reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

edi pisze:
Pelnapsikus nie warto rozpaczać po kimś kto smsem informuje Cie o rozstaniu,i zostawia Ciebie i swoje dziecko.IDIOTA!!! wiem,że serce boli,i płakac się chce,ale teraz nie powinnaś przeżywac stresów,tak jak i aj bo to sie może zakończyć wcześniejszym porodem...
Trzymm się kobietko ;)

Tylko w tej chwili to ja już sama nie wiem najpierw doprowadza mnie prawie że do histerii a później około północy wraca, kładzie się do łóżeczka i jak gdyby nigdy nic się przytula... A do rana już wszystko jest tak jak powinno być i weź tu kobieto nie zwariuj  ??? niby się cieszę bo potrzebuje wiedzieć, że mam kogoś kto "przybędzie w potrzebie" choć wiem, że często nawala... Może on jest w ciąży ???  :laugh: Ale i tak jak wychodził do pracy powiedziałam, że liczę, że mnie dziś nie zawiedzie bo musimy poważnie porozmawiać, wczoraj byłam tak zmęczona, że nie miałam sił a dziś rano nie miałąm serca go wcześniej obudzić, a tego jak mnie potraktował sms nie zostawię ot tak... Chyba zrobię jak któras z Pań zaprosze go na jakieś dobre ciacho do kawiarni, albo obiadek, żeby znaleźć się na tej strefie neutralnej ;)
W każdym razie obiecuję mojemu synkowi, że już nie będę się denerwować przez tego gnojka!

reklama
Witajcie babeczki ;D
Dziś za mna super przespana nocka i jestem pełna sił i..... nosic mnei zaczyna ;) może umyję okienka? ale w sumie tak jakos deszczowo za oknem więc sama nie wiem ::)

Adasiu
już za chwileczkę,już za momencik ;) dzionek z Igorkiem zacznie sie kręcić ;D

Może to tylko czop a może ::) morze ;D

Hej Mamuski :)
Kurcze mi to wczesniejsze rozdwojenie chyba nie grozi oprócz bólów w podbrzuszu nic mi nie jest a nie powiem chce juz moja Dzidzie przy sobie miec :) Kurcze Adasiu Ty zaczynasz miec objawy podobne do Agutki. Moze udaj sie do lekarza. Trzymamy kciuki ze wszystko bedzie cacy.
Niom jesli chodzi o mnie dziewczyny to dzis na 15:15 smigam do gina i zobaczymy co mi powie bo ostatnio jak byłam to z usg nagle termin sie przesunał o cały tydzien hihii czyli jeszcze dłuzej. Ehhh ale ja i tak jednak bede obstawiac przy tym 10.
Pelnapsikus przemysl powaznie ta sprawe poniewaz Ty i Malenstwo to nie zabawki Ja zostałam sama w trzecim prawie 4 miesiacu ciazy i powiem szczerze nie wiem czy bym umiała przebaczyc to wszystko co zrobił mi i Julce ojciec dziecka. Jeden dzien dobrze a na drugi co znowu napisze ze to koniec tak mozna sie wykonczyc.Ja mam kochajaca mnie rodzine przyjaciół Wrzesnióweczki a wsród nich moja Agutka która jest kims wyjatkowym którzy mi pomogli w najgorszych chwilach. Przez Dawce omal nie straciłam Julki wylądowałm na 3 miesiecznym zwolnieniu z cisnieniem jak przy zatruciu ciazowym  w 3 miesiacu. Az sam lekarz mi powiedział ze nie wnika w moje zycie osbiste ale jesli przyjde jeszcze raz w tkim stanie na wizyte to połozy mnie do szpitala. Trzymaj sie cieplutko i główka do góry sama musisz zdecydowac co dla Ciebie jest dobre a najwazniejsze jest Malenstwo.

Dziewczynki zycze wszystkim milusiego dzioneczka i fajniusich humorków :)

Hej Mamusie! :D

Ja dzis mialam ciezka nocke. :( Bardzo pobolewal mnie tak rwaco caly brzusio,a pozniej ten bol przeksztalcal sie w taki miesiaczkowy i promieniowal az do pleckow. :( Do tego strasznie bola mnie sutki. :( Dobrze,ze w piatek wizyta u gina - moze cos konkretnego mi juz powie. :)

Adasiu,nie ma sprawy. ;) Poprostu sie zmartwilam. :-*

Pelnapsikus,sluchaj mnie facet w 3cim miesiacu ciazy zostawil przez gg i to jeszcze na dodatek dowiedzialam sie od 3ciej osoby,a on mi to tylko potwierdzil. ;) A bylismy ze soba naprawde sporo czasu.To sa tchorze i nie warto sie nimi przejmowac,naprawde. Wiec glowka do gory i pomysl,ze juz niedlugo naprawde,nie bedziesz sie przejmowac przykrosciami zwiazanymi z jego osoba,bo bedziesz zbyt zajeta Synkiem,zeby myslec o pierdolkach. ;)

Nadziulku,moje Wy Kochaniutkie! :-* :-* :-* :-* Czekam na wiesci od gina. :D

Milego dzionka Mamusie! :)

Witam kochane wrześnióweczki :) Normalnie dzis z drżeniem rąk i podnieceniem otwieralam te strone bo czekam na nastepne dobre wiesci o dzidziolkach :)

Adasiu odszedl ci czop śluzowy ale to moze oznaczać ze poród tuż tuż tym bardziej ze masz juz rozwarcie. Pozatym bóle porodowe często zaczynaja się od takich z brzuszka, jak przy miesiaczce, dopiero otem idą z krzyża choc to też nie każda musi miec. Tylko ze wiekszośc ma  ::). U mnie jak było rozwarcie na jeden palec, czop odszedł a na nastepny dzien juz tuliłam moja córeczkę :) Życzę ci łatwego porodu.

Pełnapsikus nie bedę ci radzić: zostaw go czy bądz z nim i walcz o poprawę. To twoja decyzja, twoje życie i twoje dzieciątko. Wiedz że obojetnie jaką decyzje podejmniesz na pewno będzie ona rzutować na całe twoje życie a ja serduszkiem będę z tobą. NIe chcebronic tego chłopaka ale moze on też przeżywa tę ciążę ale nie umie sobie z tym poradzić i takie są tego wyniki. Uwierz mi, wiem ze jemu też nie jest łatwo. Porozmawiaj z nim, powiedz co cie boli i spytaj gdzie jego - w końcu jesteście dla siebie ważni.

Dzikusko ale ci budzik rośnie, dobrze że moja śpi jak mamusia kazała  ;D

A ja puściłam następną pralkę, to co wczoraj wyschło to poprasowałam a za jakis czas idę prasowac pieluszki. czuję siędobrze, zero oznak porodu ale to i dobrze bo teraz nie czuje sie na to gotowa (tak jakby dzidzia na to patrzyła  ;D) Tak koło 2 września nie ma sprawy, chętna jestem bardzo :)

a u mnie porodu nie widać :( w dodatku tak mnie juz wszystko przez tą moją wątrobę swędzi że spać po nocy nie mogę :-[ chyba zwariuję -siedze i się drapię.. zastanawiam się uż czy nie iśc do szpitala i nie poprosić o cc ze względu na to swędzenie - może coś pomogą :)
a wogóle wyczytałam, że olej z wiesiołka ( ew. kapsułki z wiesiołka) pomagają przy porodzie i najlepiej już zaczć brac po 3X jedną kapsułkę - ma to pomóc w rozszerzaniu się szyjki - słyszałyście cos o tym??

Cześć Dziewczyny!
Ja nockę przespałam bardzo spokojnie, nawet się troche martwię bo to moje dziecko strasznie długo śpi, budzi się gdzieś godzine po śniadaniu. W piątek byłam na KTG i wszystko ok, czy Wy też macie takie schizy na punkcie ruchów dziecka? Ja się cały czas martwię gdy ona się nie rusza a potem jak dostaję kopa to mi kamień z serca spada... Tak bym chciała mieć ją już przy sobie! Ale o porodzie to u mnie na razie ani widu ani słychu. Tylko to kłucie od czasu do czasu i w niedzielę jak byłam w kościele to złapał mnie taki dziwny ból jak przy miesiączce i promieniował mi aż do kolana i Mała była jakaś niespokojna, ale potem wszystko przeszło.
Wczoraj nareszcie kupiliśmy okap, może dziś się uda wybrać po kafelki bo meble maja być już w przyszłym tygodniu...
Całe szczęście dla Malutkiej mam już wszystko po prane (poza pościelą to ma zrobić tatuś jak będziemy w szpitalu bo teraz nie miałabym jej wypranej gdzie trzymać a tak to bedzie świeżutka) i poprasowane...

Adasiu z opisu wynika, że to czop śluzowy Ci "wypadł" :) Skontaktuj sie na spokojnie z ginem i tylko może nie bierz kąpieli i sie nie "seksij" bo dzidek już nie jest chroniony przed infekcjami, no i chyba powodzenia jeśli akcja miałaby się rozwijac dalej  ;D

Pełnapsikus ja podpisuję się pod tym co napisała Cleo... trzymaj się i nie zamartwiaj jak by nie było będzie dobrze. Jednego możemy być wszystkie pewne nie zależnie od tego co się będzie działo mamy swoje dzieci i ich bezinteresowną miłość, dla której warto zrobić wszystko

Miłego dzionka wszystkim oczekującym :)

Nie słyszałam o wiesiołku przy porodzie ale przy staraniach o zajście jak najbardziej...

Aga! Przykro mi, że Cię zawiodłam ;) ale siebie jeszcze bardziej. ja już chcę moje maluchy! Oby w piątek okazało się , że to już... Tak bym chciała by się jeszcze w sierpniu urodziły ale im najwyraźniej się nie spieszy. Małe leniuchy!

Adasiu! No napewno coś się zaczyna u Ciebie! Ale jak ostatnio byłam w szpitalu to była dziewczyna, której odszedł czop i tydzień ze mną leżała i nc. Położna mówiła jej, że niepotrzebnie tak się spieszyła bo nawet dwa tygodnie bez czopa może upłynąć do porodu.

Mju! Ja mam takie same schizy. A jak ostro zaczynają kopać to też mi źle i bądź tu mądrym. Ale wolę już jak się ruszają, trochę się powkurzam ale wiem, że wszystko dobrze....

reklama
ee mju.. Adasia może i powinna się sexić właśnie :D pomyliło ci się z odejściem wód - to wtedy już się kąpać i sexić nie wolno..
a jak czop odejdzie to faktycznie lepiej basen omijać i prysznic brac ale co do sexu to nam lekarka zaleciła go jaknajwięcej ( mi czop odpadł jakiś tydzień temu).. tylko jak się sexić z takim brzuchem i spuchniętym całym ciałem .. normalnie cięzko jakąś odpowiednią pozycję znaleźć.. a możę macie jakieś sposoby jak TO teraz robić??

Do góry