reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

JA dpiero mam małą chwilkę aby sie z Wami przywitać.

Skąd w prognozie pogody oni maja te swoje wiadomości. U mnie jest dziś zimno i pochmurno, a pranko kończy się już prać i nie wiem jak ono mi na dworze wyschnie :(

Dzidzia moja też jakoś się jeszcze nie szykuje na przywitanie z rodzinką po tej stronie brzusia :)
Dziś dokupiłam jeszcze brakująca czapeczkę wierzchnią na wyjście ze szpitala i zobaczyłam takie słodkie, maleńkie skarpetki więc nie mogłam się powstrzymać i tez je kupiłam. Teraz tak się zastanawiam to moje Maleństwo będzie ubierane w kolorze kremowym (czapeczka i te skarpetki też obowiązkowo kremowe ;))

Tak sobie planuję :D żeby urodzić najlepiej w poniedziałek (11, 18 lub 25) - dlaczego w poniedziałek? bo pan dr gin (ordynator) właśnie w poniedziałki ma dyżur 24h w szpitalu i wtedy było by dla mnie najlepiej ;)
Muszę porozmawiać z MAleństwem ;)

reklama
Mycha - napewno nie herbata z sokiem malinowym....Ja piję ją w ciaży nawet często ;) Mam pytanie czy ten czop wypadl ci w calości. Jak on wyglada jest to taki duzy płat???

Agutka - czekamy na wieści od Ciebie.

Dziewczynki,zaczne mniej egoistycznie. ;D

Aga_Mazury dzis rano urodzila dwoch synkow. ;D ;D Oto sms od niej:

"9.50 Adrian 2600g i 9.51 Patryk 2850g cc ... Po 7 punktow a dlugosci jeszcze nie wiem...ja jeszcze ich nie widzialam dobrze leza w inkubatorach i sie grzeja... dzis rano dostalam boli i rozwarcia"

A teraz o mojej wizycie u gina. ;D Wiec... Powiedzial,ze najprawdopodobniej do poniedzialku juz urodze,bo Zuzka juz sie strasznie pcha na swiat,hihihi. :D Mam rozwarcie na 3cm,wiec wieczorem lub rano mam isc do szpitala,zeby mnie zbadali raz jeszcze,czy sie powiekszylo,bo on nie wie,od jakiego czasu juz takie mam. :p I mam juz sie nigdzie nie ruszac z domu na wszelki wypadek. :p No,ale najlepiej,ze mnie nic nie boli,haha. :D Tylko mam macice napieta co jakis czas. Ciekawe,czy serio do poniedzialku urodze,czy jednak nie... ::) Chcialabym,zeby bylo na TAK,hyhy. ;D

Basiu jak ci go opisać ::) ja np jestem inna niz wszyscy mi wypadł czop ale tak jak pisałam nie był zabarwiony krwią ani nawet różowy, był żółty ale znalazłam na necie taką informację:

"Gdy szyjka uzyska gotowość do otwarcia podczas porodu, czop śluzowy zostanie wydalony. Może to nastąpić w różnych momentach (na kilka godzin przed rozpoczęciem porodu, na kilka dni, a nawet na tydzień przed porodem). Czop śluzowy jest śliski, elastyczny, bardziej gęsty niż surowe białko jaja kurzego, może być bezbarwny lub żółtawy. Zdarza się, że odpada równocześnie z odpłynięciem wód płodowych" itd

Dokładnie wyglądał tak jak pisze był bardzo gęsty i było go dużo, ale był żółty, nawet nie brązowy ;)

UMIESZCZE ten link bo bardzo fajnie jest tam opisane co i jak ;)
http://psychologiadlamam.republika.pl/porod-01.html

OGROMNE GRATULACJE DLA AGI_MAZURY!!!

agutko to cos mi sie zdaje ze bedziesz nastepna ;) oczywiscie jakby co to daj znac :) a skoro nic CIe nie boli to tylko sie ciesz, bole przyjda i tak a im pozniej tym lepiej

AGA Ogromne gratulacje dla Twoich chłopaków.
AGUTKA 3mamy kciuki za Ciebie i Zuzunke! Obyś urodziła do poniedziałku!
Mycha Ty również trzymaj się.

Czekamy na nowe dzidizusie :)

Ja miałam okropną noc. Chyba najgorsza do tej pory.
Okropne skurcze i ból w dole brzucha. Nigdy nie były aż takie żeby mnie obudzić.
Od 3:30 nie spałam prawie wogóle. A rano jak ręką odjął.

reklama
DziekujeMY Laseczki! :D Ahhh,juz bym chciala urodzic,no a do szpitala trafic tak na ostatnia chwile. :D Moja znajoma miala ostatnio ktg,no i polozna do niej: "Czy czuje pani skurcze?" Ona mowi,ze nie... Polozna wielkie oczy,bo sie okazalo,ze ma juz 60% skurcze. :p

Do góry