reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Ja także wróciłam właśnie od lekarza.Mam na siebie uwazac,oszczędzac się.Do 19 mam jeszcze brac fenoterol a potem czekamy.Takto dobrze usg mi nie robiła.

reklama
Renee,to juz wiesz,co jutro zrobic na obiad,hihihi. ;D

A ja wlasnie wrocilam z miasta,ale w sumie nic takiego sobie nie kupilam tylko jakies majtki,bo moje sa juz na mnie przyciasne. :p No,a o 18 wychodze do szkoly rodzenia,jupiii. ;D

Jacieeee!!! :D 3cia sierpnioweczka juz urodzila!!! :D Upaly odeszly to i wody odchodza,hihi. ;D

No to ładnie się sierpnióweczki spisują ;D, nie ma siły pierwsza dzidzia wrześniówek jak nic będzie sierpniowa. Ciekawe, która z nas rozpocznie proces rozdwajania ;) ;D Powoli zaczyna do mnie docierać, że WRZEŚNIOWE ROZDWAJANIE ZBLIŻA SIĘ WIELKIMI KROKAMI!!! ;) :D

Ja juz jestem po lekcji organizacyjnej w szkole rodzenia. :D Bardzo przyjemna polozna je prowadzi - Pani Beatka. :D Zajecia beda sie odbywac raz w tygodniu - w srody - od 17.30 do 20.30,HuH. ;D Czyli jutro pierwsze. :D 1-1,5h na wykladach,a reszta na sali cwczen. :D Co tydzien bedzie inny temat,a przy okazji spotkania z ginekologiem,anestezjologiem i pediatra,oprowadzanie po szpitalu,cwiczenia z opieki nad Dzidzia i wiele innych atrakcji. :) W grupie mamy 9,5 par. Tzn. 9 par i ja jedna sama... Troche mi sie przez to przykro zrobilo i wtedy tez,gdy przy podawaniu danych,ja jedna nie powiedzialam imienia meza,ale coz... Bede musiala sobie poradzic. :) Z tego,co zauwazylam jestem zwolniona z oplaty za te szkole (70zl)... Musze tylko dostarczyc zaswiadczenie od gina,ze jestem w stanie uczestniczyc w tych zajeciach,wiec jutro sie po to przejde. :)
Jak narazie jestem bardzo zadowolona,ze zapisalam sie do tej szkoly. :)

Autko może zaproponuj Radkowi żeby z tobą poszedł.Z tego co o nim piszesz powinien się zgodzic.Będziesz zdawała nam relacje czego cię tam uczą i bedziesz uczyła nas . :p

Edi,a nom,ja tez tak uwazam i obysmy sie nie mylily. :D Z tego,co wiem,szkola ma bardzo dobra opinie,wiec pewnie i mi sie spodoba. :D

Mija,tak na bank bede Wam zdawac relacje z tego,czego ciekawego sie dowiedzialam. ;D Jak sobie pomysle o tych materacach i workach sake (sako,czy jak? :p ),to az mam chetke teraz sie na nich legnac,hihi. :D A z Radkiem juz rozmawialismy na ten temat i on z checia bedzie tam z Nami chodzil,tyle,ze on pracuje u brata na budowie,no i nieraz siedzi do poznego wieczorku,wiec nie zawsze bedze mogl,niestety... :(

Dla zainteresowanych podaje stronke do tej szkoly. ;D

http://www.szkolarodzenia.spec.pl/

A teraz zmykam do wanny i do wyrka,bo jutro musze wstac wczesniej,zeby isc do gina po zaswiadczenie,no a pozniej poszukac krotkich (sexi? :p ) spodenek w miescie. ;)

Milej nocki Mamusie! :-*

Agutko przez pomyłkę odpowiedziałaś na nie moje pytanie a Mychy ;D ;D ;D

Cieszę się,że skzola Ci się podoba,Ja w ub.roku tez chodzilam i bylam bardzo zadowolona mimo,że tego nie wykorzystałam.

Kurcze, Agutko, po Twoim opisie aż zaczynam żałować, że jednak nie zdecydowałam się chodzić na szkołę rodzenia, tylko tyle, że u mnie w bezsensownych godzinach są zajęcia bo od 13.00, no więc o wspólnym z mężem chodzeniu nie było mowy, ktoś w końcu musi pracować! ;) Nie wiem czemu tak głupio to pomyśleli.

reklama
Renee - u nas tez przyszpitalne szkola jest na 9.00 rano. nam akurat pasuje. bo moj maz ma wlasna firme i spokojnie moze sie wyrwac, ale przeciez wiekszosc ludzi w tym czasie pracuje ... tylko szkoly prywatne sa na godziny popoludniowo-wieczorne.

ja tez jestem zadowolona ze szkoly, do ktorej chodze. na kazdych zajeciach cwiczymy na poczatku oddechy w roznej fazie porodu, relaks itp. potem jest wyklad 1-1,5 h. na razie mialam juz 3 zajecia: wstepne, a potem dwa razy o karmieniu. cwiczylismy tez przystawianie dziecka do piersi w roznych pozycjach - tzn. role dzieci pelnily lalki :) jeszcze bedziemy omawiac porod naturalny i cc, pielegnacje niemowlat, a na koniec idziemy zobaczyc porodowke.

Do góry