reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie przyszłej mamy ;)

Ja natomiast najdłuższe zwolnienie dostałam teraz ...bo mój gin wyjeżdżał na urlop i dostałam aż na 37 dni i w czwartek się kończy ...w piątek wizyta...a tak zazwyczaj wystawia mi na "od wizyty do wizyty" czyli średni na 3 tygodnie...

Ja o swojej wadze to już nawet nie wspomnę :p w każdym razie nogi po wyjściu spod prysznica wyciera mi mąż...jak i pilnuje mnie pod prysznicem bo taka kulka łatwo może wpaść w poślizg i się gdzieś potoczyć ;)
..nie jest lekko...wyjście do sklepu to prawie wyczyn...a sklep mam jakieś 200 metrów od domu...

reklama
dzień dobry Mamusie
A u nas jakis kiepski dzien od rana. Wstalismy bez humoru i checi na cokolwiek.Za oknem znow upal,czas dluzy sie niemilosiernie.
Mi pod prysznicem juz raz zdarzylo sie poslizgnac,niezlego guza wtedy na glowie mialam,ale na szczescie mąż byl na posterunku i nic zlego sie nie stalo.Poza tym ostatnio (chyba przez te upaly)wole polezec w wannie w letniej wodzei niz pod prysznic isc. Nogi ogolic jeszcze moge,ale za to przy obcinaniu paznokci u nog odstawiam takie akrobacje,ze chyba w cyrku moglabym je pokazywac.

Dziekuje Dziewczynki za odpowiedzi. :) Czyli,chyba,ja rowniez dostane (jesli dostane) do planowanego terminu porodu. :) Zobaczymy,co mi gin powie na wizycie 27... ::)
U nas tez juz skwar jest okropny. I znowu budzilam sie co chwile w nocy,bleh. Teraz jest mi jakos tak niedobrze i w ogole slabo. :( I jak tu sie wyspac przed porodem? :p
Jesli chodzi o golenie nog,to jadaje rade jeszcze. :D Ale jak juz mam sie zabrac za malowanie pazurkow u nozek,to uuuuu,caly dom sie smieje z moich wygibasow. :D

Milego dzionka wszystkim! :-*

Witajcie ;)

Ja poruszam się jak kaczątko,ale nogi myję,golę sama ;D
No nie ćwiczę za to wogóle,był moment,że jeździłam na rowerku stacjonarnym,ale jak mi się zaczęła skracać szyjka to zaprzestałam.
Mój lekarz tez niebawem idzie na urlop i bardzo się boję,że znowu go nie będzie jak dojdzie co do czego... :(
Renee ja myślę,że ta koszulka może się teraz rozchodzic ze względu na brzuszek,jak się zmniejszy to będzie też mniejsze "naciągnięcie" koszulki i może cyce nie wylezą ;D

Do lekarza idę w piątek i myslę,że wystawi mi wolnienie do końca czyli do 28 sierpnia ;)

Edi, mam to samo zmartwienie, co Ty - mój lekarz idzie teraz na urlop i boję się, że w tym czasie cos sie zacznie dziać... Dodam, że poprzednio był na urlopie jak mi robili cesarkę...

Witajcie!

Ja dzisiaj fatalnie spałam, tzn prawie wogóle :p wczoraj nie umiałam wogóle zasnąć a w nocy parę razy się budziłam na siusiu ehhhhh fatalnie ::) chyba mam już dosyć.

Ja narazie daję sobie radę z goleniem nózek, ale za to mąż goli mnie gdzie indziej ;D bo inaczej grozi mi puszcza Białowieska a tego nie lubie :p :laugh:

Dzisiaj chyba pojdę na ten basen, bo mam taką ochotę popływać ::) przez całą ciążę sie obawiałam zeby czegoś nie złapać i darowałam sobie ten basen i co? mialam grzybicę i tak :p

Miłego dzionka

No z tymi urlopami ginów, to teraz strach ;D. Ja też się muszę swojej spytać kiedy się wybiera, mogłaby iść od początku sierpnia, byle by na wrzesień wróciła ;) ;D A ja dostaję od niej zwolnienia na miesiąc, teraz idę dopiero 31 lipca na wizytę.

Margolis, czyli jak ja mam włg. ginki termin na 10 września, to da mi zwolnienie do 10, a jakby mała chciała posiedzieć w brzuchu jeszcze z dwa tygodnie to i tak będę już wtedy na macierzyńskim, innej opcji nie ma, czy tak?? To trochę niesprawiedliwe bo macierzyński jest w końcu po to, żeby zajmować się dzieckiem a nie czekać aż się urodzi. Ja byłam pewna, że macierzyński liczy się od dnia faktycznego porodu, a nie przewidywanego terminu porodu, chyba, że kobieta chce to może rozpocząc urlop macierz. na bodajże 2 tyg. przed planowanym terminem. Margolis jak możesz napisz cos jeszcze na ten temat, bo chyba dobrze się w tych sprawach orientujesz. ;)
Mycha, gdzie indziej golę się z pomocą .......lusterka ;D ;)

Renee ja też gdzie indziej ;D goliłam sie za pomocą lusterka i dziękuję :p mąz mnie ochrzanił i tyle że jestem głupia i brzytwe mogłam sobie od razu wziąć :laugh:

reklama
Hahahaha,jakie zwierzenia. ;D Ja,ze nie mam meza,to gdzie indziej gole sie na wyczucie. :p Pojade pare razy maszynka,a pozniej sie macam,czy dokladnie to zrobilam. :p :p :p ;D

Do góry