reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

mija79 pisze:
Megi mam do ciebie pytanie.Podczas obliczania zasiłku rodzinnego dzielisz dochody też na dziecko które ma się urodzic ,czy tylko na rodziców?

Dielę dochody na 3 osoby (mnie, męża i Krzysia) Dzidziolka z brzuszka zgłaszam dopiero po narodzeniu z aktem urodzenia.

Agutko czasem mamy pod ręką odpowiedniego faceta ale nie widzimy go jako partnera życiowego tylko traktujemy raczej jak brata. Czasem szukamy szczęścia daleko a ono jest blisko.
Z tego co czytam o Tym Radku to mam przeczucie, że wszystko między Wami się ułoży. Bo mam wrażenie, że oboje tego chcecie.
Jesli tak, to życzę i aby Wam WYSZŁO!

Nie mam zupełnie pomysłu co dziś na obiadek zrobić :(

reklama
Megi, mi tez żaden obiadek na dziś do głowy nie chce przyjść :(
Mężuś wymyślił placki ziemniaczane, więc jak je zrobi to ja nawet będę za choć apetytu specjalnie na nie nie mam.

Megi,ja potrzebuje kogos,kto bedzie razem sie ze mna cieszyl ta ciaza (a on mi to daje...),a pozniej Zuzia i kazdym jej postepem... Nie chce sie w nic angazowac,bo narazie to ja mam taki urazik do mezczyzn,gdyz za mocno zostalam skrzywdzona,ale jak to Radek mowi... Zobaczymy,co przyniesie los... Narazie fakt,traktuje go jak brata... Jak dobrego kolege... Jak pocieszyciela... Ale nie mowie,ze tak bedzie zawsze. :) Wszystko sie okaze,o. :D Slicznie dziekuje za dobre slowko i zyczonka! :-*

Witajcie kochaneczki! kuźwa od rana niemiałam prądu dopiero włączyli przed chwilą i tu już tyle do przeczytania i nadrobienia na BB ;D

My już po obiadku Agutko też miałam mielone, ziemniaczki i mizerię mniammmmm ;D
Co do problemów kibelkowych to ja na szczęscie nie mogę narzekać ;) a ze spaniem też ostatnio dużo lepiej bo rankiem jest chłodniej , a i Lenka ostatnio daje mamusi pospać ;)

Ja się dzisiaj nigdzie nie ruszam. Mam trochę prasowania :p takze tym się zajmę a potem nie wiem ::)

A właśnie zostaliśmy z męzem zaproszeni na wieczór na grila, no to juz będzie co robić ;)

A tak poza tym to dzisiaj z Lenką mamy jubileusz - czyli 50 dni do porodu ;D ;D

Coś to dzisiaj "mielony" dzień ;D właśnie za chwilke ruszam do kuchni na przygotowanie obiadku.

Agutku trzeba się cieszyć tym co jest i za mocno mysleć o tym co będzie potem bo jakos będzie ;)

Megi ja chciałam starac się o zasiłek poporodowy,czyli po urodzeniu dziecka.Więc wtedy chyba już będę mogła wliczac?
U mnie dziś 18-stka brata.Jedzonko jest :D,ale wszystko na wieczór :-[,na obiad chyba zostają kanapki ,chyba że ktoś coś chyłkiem chapnie ;).

mija79 pisze:
Megi ja chciałam starac się o zasiłek poporodowy,czyli po urodzeniu dziecka.Więc wtedy chyba już będę mogła wliczac?

Tak jeśli chodzi o tzw. becikowe to wtedy i dzidziusia wliczasz ale to dopiero składasz wniosek jak już będziesz miała akt urodzenia dziecka choć zaświadczenia z Urzędu Skarbowego to możesz już teraz sobie załatwić tylko lepiej zapytaj w urzędzie Gminy za jakie lata musisz złożyć zaświadczenie z US.

reklama
Mychus,ja zamiast mizerii mialam suroweczke z pomidorkow z ogrodka,ogoreczkow i cebulki,mniam. ;D Gratulacje 50siatki. :-* ;D To juz Złota Rocznica,hihi. ;D My z Zuzia jutro bedziemy ja obchodzic. ;D

Edus,ja nie mysle,co to bedzie,ale jak on juz zaczyna cos tak "dziwnie" gadac,to wtedy mi dopiero daje do myslenia,hehe. :D Za wszystkie czasy. ;)

A ja dzis chyba wieczorkiem pojde na piwko - z ... chyba logiczne,hehe. :D Z malym kaleka. :p ;D Ale sie okaze,czy napewno tak dopiero po 17. ;)

DESZCZ ZACZAL U NAS KAPAC!!! DOSLOWNIE TAKIE MACIUPKIE KROPELKI!!! :o :o :o ;D

Do góry