reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Mycha mam dokładnie taki sam ból w krzyżu jak opisałaś i chodzę kulejąc na prawą nogę, tylko, że ja to ten ból czuję teraz też jakoś tak dziwnie w biodrze.  :(Nie wiem czy masaż tu coś pomoże bo mi położna  powiedziała (ona też tak miała w ciąży), że to pewnie usisk na nerw kulszowy, a skoro tak, to usisku się przecież masażem nie zlikwiduje. Powiedziałam gince o tym bólu, to powiedziała, że może mi co najwyżej przepisać  (i przepisała, ale nie wybrałam) czopki przeciwzapalne i przeciwbólowe, ale kazała brać maksymalnie przez 4 dni na noc i odstawić, chyba jakieś silne muszą być, więc póki jeszcze wytrzymuję to nie zamierzam ich brać.
Co do witamin, ja biorę jeszcze dodatkowo magnez właściwie od początku ciąży i od jakiegoś czasu też żelazo. :) ;)

reklama
Mnie w krzyżu ostatnio łamie jak sobie trochę pospaceruje, albo za dużo schylam.Pogoda znowu zrobiła się słoneczna i duszna. :-[

Witam

mycha ja oprócz feminatalu biorę magnez i kupę innych piguł ;)
dziś rano miałam potworny skurcz łydki..krzyknęłam a mąż myślał, że to już ;D

Proszę nie straszyć CC...bo niektóre z nas nie mają wyjścia ani wyboru :p :D

cleo ja też ze swoimi się ściełam dzisiaj i to przez jego mamuśkę...(normalka) ..chcę moim dzieciom dać dwa nazwiska ....a ona się nie zgadza :mad: jakby to ona miała te rozstępy na brzuchu, skurcze, ból kości ogonowej i spuchnięte nogi...itd... ;)

Margolis......GDZIE JESTEŚ?

Aga mnie także dziś obudził skurcz niby rozmasowałam ale przy chodzeniu czuję że jest twarda.
Biorę feminatal i fenoterol. Brałam magnez ale żle się po nim czułam i odstawiłam.

Ja wlasnie powoli zbieram sie do wyjscia do szkoly rodzenia,bo dzis mam zajecia na 17.30. ;D Ciekawe,jak to bedzie. ;) Mam nadzieje,ze cwiczen z partnerem polozna dzis nie zrobi,bo,chyba,sobie Zuzke z brzucha wyciagne i ona mi bedzie partnerowac,hehe. ;)

Gufi dzięki i czekam na relacje ;)

Mamaoska ty mnie nie strasz ::)

Aga Mazury a co ta twoja teściowa ma do powiedzenia wogóle :( wielkie g ..... przecież to wasze dzieci i nazwiesz je jak chcesz!

Z tym bólem to mówię wam przesrane :p :p to musi być jakiś ucisk bo nie wiem co innego, tylko że jak tak dalej będzie mnie trzymać to nie będę umiała wogóle chodzić.

A jaki bierzecie ten magnez tzn z jakiejś konkretnej firmy bo przecież nie będę dzonić do gina i pytac jak moge kupić ::)

reklama
Mycha ja broń Boże Cię nie strasze i nie życze wcześniejszego rozwiązania! Tylko że tak mnie bolało przy porodzie.Mam nadzieje że przejdzie!!!

Do góry