reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samotna Matka- Samotna w ciazy?

Wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet dla wszystkich najkochanszych Mamusiek i Ciezarowek :) Zbierania z zycia tylko najlepszych wrazen i duuuuzo spokoju, bo to jest to czego nam trzeba :)

carlaa calkiem mozliwe, ze to przez brak spacerow. Dzieci, ktore duzo czasu spedzaja na swiezym powietrzu podobno sa o wiele spokojniejsze. Pamietasz jak ostatnio pisalam ze Miki tak szaleje ze juz nie daje rady? To wtedy tez przez 4 dni nie wychodzilismy na dwor. Wiec moze rzeczywiscie w tym tkwi problem. Jezeli nie mozesz z nia wyjsc bo np pada lub jest za zimno to ubierz ja cieplo wloz do wozka i postaw przy otwartym balkonie, albo chociaz otworz szeroko okno. Zawsze troche mala sie przewietrzy. U nas cale szczescie Mikus sie troche uspokoil i dal matce troche spokoju, ale wiem bardzo dobrze co czujesz! A co do odkladania do lozeczka w nocy to u mnie ten sam problem. Mikolaj zasypia w lozeczku potem budzi sie na karmienie, biore go do siebie do lozka i zasypiamy;/ Budze sie dopiero na nastepne karmienie, karmie go i znow zasypiam. I w rezultacie odkladam go do lozeczka dopiero o 6 rano jak juz sie tak porzadnie rozbudze. Chcialabym to zmienic ale jestem juz tak zmeczona, ze spie jak zabita i wogole zapominam o tym, ze musze malego zaraz do lozeczka odtransportowac;)

adka wiem ze sie powtarzam ale naprawde daj juz sobie spokoj z tym czlowiekiem! Wiem ze ciezko jest czasami tak odpuscic ale sama widzisz ze z jego strony nie spotyka Cie nic dobrego. Pamietaj o sobie i o dzidzi, bo to wy jestescie teraz najwazniejsi a nie humory jakiegos frajera... I dbaj o siebie bo ze zdrowiem w ciazy nie ma zartow!

katerinka jak dla mnie to Ty i inne mamuski ktore samotnie wychowuja dwojke dzieciaczkow powinny dostac order za cierpliwosc i poswiecenie :) Mi jest nieraz z jednym ciezko a co dopiero z dwojka! Kochana naprawde jestem pelna podziwu!

przyszla mama to co napisalas odnosnie exow to naprawde byly swiete slowa! Co ich przeroslo? Odpowiedzialnosc, ktorej nigdy nie doswiadczyli?? Smiechu warte te ich tlumaczenia... No ale jakos trzeba zabic wyrzuty sumienia, prawda? Musza sobie jakos wytlumaczyc to ich frajerskie zachowanie.
A jezeli chodzi to ta nadpobudliwosc Michasia to Mikolaj przez pewien okres mial to samo. Budzil sie z nienacka z krzykiem i placzem. A ja kompletnie nie wiedzialam o co chodzi. Bralam go na rece, przytulalam i sie uspokajal i znow zasypial. Zapytalam sie poloznej co to moze byc i powiedziala ze ducho maluszkow tak ma i ze jest to zupelnie normalne. Poprostu takie malenstwa sa troszke zagubione w nowym swiecie i odreagowuja to podczas snu. I nie nalezy sie tym martwic bo to samo minie. I rzeczywiscie Mikusiowi juz przeszlo, teraz bardzo zadko zdarza mu sie tak nerwowo spac.

charlene ja oczywiscie tez trzymam kciuki za rozmowe, daj koniecznie znac jak poszlo:) i tak jak dziewczyny powiedzialy... nie wazne ile kogos znasz, ile z nim jestes... wazne jakim jest czlowiekiem i jakie ma podejscie do zycia. Tak wiec...powodzenia :)

reklama
A no właśnie, zapomniałam że dziś Nasze święto :) Oby żyło się nam lepiej, łatwiej i dostatniej w tym pięknym kraju :) Buziaki Mamuśki :*
Agugucha fajnie że nasze dzieci są w tym samym wieku i przechodzimy przez te same męki w tym samym czasie :) Dobrze wiedzieć że nie tylko ja tak mam, ale jestem na siebi zła że nie odkładam jej do łóżeczka. Każdego ranka powtarzam sobie że od dziś koniec tego, po karmieniu do siebie, ale nic z tego nie wychodzi... Ehh, zmęczenie jest straszne...

Dla siebie i Dzidzi - powinnaś naprawdę urwać ten kontakt. NAwet jeśli będzie Ci (mimo wszystko!) trudno - postanów to sobie i trzymaj się planu. Nie możesz pozwolić sobie na takie emocje w tym czasie ciąży!!
To Maleństwo nie chce, żeby Mamusia tak cierpiała!!
Pozdrawiam. Bądź silna!

MAMUŚKI WSZYSTKIEGO NAJ,NAJ,NAJ I ŻEBY BYLO TYLKO LEPIEJ:):-)

carla ja nie wychodzac z domu tez mam wkur...ze tak powiem a co sie dziecku dziwic,ja jak jestem sama z dziecmi a nie wychodzimy to kubus zawsze w ciagu dnia spi przy otwartym oknie,i spi dluzej,
ale jeszce troche przezimujemy i bedzie dobrze,
agugucha majac jedno czy wiecej dzieci ,to kobieta sobie poradzi,bo musi i potrafi zadbac o swoje dzieci w przeciwienstwie do facetow,na takich jakich my trafilismy,ja bym nigdy nie usunela,bo byloby moze latwiej i klopot z glowy,jak twierdzi moj ex,ja jak slysze ze kobieta nie moze miec dzieci i co przezywa to szlak mnie trafia ze nasi ex tego nie doceniaja,ze maja tak wspaniale dzieciaczki i maja to w dupie,SKORO ONI MAJA NAS I DZIECI TO MY TEZ MUSIMY MIEC ICH GLĘBOKO!!!!!!!!!!!
adka ja juz nie raz ci pisalam,ze masz dac sobie spokoj,i dalje wychodzi,ze to debilny palant i ma w dupie jak ty sie czujesz i jaka ci przykrosc robi , ja na twoim miejscu bym od niego odbila!!!!!!!!!

a co dzieciaczow kochanych,moj kubus zabkuje i ja momentami mam zawrot glowy,co chwile go przebieram,bo jest mokry a sliniak zaklada sobie na glowe:-)/i jest taki cycus mamusi ,ze z nikim za diabla nie chce zostac,jak po 15 minutach zajazy ze mnie nie ma to jest histeria i krzyk taki,ze ja wale,no ale sie nie dziwie jak w kolko jest tylko ze mna,wic cierpliwosc to najcenniejsza rzecz jaka musimy miec

dziewczynki polecam wszystkim ksiazke kazde dziecko moze nauczy sie spac mi zostala polecona przez rehabilitantke moje coreczki naprawde warta przeczytania

Adka - mnie się wydaje, że najlepiej dla dziecka będzie jak zerwiesz z tym facetem bo ojcem nazwać go trudno kontakt. Zobacz teraz się denerwujesz i Twoje dziecko cierpi przez to i przez kogo? przez "tatusia". ciesz się ciąża i staraj się nie myśleć o nim. Bo poród widzę tuż, tuż :D:D

Hej Mamuski!!! Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet :D zycze Wam duzo cierpliwosci juz nawet nie do dzieci, ale do Waszych exow i wiele milych chwil spedzonych z Maluszkami i moze z kims jeszcze? ;)
Nie wiele dzis napisze, bo jestem dzis jakas nie do zycia :/ Zapomnialam rano rekawiczek zabrac i mi lapy na przystanku odpadaly :/
Adka nie przejmuj sie exem .... to tylko facet ;) Wiem, ze martwi Cie jego podejscie do dziecka, ale nie wymusisz od niego jakiejs nutki ojcostwa, wiec na Twoim miejscu bym go zabrala tylko na rejestracje, po czym w ogole bym sie nie odzywala do niego .... jak bedzie chcial, to sie sam odezwie, a pozniej tylko zalozyc sprawe, nic mu o tym nie mowiac ..... a przed czym on chce uciec? Przed odpowiedzialnoscia? Moze gdybys byla glupia , to tak, ale jestem pewna, ze nie jestes i podasz go do sadu o alimenty, wiec niech sie chlopak za bardzo nie cieszy!
Agugucha, Katerinka Nikos tez tak mial kiedys, ze budzil sie z przerazliwym placzem :/ wystarczylo wziac na rece i przytulic :) a teraz czasem jak spi, to troszke jakby piszczal :) ale to przez chwile i zaraz dalej spi :) a co do odpowiedzialnosci ....... faceci sa jak male dzieci :) ktos cos powie, a oni juz w zaparte ida, ze tak wlasnie jest :) z pewnoscia nie jeden gdzies juz slyszal "ta cala ciaza go przerosla" i wlasnie to wykorzystuja, tylko nie rozumiem dokladnie tak jak Wy jak ich przerosla???? Czy moze mnie przestraszyc cos czego nie doswiadczylam? hmmmm chyba jedynie smierc ;))chociaz juz i tej sie nie boje ;)
a ja dostalam dzis swietna wiadomosc w pracy .... przyszedl do mnie ksiegowy i mowi "Pani Malgosiu ..... hmm niestety w tym miesiacu prawdopodobnie nie dostaniemy wyplat, a jesli juz dostaniemy, to polowe, bo w hotelu nie ma kasy" ..... pytam wiec, jak to, przeciez tu pracuja ludzie a nie zwierzeta z zoo, chociaz one maja teraz lepiej niz my!!! a ksiegowy tylko odpowiedzial "bo panstwo prezesowie maja nas w glebokim powazaniu!" Wszyscy sa wsciekli, prawie kazdy z kim rozmawiam, chce rzucic ta prace w cholere! I ja tez chce, tylko gdzie ja dostane inna prace? :( Kolezanka mi zaproponowala umowe na zlecenie, ale kurcze pisanie artykulow do internetu jest strasznie monotonne, malo tego, ciagle trzeba pisac, zeby jakos na tym wyjsc :/ nie weiem czy to wziac czy nie ...... w sumie te 700 zl (czyli tyle ile mi placa w hotelu) to tu na pisaniu bym miala w tydzien :/

Młoda jeśli faktycznie byś miała więcej z tego pisania to bierz to. Niepewność finansowa jest najgorsza, Ty sobie odmówisz, ale dziecku nie. Jeśli praca jest pewna to ja bym się na nią zdecydowała, po co się męczyć w pracy gdzie nie płacą??

reklama
Carla ja sie troche boje tego, bo jednak przy umowie na zlecenie nie mam pewnosci, ze bede ja miala jeszcze przez kolejny miesiac ;/ chociaz przy umowie z hotelem nie mam pewnosci, ze bede miala pensje normalna :/ wlasnie sobie odmowie, ale dziecku nie ..... kurcze strasznie sie boje tego wszystkiego :( nie wiem co mam teraz zrobic :/ nie wiedzialam, ze bedzie az tak trudno z praca .... myslalam, ze samo pojscie do pracy bez Nikosia bedzie najtrudniejsza decyzja, ale jak widac nieeeee :/ zapytalam kolezanki jak ta praca dokladnie wyglada. Jesli jest pewne, ze beda zlecenia, to wezme to i sprobuje do konca miesiaca, jesli wszystko bedzie dobrze, to nie podpisze kolejnej umowy z hotelem po prostu, bo umowe w hotelu mam do konca marca ;)

Do góry