reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

reklama
Mychus,no naszyjnik tak fajniusio sie u niej z sierscia komponuje. :D Taka prawdziwa dziewczynka,hihi. ;D A caluska przekaze,napewno go odwzajemni swoimi slicznymi i mieciuskimi usteczkami. ;D :-* Ja jeszcze nigdy nie mialam kotka w domku,ale ta Twoja Micia,to jest sliczniusia. :D I jaka fotogeniczna jeju jeju. ;D :-*

Marrtruda,a zebys wiedziala. :D Ma dopiero 5,5 miesiaca,a juz wie,co dobre,hihi. ;D Dzis w nocy mi sie w poprzek lozka polozyla,a ja biedna lezalam na jego brzegu i to taka wygieta,ze HoHo. :D Ale szkoda mi bylo ja budzic i przesuwac... ;) Wczesniej mialam tez taka kundelkowa Albusie,tyle,ze cala czarna (pol roku temu nam umarla :( :( :( ) i tez byla taka pieszczoszka jak ta. ;D

A tu jeszcze jedno zdjatko,jak pokazuje jaka jest dluuuuga,hihi. ;D A przy okazji wietrzy brzusio od goraca. ;D

gallery4729336500x500nl4.jpg

Ja problem golenia rozwiązałam już dawno i od dwóch lat chodzę do kosmetyczki na wosk. :)

Jeśli chodzi o przytulanki to szlaban od początku ciąży więc staram się myśleć o innych rzeczach... :p

A jeśli chodzi o te zwolnienia to za bardzo się nie interesowałam bo raczej urodzę wcześniej niż później ale słyszałam o kombinacjach w stylu branie zwolnienia od chirurga - niby noga skręcona albo co inne bo ginekolodzy to za bardzo nie wystawiają po terminie porodu.

My wczoraj z Krzysiem i Dzidzią odwiedziliśmy tatusia (od poniedziałku pomaga u mojej siostry przy nowym dachu). Pojechalismy autkiem, bo to 60 km od nas. Moje dzieci (no i ja też) kochają podróże samochodem :)
Krzyś zasnął i Maleństwo chyba też, gdyż było bardzo spokojne.
Krzyś nie poznał taty, był zaraz po przebudzeniu i patrzył na ojca pod słońce i wcale nie chciał pójść do niego. Dopiero jak Daniel schował się w cieniu to jak mu się rzycił w ramoina to szok!
Więc dzionek wczorajszy nam minął na podróżowaniu i odwiedzinach.

Dziś już z rana wstawiłam pranko pościeli. Po śniadanku muszę troszkę w domku posprzątać po wizycie gości a i do Urzędu gminy muszę się wybrać po wniosek o rodzinne na Krzysia i wychowawczy.
Popołudniu wybieramy się z koleżanką i jej małą kuzynką nad rzeczkę i dzionek znów jakoś zleci.
A jeszcze pod nieobecność mojego taty (też pomaga przy tym dachu) zajmuję się królikami, gołąbkami i pieskiem (karmię wszystkich) - ale mam obowiązków :)

Dzien dobry Mamuski. :D Mnie dzis obudzila Albuska,ktora podeszla mi do poduchy i zaczela dawac buzi,hihi. ;)
Dzisiejsze plany? Zaniesc zwolnienie do pracy. :) A pozniej ide odwiedzic kolege od gwaltu,haha. :p Ale jeszcze musze poczekac,az mama wstanie,bo byc moze dzis pojdziemy wybrac kolorek wozka dla Zuzi i wplacic zaliczke,ale to sie okaze jeszcze. ;) Narazie nic mi sie nie chce,bo jak czuje ta duchote zza okna,to bleeeeh. :(

Milego dzionka Mamuski! :D

Dzień dobry wszystkim:)
i znów to okropne słońce za oknem niemiłosiernie daje w d.pkę :(
Kiedy się w końcu ochłodzi na dłużej????
Agutka,tylko gwałć go delikatnie,żeby w razie kolejnej ciążowej zachcianki był w pobliżu :) ;D :D
A mnie kurde ostatnie dwa dni nawalają stopy - bolą przy chodzeniu jakbym miktoś w nich żyłki poprzestawiał :mad:
Mycha, z tym basenem to świetny pomysł, też nad jakąś wodą myślę od dłuższego czasu, zwłaszcza że mamy tu kilka basenów do wyboru, ale nie wiem czy słoniątko(czyli ja) zmieści się w jakiś strój kąpielowy :)

Witajcie ;)
Ja nic nie planuje ponieważ u mnei jest jak w kalejdoskopie :laugh:
Jedno jest pewne,że jak mąż skończy malować to trzeba będzie trochę posprzątać.

Anna25 ja wczoraj zauważyłam coś na kształt żylaka na mojej stopie,pod kostką.Nawet mnei bolało,więc posmarowałam takim żelem chłodzącym i nwet ból ustapił.Obawiam się,że jednak coś mi się tam zrobi.Zresztą uslyszałam,że w 2 ciązy to albo żylaki na nogacj albo w d... :p

Milego dnia kobietki ;)

Edi u mnie na szczęście żylaków brak zarówno na nogach jak i w d.pce ;D póki co oczywiście ;D
ale ten ból w stopach okropny, najpierw dokuczał mi tylko w lewej a teraz najbardziej boli w prawej. Czuje się przy chodzeniu jakby mi ktoś coś tam w środku rozciągał ::)

reklama
Witajcie kochaneczki! :)

Na Śląsku też skwar :p ja tez bym sie nie pogniewała gdyby przyszło takie co najmniej tygodniowe ochłodzenie ::) byłoby super :)
Moi rodzice chcieli mnie dzisiaj zabrać na dzialkę w góry żebym w domu nie siedziała i kurczę chciałabym jechać ale wtedy pojechałabym bez mojego Mycha ale musiałabym zabrać ze sobą moją kotkę. Troche się boję bo nie jest wysterylizowana i cały czas trzymamy ją w domu i obawiam się że musiałabym jej tam strasznie pilnować, bo nie chciałabym zeby uciekła czy cos.

Co do basenu to mówię wam coś pięknego. Zobaczycie gdybyście się tak wybrały na kryty basenik (tam przynajmniej w takie upały nie ma tylu ludzi) to poczujecie się jak boginie ;)

Aha a co do żylaków tu i tam, to są maści na hemoroidy i lepiej zacząć je leczyć póki czas bo przy porodzie mogą też wyjśc w wyniku parcia a potem ponoś to cholernie boli, a tu po porodzie trzeba samemu do kibelka iśc :p ;)

Do góry