reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Mija A co to za zasady???pierwsze słyszę, prezcież jest ciągłośc zwolnienia tak? więc powinni zapłącić za 30 dni? k..wa mam dosyć no! :mad: :-[ poza tym to nie jest mój ostatni dzień zwolnienia :p

reklama
Mycha ja też mam ciągłośc.I też się zdziwiłam jak mi zapłacili tylko za 3 tygodnie,ale zaniosłam następne zwolnienie i zapłacili za nie.po jego skonczeniu.

Mija ale mnie to nie pasuje ni w kij ni w oko bo:
- pierwsze zwolnienie lekarskie miiałam od 27.06.2006-17.07.2006
- drugie od 18.07.2006-11.08.2006
- trzecie od 12.08.2006 - 08.09.2006r

za pierwsze 33 dni płacił mi szef. Te 33 dni minęły 29.07.2006.
więc od 30.07 leci mi chorobowe tak? zwolnienie kończy się 11.08.2006 - nic nie dostałam, zadnej kasy!!!
następne leci od 12.08 i nagle 25 sierpnia dostaję 514 zł? więc k..wa skąd i jak?

ja już ma dosyć! wiedziałm ze człowiek raz pójdzie w życiu na chorobowe i bedą problemy, :mad: :mad:

Ja ci powiem tak.Wypowiedzenie skończyło mi sie 17.06.a zwolnienie miałam od 13.06 do 04.07 i następne od 05.07 do 31.07 .Pierwsze pieniądze z zusu dostałam dopiero 31.07 za póltora miesiaca.Czyli od 17.06 do 31.07 Takto płacił mi pracodawca mimo że na zwolnieniu byłam od kwietnia.

MIja, Agutka.. a co ze mną.. ja jestem pierwsza na liście, a Franek jakoś się zapomniał chyba i chce przezimować w brzuchu czy jak.. ja już chcę rodzić.. normalnie boję się sama w domu zostawać, bo nie wiem kiedy to się zacznie..

Mycha.. pewnie ci zapłacili za te pierwsze 11 dni zwolnienia - oni czasem takie bałagany mają.. najlepiej zadzwoń i zapytaj .

reklama
Agus,znajac moje "szczescie",to ja sie szybko nie doczekam Zuzanki,chociaz tak bardzo juz bym Ja chciala na zewnatrz. :(
Jutro ide do gina na 9.40,wiec ciekawe,co mi powie...

Do góry