reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Ja także wróciłam właśnie od lekarza.Mam na siebie uwazac,oszczędzac się.Do 19 mam jeszcze brac fenoterol a potem czekamy.Takto dobrze usg mi nie robiła.

reklama
Renee,to juz wiesz,co jutro zrobic na obiad,hihihi. ;D

A ja wlasnie wrocilam z miasta,ale w sumie nic takiego sobie nie kupilam tylko jakies majtki,bo moje sa juz na mnie przyciasne. :p No,a o 18 wychodze do szkoly rodzenia,jupiii. ;D

Jacieeee!!! :D 3cia sierpnioweczka juz urodzila!!! :D Upaly odeszly to i wody odchodza,hihi. ;D

No to ładnie się sierpnióweczki spisują ;D, nie ma siły pierwsza dzidzia wrześniówek jak nic będzie sierpniowa. Ciekawe, która z nas rozpocznie proces rozdwajania ;) ;D Powoli zaczyna do mnie docierać, że WRZEŚNIOWE ROZDWAJANIE ZBLIŻA SIĘ WIELKIMI KROKAMI!!! ;) :D

Ja juz jestem po lekcji organizacyjnej w szkole rodzenia. :D Bardzo przyjemna polozna je prowadzi - Pani Beatka. :D Zajecia beda sie odbywac raz w tygodniu - w srody - od 17.30 do 20.30,HuH. ;D Czyli jutro pierwsze. :D 1-1,5h na wykladach,a reszta na sali cwczen. :D Co tydzien bedzie inny temat,a przy okazji spotkania z ginekologiem,anestezjologiem i pediatra,oprowadzanie po szpitalu,cwiczenia z opieki nad Dzidzia i wiele innych atrakcji. :) W grupie mamy 9,5 par. Tzn. 9 par i ja jedna sama... Troche mi sie przez to przykro zrobilo i wtedy tez,gdy przy podawaniu danych,ja jedna nie powiedzialam imienia meza,ale coz... Bede musiala sobie poradzic. :) Z tego,co zauwazylam jestem zwolniona z oplaty za te szkole (70zl)... Musze tylko dostarczyc zaswiadczenie od gina,ze jestem w stanie uczestniczyc w tych zajeciach,wiec jutro sie po to przejde. :)
Jak narazie jestem bardzo zadowolona,ze zapisalam sie do tej szkoly. :)

Autko może zaproponuj Radkowi żeby z tobą poszedł.Z tego co o nim piszesz powinien się zgodzic.Będziesz zdawała nam relacje czego cię tam uczą i bedziesz uczyła nas . :p

Edi,a nom,ja tez tak uwazam i obysmy sie nie mylily. :D Z tego,co wiem,szkola ma bardzo dobra opinie,wiec pewnie i mi sie spodoba. :D

Mija,tak na bank bede Wam zdawac relacje z tego,czego ciekawego sie dowiedzialam. ;D Jak sobie pomysle o tych materacach i workach sake (sako,czy jak? :p ),to az mam chetke teraz sie na nich legnac,hihi. :D A z Radkiem juz rozmawialismy na ten temat i on z checia bedzie tam z Nami chodzil,tyle,ze on pracuje u brata na budowie,no i nieraz siedzi do poznego wieczorku,wiec nie zawsze bedze mogl,niestety... :(

Dla zainteresowanych podaje stronke do tej szkoly. ;D

http://www.szkolarodzenia.spec.pl/

A teraz zmykam do wanny i do wyrka,bo jutro musze wstac wczesniej,zeby isc do gina po zaswiadczenie,no a pozniej poszukac krotkich (sexi? :p ) spodenek w miescie. ;)

Milej nocki Mamusie! :-*

Agutko przez pomyłkę odpowiedziałaś na nie moje pytanie a Mychy ;D ;D ;D

Cieszę się,że skzola Ci się podoba,Ja w ub.roku tez chodzilam i bylam bardzo zadowolona mimo,że tego nie wykorzystałam.

Kurcze, Agutko, po Twoim opisie aż zaczynam żałować, że jednak nie zdecydowałam się chodzić na szkołę rodzenia, tylko tyle, że u mnie w bezsensownych godzinach są zajęcia bo od 13.00, no więc o wspólnym z mężem chodzeniu nie było mowy, ktoś w końcu musi pracować! ;) Nie wiem czemu tak głupio to pomyśleli.

reklama
Renee - u nas tez przyszpitalne szkola jest na 9.00 rano. nam akurat pasuje. bo moj maz ma wlasna firme i spokojnie moze sie wyrwac, ale przeciez wiekszosc ludzi w tym czasie pracuje ... tylko szkoly prywatne sa na godziny popoludniowo-wieczorne.

ja tez jestem zadowolona ze szkoly, do ktorej chodze. na kazdych zajeciach cwiczymy na poczatku oddechy w roznej fazie porodu, relaks itp. potem jest wyklad 1-1,5 h. na razie mialam juz 3 zajecia: wstepne, a potem dwa razy o karmieniu. cwiczylismy tez przystawianie dziecka do piersi w roznych pozycjach - tzn. role dzieci pelnily lalki :) jeszcze bedziemy omawiac porod naturalny i cc, pielegnacje niemowlat, a na koniec idziemy zobaczyc porodowke.

Do góry