reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

reklama
Hej Mamuski :)

ADASIU AGAMAMAANI CHŁOPCY SA PRZESLICZNI - niech rosna zdrowo GRATULUJE

Matko jak ja wam zazdroszcze juz tez chce niby termin na 10 jutro na wizyte do gina ale jak znam siebie i swoje szczescie to nic sie nie zapowiada wszystkie bóle zaraz mijaja.

MYCHA trzymamy kciuki i czekamy na wiesci :)
AGAMAMAANI mam pytanko czy poród odbył sie na Starynkiewicza jesli bedziesz miała chwilke to napisz cos o tym szpitalu??

Pozdrowionka dla Wszystkich i super ze rozdwojone Mamusie juz zagladaja do nas
A dzieciaczki WRZESNIOWE sa najpiekniejsze buziaki

Witam!
JEden dzien mnie nie bylo, a tu prosze bardzo...tyle naprodukowalyscie, ze czytanie zaleglosci zajmuje dosc sporo czasu ;)

Edi Twoj synek jest naprawde przesliczny :) Te wrzesniowe dzieciaczki sa wszystkie takie ladniusie. To pewnie po tak ladnych mamach ;)

A ja jestem niestety ndal 2w1 i poki co nic nie zapowiada zeby mialo sie to zmienic:( a ja tak chcialabym juz miec przy sobie swoja Oliwke... no ale coz.

Pozdrowionka dla wszystkich rozdwojonych i roztrojonych ;D no i dla tych, ktore nadal sa 2w1

Bo Wy myslicie że ja mam czas sledzić wszystkie wątki ;D
Zresztą ja nie napisałam tak szczegółowo więc może potem dopiszę? ;D

EDI przecież my to wiemy że wy rozdwojone mamusie nie macie tyle czasu ile byście chciały ;) z mojej strony to był oczywiście żart! ;)

nadzia pisze:
Hej Mamuski :)

ADASIU AGAMAMAANI CHŁOPCY SA PRZESLICZNI - niech rosna zdrowo GRATULUJE

)
AGAMAMAANI mam pytanko czy poród odbył sie na Starynkiewicza jesli bedziesz miała chwilke to napisz cos o tym szpitalu??

Nadzia tak na Starynkiewicza..
powiemjedno.. ja mialam super opiekę i położnych i pediatrów - dodam jedak, ze leżałam na septycznym położnictwie i mialam w związku z tymwygody typu pojedyncza sala :D
jedyne co to w weekend ciężko było złapac pediatrę ( bo jest jeden na dwa oddziały w tym na OIOM ) i dlatego późno wyszłam..
aa i jedzenie ochyda - zwłaszcza NIE JEDZ marchewki na obiad - dawali ją codziennie a maluch po niej bolały brzuszki :D mnie zresztą też..
martwiłam się czy dam radę przy tylu badających mnielekarzach i studentach leżeć w spokoju, ale .. jakoś czułam się lepiej zaopiekowana jak co chwile przychodziła jakis lekarz stażysta czy student i pytał czy dobrze się czuję, czy może mnie zbadać :D

Agutko.. sorki, że tu napisałam,, to juz tak z rozpędu :D

Witam.
Edi dziewczynki jeszcze nie rozdwojone własnie pewnie tak myslą, że maluszek to tylko je i spi a mama wtdy ma tyle czasu żeby siedzieć non stop na bb  ;) a wcale tak nie jest, bo przecież mamuśki muszą powoli dochodzić do siebie.

Ja dziś poszłam z Krzysiem na zakupki i tak zmokliśmy bo niespodziewanie pojawiła się chmura i zaczęło strasznie lać   :laugh: - schowaliśmy sie pod klonem i troszkę przeczekaliśmy najgorszy deszcz a potem to mój tatko wyjechał po nas samochodem.
Teraz gotuję zupkę na obiad

A symptomów porodu ani widu ani słychu choć z mężem intensywnie pracujemy  ;)

Dzieki Agamamaani za odpowiedz. Kurcze ja w dalszym ciagu boje sie ze mnie nigdzie nie przyjma i mam wizje jezdzenia od szpitala do szpitala :)

reklama
A ja bardzo dzielna dzielna dzisiaj jestem - właśnie skończyłam myć okna - we wszystkich pokojach :) Wiatr u nas okrutny zaczyna wiac a jutro ma być sztorm wiec doszłam do wniosku ze zrobie to dziś. Całe szczęście nie pada :) ciekawe czy sie utrzyma przez cały dzień? Teraz wiecie co mnie boli po tym myciu? PUPA !!!!!! Normalnie mam chyba zakwasy ;)
Z niedobrych wieści to znalazłam u siebie kleszcza !!!!!!! Piotr z Zuzią byli w sobotę w lesie a ich ciuchy po powrocie położyłam na koszu do prania aby poczekały do dziś kiedy to piorę. Wczoraj wieczorem położyłam na tych ciuszkach moja sukienkę domową i dzis jak wróciłam z przedszkola przebrałam sie w nią. Zapomianała całkiem o tym lesie ::) Siedzę rano przy kopmuterze, nogę mam zgiętą patrzę na łydkę a tak czarna grudka ale taka dziwna. Pomyślałam że może włos mi wrasta pod skórę i podrapałam lekko paznokciem i wyciągnełam. Lekko zaszczypało, patrzę na to co mam w palcach a to jakieś dziwne. To nie włos - myśle sobie. Patrzę, patrzę a to ma główkę, nóżki i przeźroczysty odwłok. Kurcze, KLESZCZ myślę. Zmiażdzyłam go między paznokciami - strzelił, wiec żywy :( Cale szczeście był przeźroczysty więc myśle ze nie zdąrzył mnie czymś zaraźił.

Do góry