reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Po pierwsze to jestem gapa... z nawału wrażeń chyba nie zanotowałam tego sms'a o Adze - sorry Agutka.

Mycha cholercia masz pecha - ja na zwolnieniu od chyba od 10 tc, ZUS mnie nie nawiedzał a zasiłek rehabilitacyjny też mi przyznali zaocznie - tylko na podstawie dokumentów (xero mojej karty od gin i opisu USG na którym było o krwiaku) i nigdzie nie musiałam chodzić - dokumenty mąż dostarczył - swoją droga to może nic dziwnego, że w autobusach i sklepach nie ustępują miejsa skoro panstwo mamy tak zorganizowane, że w 9 miesiącu trzeba ciążę udowadniać!

reklama
Mycha ale jazda z tym ZUS-em Normalnie jakies to wszystko walniete. Kontroluja Cie w domu, idiotycznie wyliczaja urlop macierzynski normalnie horror wrrr.

Adasia superancko !!!
Matko jak ja zazdroszcze juz tym naszym Mamuska co moga tulic swoje dzidzie :)

Jestem szczęśliwa chyba jednak będę miała macierzyński.Dobrze jest miec kogoś znajomego kto ma innego znajomego itd. Poprawili mi świadectwo pracy czekam aż przyślą i zaniosę do Zusu. Ja jestem na zwolnieniu od 4 miesiąca i nikt mnie nie sprawdzał.
Przyszedł mi też list z sądu.Sprawę mam 27.09 na 8.30.Ciekawę jak ja się tam stawię z małym dzieckiem. 40 min.jazdy w jedną stronę sprawa 40 powrót.I co mam dziecko takie malutkie zostawic same. Wezmę do sądu może to ich ruszy.

Super Miju ze sie udało z tym macierzynskim :)
Ja w sumie przez ten zus wróciłam na dwa miesiace do pracy.
Matko jakos strasznie mnie dzis dół brzucha rwie. Że az ciezko mi sie chodzi. A obiecałam mamie ze pójde z nia na zakupy. Ale znajac moje szczescie to pewnie minie. No i moze ja sie na pazdziernik załapie matko jak te dni sie dłuza i dłuza.

Ogromne Gratulacje dla całej rodzinki Martrudy :)
byłam dziś troche zagoniona i miałam pracowity dzień. Teraz nie czuję nóg, nie wspominając o brzuchu i krzyżach. Oby to miało jakieś skutki w objawach do porodu, ale narazie nie wydaje mi się.

Oj dopiero weszłam na BB i widze że Merrtruda ma już synka!!!

A więc kochana mamusiu moje najszczersze gratulacje!!!!

Cześć dziwczyny ja jestem z mam styczniowych 2007 czasem was i podglądam i widze że prawie same chłopy wam się rodzą (jak na wojnę) ;D Gratulacje dla wszystki świeżo upieczonych mam i całuski dla ich szkrabów :-*

reklama
drogie mamuski mam pytanie bo sie troche zmartwilam o godz 21 dzwoni do mnie lekarka ze szpitala i mi mowi ze ma wyniki moczu i pyta czy jestem uczulona na penicyline...? bo niby cos tam w moczu wykryli i mi wysle recepte i mam wykupic i brac do porodu a jak pzyjade na odzial z bolami to dadza mi antybiotyki tez i nie wiem o co chodzii??? powiedziala zebym sie nie martwila bo to nic strasznego... ale nie wiem co mam myslec???

Do góry