reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Dzień dobry wszystkim :)
A my (pomimo paskudnego słońca za oknem i duchoty ledwo dającej oddychać) czujemy się dziś super. Przemciood piątej rano dokazuje, kopie mamę po żeberkach,więc jest szansa że się obrócił :) Za 12 dni się dowiemy na podglądanku :) Poza tym chyba znów przybędzie mi z 4 kg na wadze przez miesiąc,bo od dwóch dni mam taaaaaki apetyt że szok :) chyba jednak dobijemy do 15 kg do końca. I miły wieczorek się zapowiada, będą pierwsi imienionowi goście na nowym mieszkanku, a w sobotę big party :)
Fryzurkę planuję "naprawić " dopiero po porodzie,ostatnio frzyjerka widziała mnie w maju i w sumie już wtedy radykalnie zmieniłam fryzek (wcześniej włosy do pasa,teraz tak do łopatek). A manicurzyste mam w domu - dzięki Mężuś :-* :-* :-*
]...jakby tak jeszcze deszczyk popadał...albo temperatura spadła o 10 stopni... pomarzyć można... :)

reklama
Margolis ja też się zastanawiałam czy rozpoznam skurcz, bo czasem tu czy tam coś boli, a człowiek machnie na to ręką ::) ale mam nadzieje że to będzie inny ból niż wszystkie i sie zorientuję ;)

A moje plany na dziś:
-Wyjazd do mamy
- kawka
- wyjście na basenik
- błogie pływanie ;D
- powrót do mamy i obiad
- powrót do domu

No to chyba tyle :laugh: to dziewczyny miłego dzionka Wam życzę i chłodu, chłodu i jeszcze raz chłodu!!

Ps mamy przes.......e! bo u sąsiada zalęgły się szerszenie. Tak od tygodnia mamy w domu po co najmniej dwa dziennie. Szerszeń pochodzi z rodzinki osowatych tylko że jest 3 x taki jak osa a jak użądli to strach się bać. Dzisiaj teść ma rozmawiać z tymi sąsiadami, zeby się tym zajęli. Fakt że wprowadzili się dopiero w tym roku ale jak można niezauważyć, że ma sie gniazdo szerszeni na dachu?? ::) :p no ludzie!!!!

Bry wszystkim. :D
Nam dzis tez humorek dopisuje,mimo iz przez chwile snil mi sie ktos niepotrzebnie,ale spoko spoko joł joł jest ok. ;D Haha,zreszta chyba widac. :p Ja dzis mam w planach zmienic rybka wode w sloju,brata zagonic do wyniesienia akwariow do swojego nowego pokoju,skrecenie lozeczka (chociaz pewnie znowu nic z tego mi nie wyjdzie :( ),a na 16.30 mam umowiona wizyte u mojej dentystki. ;) A jutro wizyta u gina,jupiiiiiiiii. ;D ;D ;D

Hejkum ;D
widzę,że plany każdej z Was są konkretne.Ja to nigdy nie wiem co będę robić,oprócz jakichś ogólników ;)
Fryzjer będzie,ale za kilka dni pzaurki robie sobie sama,tylko od czasu do czasu poprawia je specjalista ;D
Wczoraj jak tak porządnie wywietrzyłam sypialnię to zasnęłam bez trudu,a wcześniej męczyłam się okrutaśnie :p

Jak rozpoznać skurcz? ma się takie wrażenie jakby cały brzuch mocno się napinał.Skurcze przepowiadające są raczej bezbolesne i towarzyszą temu wzmożone ruchy dziecka.Te prawdziwe skurcze nie muszę pisać,że bolą ;D

Edi ja słyszałam,że przed porodem nie można malowac paznokci,bo widzą po nich czy ciśnienie ci nie spadło.Ja planów konkretnych też nie mam co przyjdzie do roboty to będzie.Mi brzuch napina się co troche dlatego biorę fenoterol,ponoc ciągłe twardnienie może spowodowac oderwanie się łożyska i wszesniejszy poród.Tak mi mówili na początku ciąży.

Jezu,a ja juz zdycham. ::) Poprasowalam kilka koszulek,no i reszte jakichs ciuszkow dla Zuzi (skad one sie biora? mnoza sie i mnoza,a mi polek brakuje mimo,iz tata wczoraj 3 mi dorobil w szadie :p ). Na reszte juz nie mam sily,wiec musze sobie to prasowanie przelozyc... Moj brat z mama wlasnie przenosza jego wielkie akwaria do mojego dawnego pokoju,wiec zaraz bede musiala u siebie poodkurzac i sobie chyba przyniose lozeczko,ahhh. :D

A ja mam teraz tydzień imprez - imieniny mojego mąża, siostrzenicy, siostrzeńca, siostry i mojej Julki. No i moje.
Stwierdziłam, że nie robię żadnych ciast tylko desery lodowe, bo już wymiękam. Dziś jak robiłam obiad normalnie ze mnie kapało.

No ja dziś sie też wybueram na imieniy do szwagierki:)
A paznokcie maluję ale na taki nautralny kolor ;D

Tyle pisałyście o tych fryzjerach,że zaraz ide do swojej żeby mi odcięła grzywkę ;D i wogóle na max krótko bo te upały mnie wnerwiają ;)

Ja część ubranek wyprałam,ale nie wiem keidy je poprasuję bo przy tym skwarze to mi się nie chce.A jeszcze muszę dowieźć ubranka od teściowej,bo zostały tam wywiezione w ub.roku i tez poprać.

No ja się dzisiaj w miarę wyspałam, NARESZCIE!!! ;D Tylko kurcze wlazło mi coś w krzyż, tak że jak staję na prawej nodze to aż się muszę na niej ugiąć. Najgorzej jest jak wstaję po dłuższym siedzeniu, zanim się rozchodzę ...... :(, no i boli to jednak trochę, mało przyjemna sprawa, a tu przecież trzeba do fryzjera jechać ;D :D ;) ( oj chyba wszystkie się dzisiaj odwalimy na maksa ;D :laugh:). Poza tym u mnie duchota, ale najważniejsze, że w nocy jako tako da się spać. ;)

reklama
pozdrówki z tropików wrocławskich :)
a ja wczoraj imnieniny wyprawiłam mężusiowi i to raczej ostatni goście byli do września, dobrze , że mama mi ciasto upiekła, w kuchni chyba ze sto stopni było...

dzisiaj słyszałam jak w radiu mówili, że synoptycy przeiwdują, że w sierpniu pogoda wcale się nie zmieni - mam nadzieję, że to jakieś konowały były i cały sierpień będzie ulewny i zimny

Do góry