reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Edziu,no pewnie,ze tak! ;D Inaczej bym nie potrafila. :D

Ja wlasnie wrocilam z miasta i kupilam sobie krotkie spodenki do cwiczen w szkole rodzenia. :p Tak srednio sie sobie w nich podobam,no ale musze cos miec kurna,bo w gaciach smigac nie bede. :p Mam nadzieje,ze pokaza mi tam cos konkretniej,co robic na bole plecow i stop. ;)
W ogole w drodze powrotnej zlapal mnie ... deszcz!!! :D Szkoda,ze popadal tylko 2 minutki. :( :p

reklama
Mycha jedną z rzeczy jaką zapamiętałam ze szkoły rodzenia to,że taki masaż trzeba robić wewnętrzną częścią nadgarsta,a właściwie pogranicze nadgarsta i dłoni.

Ja oprócz feminatalu łykam magnez bo doświadczenie mnie nauczyło,że lepiej zapobiegać ;)

Mycha takie bóle w krzyżu to ja miałam ale w trakcie porodu,w częsci dolnej.
Może ty się pomalu juz szykujesz do porodu,a jak leżysz to tez boli?
Aga ucz się pilnie,potem owiele łatwej jest z maluszkiem! Ja z pierwsza ciążą nie chodziłam do szkoły bo u nas nie ma i trzeba by do Gubina i płacić 300 zł.

A co do cesarki to jeśli jest to konieczność to nie patrzy się na ból, a jest niestety bardzo dokuczliwy w pierwszy 2 dobach!!!!!!!
Miałam dość szybkie CC bo z wcześniakiem,samo ukłucie nie bolało(za pierwszym razem) ale najgożej wspominam założenie i zciągnięcie cewnika moczowego Bryyyyy,okropieństwo.Pare kroplówek ,golenie i na operacyjny.
Nic nie boli tylko w momęcie wyciągnięcia lekkie szarpnięcie.Niestety potem nic nie pamiętam bo dostałam głupiego jasia na uspokojenie.
A i jak wracało czucie w nogach to miałam ogromne dreszcze i potworne mi było  zimno.

mycha12 pisze:
Np kiedy chodzę to w momencie przychodzi takie ukłócie że noga łamie mi sie w kolanie i nie potrafię dalej iść - po prostu coś okropnego. :p zasanawiam się czy mała nie uciska mi na jakiś nerw i to dlatego ::)

U mnie ból był właśnie taki - naszczęście jakos mi już sam przechodzi po uwaga 2,5 tygodnia.

Mamaoska,dokladnie i jak tylko byloby mnie stac,to moze i pomyslalabym nad ta druga szkola,ale w sumie,to nie wiem,po co placic za cos takie ogromne kwoty,skoro w tej przyszpitalnej powiedza to samo,heh... Tylko kase tacy prywaciarze potrafia wyciagac. :mad:

Agutku,mnie to sie zdaje,że w tych przyszpitalnych to nawet lepiej bo się zwiedza oddział,poznaje przynajmniej z widzenia lekarzy czy położne.Potem jakos raźniej do takiego szpitala jechać.

Mnie sie często pytano czy będę rodzic tam gdzie wcześniej.Jasne,bo przez to co sie wydarzyło oni wszyscy sa przeczuleni i zamierzam to wykorzystać ;D

reklama
Edus,tak dokladnie,ja mam to samo zdanie,bo kurcze w tych prywatnych to mi pokaza pewnie jedynie na filmie jakims,jak to jest na porodowce... A tu poza tym zwiedzaniem,jeszcze beda rozmowy z lekarzami itp. :)

Do góry