reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Mju,hihi dzielna mamusio powiadasz. ;D Nie dziekujeMY! :-*

Cleosiu,ale ja zadnych skurczy narazie nie czuje. :( Buuu. :( A z ta kapiela to wyprobuje na pewno i to juz niedlugo! ;D

Basiu,achaaaaa. :D

reklama
Aga Mazury wielgachne gratulacje ;D ;D ;D

[b]Agutku[/b] no to czekamy niecierpliwie przez cały weekend ;) tylko,kto bedzie odbierał smsy???? ;D ;D ;D i uzupełniał wątek o narodzinach? ;D

Dostalam smska od Royanki,ktory mnie bardzo zasmucil. :(

"My z Zarloczkiem bylismy dzis na 1 wizycie u lekarza i od razu stres!Po pierwsze-za malo przybral na wadze,po drugie-zoltaczka wrocila a raczej nie cofnela sie (za szybko wypisali nas ze szpitala-mam teraz o to zal do nich) i idziemy dzis do szpitala na cd fototerapi na oddziale dzieciecym,na jak dlugo nie wiem i musze placic za siebie za pobyt-ile nie wiem,a po trzecie okazalo sie,ze Macius doznal podczas porodu zlamania obojczyka!Szok!I nikt tego wczesniej nie zauwazyl!Jest mi okropnie smutno i zle a lzy leca mi jak groszek.A tak nam dobrze bylo w domku!Mam nadzieje,ze szybko nas wypuszcza!Teraz karmie synusia,za chwile bede pakowac torbe."

Edziu,smsy moge odbierac i przekazywac dalej. :D A jak tylko wroce,to watek od razu uzupelnie - nawet na stojaco. :p ;D

Nadzia to moje namiary sa w kontaktach jakby co :)

Dziewczyny widziałyścię tą notkę, że między 15 a 17.09 forum będzie nieczynne!!

Royanka trzymaj się wszystko będzie dobrze, jest z Tobą kupa kobitek trzymających kciuki :)

oj biedna ta Royanka i jej synek, to karygodne zeby dopuscili sie w spzitalu az tylu pomylek :(

mju faktycznie forum bedzie nieczynne :( czyli wtedy wszystkie mamy rodzic ;D

Gratulacje dla Agi i jej dwóch synków.

Agutko no to powodzonka życzymy i oby Zuzieńka szybciutko i bezboleśnie ;) przywitała się z mamusią ;)

Mycha Ty też się powoli zbieraj na porodówkę, bo tu następne mamuśki w kolejce czekają ;)

Royanko trzymajcie się - wszystko się dobrze skończy.

Właśnie zjadłam 1/3 czekolady mlecznej - mniammm :p
A co szaleję puki jeszcze można, potem to ścisłą dietę będę trzymać przy karmieniu Bobasiątka Mojego Kochanego.

Mychus,zyjesz Ty tam? :D Poczekaaaaaj na mnieee! ;D

Megus,ja cos czuje,ze przegapiam skurcze,haha,bo nic mnie nie boli. :D No i nie dziekujeMY Kochana. :-*

Cleosiu,jestem juz po cieplej kapieli,ale narazie to tylko mam sztywna macice. :p Zobaczymy,jak sie nie ruszy,to dzis kolejna taka sobie zafunduje,hehe. ;D

W ogole,gdy powiedzialam mamie o tym,co mi lekarz powiedzial,jakos tak nagle ucichla... Przestala sie odzywac i tylko poszla do pracy... Chyba sie zestresowala... ::) Szkoda mi jej,bo ja sie nadal niczego zwiazanego z porodem nie boje (jedynie o to,zeby moja Zuzinka zdrowiutka sie urodzila... :) ),a ona to tak przezywa... :( W sumie sie jej nie dziwie,bo wie,co mnie czeka,a ja jestem tego nieswiadoma i stad ten moj spokoj. ;)

Malduję się narazie 2w1 ;) prądu nie miałam dopiero włączyli pół godziny temu, ale najpierw musiałam sobie obiadek ugotować ;) (na szybko jajko sadzone, marcheweczka i kartofelki)

Cleo mam nadzieję że dzisiejsza noc to będzie ta jedyna, bo narazie skurczów nie mam tylko jakies tam lekkie twardnienia brzusia, wody tez nie odeszły ::) ale ja chcę juz dzisiaj urodzić za wszelką cenę. ALe nie wiecie jak to jest z sexem tzn jak odszedł czop to jeszcze można? bo jak nic się nie będzie działo do jutra to znowu zadziałam ::)

Royanko tak mi przykro, trzyamam kciuki żeby się wszystko ułożyło ;)

Forum nieczynne ?? a to dlaczego?? nie doczytałam :p i to aż dwa dni :p

no witam was drogie mamuski ja juz nia jestem wspaniale uczucie:)
no widze mycha agutka i mija docekac sie nie moga hii
odpocywajcie poki mozecie bo ja juzz nie wiem co to dlugi sen:)
buzaki
a to moj aniolek

reklama
AgaMazury Gratulacje dla dzielnych chłopaków :D - faktycznie same chłopy nam się rodzą na początku miesiąca :D

Royankatrzymam kciuki, zwłaszcza, że wiem co to żółtaczka.. sama trzymam ścisłą dietę wątrobową ze względu na siebie i synka..

a wogóle to wszystkie mamy, zwróćcie uwagę zeby przed wypisem ze szpitala skontrolowali poziom bilirubiny - choćby w skórze - jeżeli jest na poziomie do 11 to ok, jeżeli więcej - zostańcie z dziećmi i domagajcie się naświetlania.. i nie dawajcie się namówić na odstawianie od piersi na czas leczenia żółtaczki - to kontrowersyjna metoda, nic nie dająca.. z Anką byłam pod opieką CentrumZDrowia Dziecka i widziała wiele załamanych mam, którym nieodpowiedzialni lekarze - na wszelki wypadek kazali odstawić dzieci na czas żółtaczki - potem nie mogły już do karmienia wrócić.. jedyne co to matka musi zachować dietę wątrobową, która bardzo przypomina dietę matki karmiącej - z tym że jest bardziej rystrykcyjna..

aa i pamiętajcie - żóltaczka ujawnia się zazwyczaj w trzeciej dobie życia - czyli 72h od narodzin - pod koniec tej trzeciej doby więc mimo silnej potrzeby wyjścia do domu - zostańcie pare godzin dłużej w szpitalu aby wyeliminowac właśnie zółtaczkę..

Do góry