reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

samopoczucie u wrzesniówek

reklama
A.. to imię Krzyś to takie wstępne przymiarki. majka mówi już nie brzuch tylko Krzyś i jakoś zaczynam przełykać tę myśl.

Wczoraj mierzyłam kilka cyckonoszów, z Majką ofkors, bo to taki rzep że bez niej ani rusz. No i Maja fachowo doradzała mi po czym pytała za każdym razem " A ty Krzysiu co uważasz?" i odpowiadałą za brzuch " Podooooba mi się". Fajnie naśladuje dzidzię.  ;D

Joanka ja też wczoraj ustawiłam łóżeczko. Właściwie ustawiłam je parę dni temu ale zrobiliśmy w pokoju z tego powodu przemeblowanie i wciąż mi sie nie podobało. Wczoraj dotarliśmy do sedna sprawy i teraz jest git. :)

Po urodzeniu to ja sobie też nie wyobrażam nauki, ale może wtedy troszkę potraktują Cię ulgowo.

Krzyś kojarzy mi sie z Kubusiem Puchatkiem ;)

Fajna ta Twoja Majeczka ;D

Biorę sie za jakąś konstruktywną pracę. Małe sprzątanko, mycie gó\łówki, co ostatnio jest nielada wyczynem w moim wykonaniu. Jak zdążę przed dwunastą to oczywiście wpadnę do Was babeczki. Miłego dnia mamuśki :laugh: :laugh:

U nas na osiedlu, jak już kiedyś pisałam pseudo" plemnikowym" jest mnóśtwo małych dzieciaczkówi brzuchatek.
A jest z tego powodu mnóstwo: Jasiów, Michasiów, Alesiów, i innych
No i nie ma żadnego Krzysia. więc może dlatego. Nie chcę żeby moje dziecko było w klasie szkolnej Jasiem numer 10

Ciężko wybrać imię dla chłopczyka. A tyle pięknych dziewczęcych jest...

Joanka ja miałam taki sam problem z imieniem, bo też nie chcciałam żeby było oklepane. jednego juz mam z takim imieniem, chociaz 5 lat temu jeszcze nie było takie popularne. I faktycznie dla dziewczynek jest większy wybór.

Joanka, masz rację z tymi imionami. Ja też będę miała chłopca, i myślę, że będzie to Pawełek albo Mikołaj - decyzję podejmiemy chyba dopiero jak się urodzi. Mam nadzieję, że imiona, które nam się podobają, nie okażą się zbyt popularne. Aha, Krzyś to opcja nr 3 u nas :)

Na początku ciąży byłam święcie przekonana, że to będzie dziewczynka, i wtedy nie miałam problemu - Jolanta (Jola - po mojej Mamie) lub Kalina Jolanta. A dla chłopca trudniej wybrać.

reklama
A u mnie była taka opcja dziewczynka-MILA a chłopiec KAROL lub JAKUB ale że ja mam na imię Karolina to byłoby głupio jakby synek mial tak jak mama więc jest Kuba popularne czy nie mi się zawsze podobało to imię ;D

Do góry