnie starszą od mojej i waży 6 kg :) Więc nie przejmuj się i ciesz, że ślicznotka zdrowo rośnie :)

KOCHANE MAMUSIE- PRZECZYTAJCIE I ZAPAMIĘTAJCIE- HASŁO PRZEWODNIE:

NIE WIERZ NIGDY MĘŻCZYŹNIE, BO TO CUKIEREK UMOCZONY W TRUCIŹNIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Bardzo mądre i prawdziwe :)

Kropelka

Jak byłam w 5 miesiącu ciąży, nie znałam jeszcze płci dziecka, z byłym rozstałam się dwa miesiace wcześniej i dostaje sms: "Nie wiem czy Cie to interesuję, ale będę miał syna:-)" Gratuluję..
Ale jak On to zrobił.. tego ja nie wiem.. zdradzał.. tylko kiedy ? - jak ciągle byliśmy razem. Mało
tego do tej pory zarzeka się że w życiu mnie nie zdradził, że to niby Moja fucha była :-/ jego matka nic o tym nie wie, ale ten dalej brnie w zaparte.. Jestem pewna, że zmanipulował tą kobietą, by jej zrobić dziecko, nagadał jej to samo co mnie, ja uwierzyłam i byłam pewna, że to ten.. tak pięknie mówił... a teraz chce Mi na złość zrobić robiąc sobie dziecko, albo już je spłodzili.. nie wiem, w każdym bądź razie do pewnego czasu pisał do Mnie jego kolega i to On mi powiedział, że Sebek wpadł na taki pomysł, żeby sobie dziecko zrobić, bo wie, że mnie to zaboli..
Mi szkoda tylko tej dziewczyny.. i najlepsze jest to, że ona o wszystkim wie, że mnie zostawił w 3 miesiącu.. pomimo, tego jest z nim i "podobniez" spodziewa się jego dziecka.. Nie dała bym sobie zrobić dzidzi takiemu człowiekowi.. NIGDY.

Katerinka

u Mnie nie ma żadnych fochów (już) ze strony byłego, jest czyste lenistwo i zlewanie na potrzeby nie tyle Moje jak Małej. Ma po prostu to wszystko w dup..ie !
Ja bym tak najchętniej dorwała wsze i wystrzelała po pysku.. aaaaj jak Mi sie to marzy..

Martusia

Ja zrobie wszystko by choć troszkę odczuł brak odpowiedzialności, ale polska to polska, trzeba się cholernie zmobilizować, być gotową na wszystko i walczyć do upadłego..
Śliczna córeczka ! :-)

Carla

DOBRE :-):-)

Hejka Mamusie:-) miałam Wam napisać,że jakbym miała mało problemów to jeszcze wredne mopsice robią mi cyrk z becikowym:wściekła/y: bo mam mieć ksero dowodu exa i zaświadczenie z jego miasta,że nie wziął:szok: tłumaczę idiotkom,że nie mam z debilem kontaktu ani zamiaru go o coś prosić a te,że im przykro bo skoro uznał to musi być ..................
wkur.wiłam się poszłam do urzedu miasta i zadzwonili do mopsu i się podobno da to załatwić...........idę do nich w poniedziałek i mam ochotę wygarnąć:wściekła/y:nie dość,że sama z dzieckiem,nic mi się nie należy to jeszcze to co zapewnia mi ustawa to małpy będą łachę robić,kraj super
:szok:kropelciu kochana szczere gratulację dla exa Twego;-)wychodzi na to,że on chyba uważa,że ma tak drogocenne nasienie,że szkoda marnować:-Di te świetne geny ,warto przekazać :tak:
martusia no niestety tacy faceci się nie zmieniają,mnie też wszyscy mówili jak to ex się po porodzie zmieni i zajmie się synem a do dziś nawet go nie widział:wściekła/y:trzymaj się i jak naszybciej wywal jak tylko znajdziesz sposób,tacy nie są nam potrzebni;-)ważne,że masz dla kogo żyć
carla ja też wyglądam jak przed ciążą,to chyba prawda,że karmienie piersią pomaga wrócić do dawnej świetności;) a jak właśnie stoisz z rozstępami???????bo ja nie mam,jedynie ten koszmarny cellulit:(

Ostatnia edycja:
Przyszła mama mi rozstępy wylazły 2 tygodnie przed porodem- poważnie. Wcześniej nie miałam i się cieszyłam, ale wyszły i to takie mega wielkie- mam na brzuchu pod pępkiem, na boczkach, na udach z przodu i między nogami. Masakra po prostu. Ale skórki pomarańczowej nie mam, chociaż tyle dobrego.
Poje.... te w mopsie- w urzędach wiedzą jak człowieka wkur... i utrudnić życie.
Nie kumam po co im pit za 2008 żebym dostała rodzinne i dodatek- co ma piernik do wiatraka?? Teraz jest teraz i powinni badać obecną sytuację finansową, a nie byłą. Bo mogłam być wtedy np bogata a teraz biedę klepię :) Na szczęście mam za 2008 stratę prawie 20 000 zł więc się kwalifikuję :) Ale te ich przepisy są do d...
Kropelka faktycznie reproduktor, nie ma co :/ Oni ogólnie się nie nadają nawet do tarcia chrzanu, nie mówiąc o płodzeniu i zajmowaniu się dziećmi...

reklama
Przyszła mama Ja miałam to samo z becikowym...Tłumaczyłam, że nie jesteśmy razem, nie mieszkamy razem, a oni, że muszę przyjść z ojcem dziecka...Nie rozumiem tego...To oni nie mają zapisane, kto na jakie dziecko już wziął pieniądze? Co do wagi, to ja karmię do tej pory, a prawie nic nie schudłam, więc zazdroszczę Wam... No ale mam to na własne życzenie.

Do góry