reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Kurde,tak dokladnie wygolona,to ja dawno nie bylam. :p Mimo,ze brzuch mi zawadzal,to wymeczylam ta gladkosc z nadzieja,ze urodze w ten weekend. ;D Date 10 wrzesnia chcialabym ominac,no,ale jak wtedy urodze,to trudno - rozpaczac przeciez nie bede. ;) Byleby juz bylo PO! :D

reklama
Znowu odszedł mi czop, ale dalej o żółtej barwie, bez krwi ;) narazie twardnienia brzucha coś tam pobolewa ale to wszystko. Ide wziąć prysznic. A jak to jest dziewczyny ze skurczami? tzn czy ciepła woda (jeżeli coś się ma zaczać dziać) je wzmoży czy jak?

Agutko widze ze przygotowania do porodu pelna para :D a mnie sie jakos nic nie chce, bo wiem ze i tak w najblizszym czasie nei urodze :( juz soe z tym chyba (?) pogodzilam, moze przepisze sie na pazdziernik ???

Luczynka,nigdzie sie nie zapisuj,bo zobaczysz,ze we wrzesniu jeszcze urodzisz. :D To jakos tak znienacka przychodzi,hihi. ;) Zobacz,ja mialam wizyte 1,5tygodnia temu i bylam szczelnie zamknieta,a tu dzis na wizycie gin mnie zaskoczyl,ha! :D ;D Oby tak dalej,bo juz bym chciala Wam smska tez napisac,ze urodzilam. ;)

Hej dziewczyny ja po wizycie u gina. Malutki waży 3350gr i lekarz powiedzial ze już moze przychodzić na świat :) Następną wizytę mam 27.09 tak jak termin porodu powiedział, ze mam przyjść jak do tej pory nic się nie rozwiąże. Zobaczymy jak to bedzie wolałabym urodzić przed 27.09 żeby już zaoszczędzić na wizycie u lekarza :)

Hehe,jaki ten moj tata jest slodki. :p
Wlasnie sobie zrobilam 3 kanapki,no i jem,a on do mnie,zebym sobie jeszcze jedna zrobila. Ja mowie,ze nie chce wiecej,bo nie zmieszcze. :p A on,ze mam zrobic jeszcze jedna,ale nie dla siebie... Wiec sie pytam,ze dla kogo? A on,no,ze dla Malutkiej. :D Hihihi. ;D
A dzis w warzywniaku myslalam,ze jedna kobite pobije. :p Stanelam w kolejce po jedna jedyna rzecz,a ona wchodzi z dworu i mi oswiadcza,ze ona stala przede mna. Tak mi sie cisnienie podnioslo,ale powiedzialam jej tylko "Prosze bardzo" takim szorstkim glosem,spojrzala na mnie,na brzuch i stala sobie dalej pieprzona w tej kolejce,ale ustapic nie ustapila. Madamesa walnieta. :mad: ;D

No Agutko to rzeczywiście trafiłaś na babsztyla okropnego.
A mnie dziś właśnie zaszczyt doleciał, bo jak stałam w mięsnym w kolejc to ekspedientka zaprosiła mnie do kasy no tylko, że ja grzecznie podziękowałam i powiedziałam, że zaczekam na swoją kolej i zaczekałam.

Wiecie co ja niedawno przeżyłam. Rozmawiam z siostrą przez tel a Krzyś sobie biega po kuchni i jak walnął się w stól to rozciął sobie jezyk (tak na środku języka), krew się lała a ja nie wiedziałam co mam robić, on tak strasznie płakał a teraz nie może nic jeść bo go chyba ten jęzorek boli (tylko płynne rzeczy mu przechodzą)

Agutka - szkoda gadać...ale tacy teraz są ludzie. Nawet w hipermarketach nie ustąpią cieżarnej miejsca w kolejsce. Szkoda gadać.

Megi - biedny Krzysio

Thea - mam pytanko gdzie kupiłas malutkiej tą bluzę z kapturkiem białą co ma na kapturku takie uszka chyba że to jest czapeczka bo nie widzę całości.

Basia,niestety... Facet,to facet,bo nie wie,jak to jest w ciazy,ale baba? :| Zauwazylam,ze to wlasnie mezczyzni czesciej mi miejsca ustepuja,niz kobiety. :p

Megus,na pewno go boli. :( Pewnie od tego spuchly mu wezly chlonne... Tak to jest jakos tam powiazane - tlumaczyl mi to kiedys jeden facet,u ktorego przebijalam jezyk. ;) Ale przejdzie mu. Moze niech possa czysta kostke lodu? Albo zamrozona herbatke rumiankowa w lod? Mi to wtedy pomagalo...

No,a tak poza tym,to dzwonila moja kolezanka,ktora mi powiedziala,ze czuje,ze jeszcze dzis wyladuje na porodowce,hehehe. ;D :p No i ze mam pobiegac po schodach,to mnie na pewno pogoni. :p A jak nie,to jutro w szpitalu podadza mi kroplowke i zaczne rodzic,hehehe. :D Kuzwa,mocna jest. :D Ale jaaaa juz chce byc pooooo! ;D ;D ;D
Oby jutrzejsze rozwarcie (jesli w nocy nie wyladuje na porodowce :p ),mialo juz minimum 6cm. :D

reklama
Agutka mi facet w hipermarkecie jak go grzecznie przeprosiłam, że jestem obsługiwana bez kolejki - bo podeszłam do specjalnej kasy dla kobiet w ciąży i inwalidów - "zabił" tekstem, że w weekend to ta kasa nie obowiązuje! Ale ja go olałam debila jednego...

Do góry