reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Przez jakiś czas po powrocie zastanawiałam się czy dzidzia się nie ugotowała w moim brzuchowym wrzątku (oj chyba miała tam niezbyt przyjemne ciepełko ;)), ale czuję, że już odżyła, chociaż nadal trochę niemrawa jest. ;) ;D Nigdzie się już nie ruszam samochodem w taką pogodę!!!

reklama
Renee29 pisze:
Ja w tej chwili się ledwo ruszam, żółw by mnie prześcignął! :(

Renee właśnie, ten ból jest okropny! Ja smarowałam się dwa razy tym żelem no i może trochę mniej mnie balało ale bolało.
Przed spaniem zrobię sobie jeszcze ten kompres z gorczycy.

Plan na dzis wykonany i nawet koleżankę odwiedziłam :)

Oj współczuję Wam tych bóli.Mnie w poprzedniej ciąży Mały uciskał na nerw kulszowy i nie mogłam stapać na prawej nodze i siadać na prawym półdupku ;D bo bolało jak diabli,ale samo przeszło po jakimś czasie.

Ja na szczęście fryzjerke mam na dole w bloku ;) a szwagierka też nie mieszka za daleko,więc jakos przetrwaliśmy przejazd autem ;)

Miłej nocki bo ja zaraz odpadne czytać książkę :)

A ja przed chwilką wróciłam z małego piwka z soczkiem ;D mniammmmi ;D mojego Mysza nie ma bo jest w trasie, wiec kumpela zadzwoniła żebym przyszła na piwko do pobliskiej knajpki. Nasza ekipa (prawie cała) tj ok 24 osób w tym dzieci jadą w przyszły piątek na wczasy do Chorwacji ::) nas w tym roku wakacje ominęły, ale za to dzidzia w drodze więc to jest dla nas priorytet, chociaż zazdrosze im ::) ale w przyszłym roku spokojnie wyskoczymy na jakieś wczasy już z Lenką ;D

No to spadam pooglądać jeszcze TV i spanko! Pozdrowionka, dobranoc do jutra! ;)

Ja też już idę do łóżka ale jak pomyślę, że zaraz pewnie będę musiała wstać na siusiu to mi się odechciewa spania. To tragedia tak wstawać z łóżka. Nie mam na to sił ale troche spać się chce więc idę "walczyć" kolejną noc... ::) ::) ::)

a ja mam dziś jakiś marudny dzien od rana :(
wczoraj pierwszy raz spuchły mi kostki, wyglądały jakby je ktos napompował :( i palce u rąk chyba zresztą też.Chyba czas obrączkę zdjąć.
Co do przepuszczania w kolejce, to mnie ostatnio jedna pani przepuściła - aż o jedno miejsce bo cała reszta kolejki się nie kwapiła ;p także i tak odestałam swoje w dodatku w dwóch kolejkach bo komuś się pomyliło gdzie dobiera się zaświadczenia i najpierw wysłali mnie do jednej kolejki,stałam 15 minut po czym odesłano mnie do drugiej równie długiej.
Bóli w krzyżu na szczęście (jeszcze ) nie mam,ale za to dokuczają mi bóle brzucha jak przy miesiączce :(
ja chcę już wrzesień !!!

Ja dzisiaj idę z tym bólem w krzyżu do lekarza, bo przecież w nocy nie mogłam się przekręcić z boku na bok! :( Nawet przy siedzeniu boli.

Do d... ta noc była.Najpierw nie mogłam zasnąć a potem co chwilę sie budzilam,dopiero nad ranem tak mocniej zasnęłam.Rano wstałam umęczona.Byłam juz na cmentarzu,żeby podlać kwiaty i zmienić wodę w wazonie i juz jest ukrop!!!!!!ledwie tam doszlam a wcale nie mam daleko,może 500m.
Cóż nadal czekam na ochlodzenie :p

No i czeka nas kolejny dzień zmagań z falą upałów :p życie jest piękne, ale co to za życie? :p ;)

Ja obrączki nie noszę juz od dawna bo jakoś tak szybko zaczęły mi palce puchnąć :p

Na dzisiaj jakiś szczególnych planów nie mam i znowu sie zastanawiam co dzisiaj robić ::) no i nie mam pomysłu :p

reklama
Witam witam. ;)
Ja tez mialam slabo przespana noc,bo ostatnimi czasy meczy mnie mysl,jak to bedzie,ze to juz niedlugo porod i w ogole,hehe. ;) No i zasnac z wrazenia nie moge,tak jestem tym wszystkim podniecona. ;D Poza tym na dzis mialam zaplanowana wizyte do gina,wiec kolejna rzecz,ktora odsuwala mnie od snu. ;)
A u gina,hm... ;D Cos mnie waga zaskoczyla,bo wyszlo,ze od wtorku przytylam 2kg,a to niemozliwe,hehe. ;) Wiec ktoras oszukuje. :p Cisnienie mam dobre - 110/70. :) Okazalo sie,ze mojemu ginowi skonczyl sie limit na badania w tym miesiacu juz. ::) No i musze sie kiedys wybrac do laboratorium zrobic badanko na antygen hbs. ;) Mowi,ze powinnam przyjsc teraz do niego szybciej,czyli gdzies za 3 tygodnie,ale,ze nie ma terminow ( :mad: ),to mam sie zglosic 25 sierpnia.
Serduszko Dzidziusia bije prawidlowo - 140 bpm. :D No i,ku mojemu zaskoczeniu,zrobil mi usg. ;D Glowka nadal ulozona na dole,wiec prawidlowo,a plecki ma po mojej lewej stronie - dlatego czesto mam w tym miejscu takai wypuklony brzusio. :D Glowka ladniusia okraglusia,a brzusio i serdusio rownie sliczne i wszytsko z nimi w porzadeczku. :D Plynu owodniowego tez jest tyle ile potrzeba,wszystko mam ladnie wysoko ulozone,no i pepowinka tez byla straszliwie widoczna,hehe. ;) Lekarz powiedzial,ze zdjatka nie ma jak zrobic,bo Dzidzia juz jest za duza,zeby sie na nim zmiescic,ale ze mam sie nie martwic,bo niedlugo juz ja ujrze. ;D :p Na usg pokazal sie 34 tydzien. :o No i termin wczesniejszy,niz na poczatku zakladany,czyli 6 wrzesnia,hyhy. ;) No,ale ja nadal trzymam sie tego 17,bo on byl jako 1szy wyznaczony,na pierwszym usg,no i jest najpewniejszy. W sumie,to chcialabym juz wczesniej urodzic,ale to szczegol. ;D Pytal sie,czy rozmawialismy juz na temat plci,wiec powiedzialam,ze tak,a on sie spytal,czy mowil,ze to Dziewczynka,wiec mu z radoscia odpowiedzialam,ze taaaaaaaak. ;D No i mi lezki z radosci polecialy. :p Aaa i najwazniejsze - Zuzanka wazy 2634g,czyli prawidlowa wage napewno osiagnie,wiec nie mam sie co martwic (prawidlowa to od 3kg wzwyz ;) ). ;D ;D ;D

Jesli chodzi o zwolnienie,to dal mi bez problemu - nie to co ostatnio. ;) No i mam wystawione narazie do kolejnej wizyty,wiec suuuper. :D Dobrze,ze nie zaznaczyl,ze mam lezec caly czas. :p

Renee,ja sie wlasnie wczoraj w przychodni niemile zaskoczylam,bo kurcze,pierwszy raz takie chamstwo mnie spotkalo... ::) A ciazy urojonej nie mam raczej,hehehe,bo moj brzucholek jest juz tak wielki,ze glupia baba moglaby tylko tak pomyslec. :p ;)

Do góry