reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Dziewczyny, przepraszam że się wtrące, ale chciałam cos powiedzieć na temat długości urlopu macierzyńskiego. To nieprawda, że jak się urodzi w piątek, czy w sobotę to tydzień przepada. Ja urodziłam w niedziele i miałam urlop do niedzieli (po 18 tygodniach) . Pracownicy przysługuje (niezaleznie w jaki dzień rodziła) 112 dni po pierwszym porodzie, 126 dni po drugim. Przy czym pierwszym dniem urlopu m. jest dzień porodu. POZDRAWIAM

Poczytajcie......http://www.e-kadry.com.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=308&Itemid=86

reklama
Edi wszystko będzie dobrze, zobaczysz. Z to że się boisz to normalny objaw. Wszystkie z nas będą to przechodzic.

Renee a może lepiej jak byś to już miała za sobą, a nie denewrowała się jeszcze tyle dni?

A propos macierzyńskiego ja też słyszałam, że dzień porodu to pierwszy dzień macierzńskiego.

Napisalam smski do naszych trzech laseczek,no i Margoliska napisala tak:

"Badania wyszly dobrze ale jeszcze nie ma wyniku przeciwcial a mamy konflikt. Juz bez dzieci raczej stad nie wyjde. Mam nadzieje ze to dlugo nie potrwa. Jutro ma mnie lekarz znowu badac - wczesniej tak czesto mnie nie badal wiec moze spodziewa sie ze juz cos sie ruszy. Wczoraj szyjka byla jeszcze zamknieta ale podobno wszystko bylo prawidlowo ustawione. Trzymajcie kciuki."

A Renee tak:

"Leze,brzuch boli,momentami bardziej,no i sluz caly czas zabarwiony na czerwono,ale nie chce paniki w domu robic,wiec nic nie mowilam,nawet mezowi. ;) Kurcze ja w ogole nie wiem czy to co czuje to mozna nazwac skurczem,bo dla mnie do jest bol jak przy okresie!Czekam czy sie bardziej rozkreci. Pozdrowionka. :)"

Aga_Mazury jeszcze nie odpisala. ;)

Mijus,popularna? ;) Fiu fiuuu. ;) Cos Ty. ;) Ja juz taka jestem,ze sie o siebie nie martwie,tylko o wszystkich,no i mi serducho tak podpowiada,ze trzeba napisac,bo dlugo sie jakas osobka nie odzywala i cos sie pewnie dzieje... No i mam stracha o te laseczki wszystkie. ;) Moge zostac Wasza Mamusia,hihi. :D Poza tym bardzo lubie dostawac smski. :)

No więc zwlekłam się z wyrka, bo leżenie i tak mi nie pomaga :mad: Poza tym jakby to miało być na poważnie TO, to może właśnie lepiej pochodzić po schodach niż leżeć plackiem. Brzuch mnie boli jak przy okresie i to by nie wywoływało mojej paniki gdyby nie ten śluz zabarwiony krwią. Mówicie, że to może być odchodzący czop? ???Może i tak, cholera wie. Na razie czekam i nic nie robię, zobaczymy czy to wszystko się jakoś bardziej rozwinie. Kurde, jakby mi wody odeszły to bym wątpliwości nie miała, że trzeba jechać do szpitala, a tak to bądź tu człowieku mądry jak nigdy nie rodziłeś!! :( :mad: No i mała jakoś podejrzanie aktywna dzisiaj, zwłaszcza w dolnych okolicach brzucha. Może i dobrze byłoby mieć to już za sobą ale z drugiej strony strasznie się boję!!!!

P.S. Agutko dzięki za troskę! :-*

Renee,naprawde,nie ma za co dziekowac. :-* Kurcze,moze jednak powinnas udac sie gdzies na badania? Przynajmniej rozwialoby to Twoje wszystkie watpliwosci... Dawaj znac,jak cos. :)

A do mnie zaraz przychodzi kuzynka na plotki. Kurde,ale jakos malo mam na to ochote,bo co chwile lapie mnie skurcz w pachwinie i plecy bola,bo sie nastalam przy farbowaniu mamuski. :( No nic,bede musiala jakos wytrzymac. ;)

Renee mój maluch tez jakoś tak dziwnie w dole brzucha bryka,a raczej uciska.Wcozraj wieczorem myslałam,że oszaleję,ale jak widac nic ;)

Mamaoska no niby cięcie ma byc między 11 a 12,ale ja tam nie nastawiam się specjalnie,bo dopiero jak przyjdę to będą robić wszystkie badania,a może tez się jeszcze jakaś citowa cesraka przydażyć ;) więc napewno się odezwę jak tylko dam radę pisać smsy ;D

Co do cycolków to od kilku dni baaaardzo mam drażliwe brodaweczki,nawet jak się myję muszę uważać bo boli,i jak tu czlowieku karmić jak dotyk boli? :p

reklama
Do góry