reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

ankusch sorki ze przeoczylam Twoje wiadomosci ;-)
Niuniunia dzieki za wstawienie zmianek w liscie ;-)
Angun dzieki za rade i wlasnie wymoczylam stopy w chlodnej wodzie i poczulam lekka ulge,no ale chyba bede musiala sie zaopatrzyc w jakas masc chlodzaca do stop:tak::-)

reklama
Ja przezyłam chwile grozy...
Wczoraj w nocy złapał mnie ból i nie wiedziałam jak to zakwalifikować wyrostek jajnik czy co...
Takie kłucie po prawej stronie dość nisko lecz nie była to pachwina.
Ból był taki że leżałam plackiem do rana ... a że szłam do lekarza to pomyślałam że ona sprawdzi co to może być....
Wstałam i ból miną zupełnie, więc na wizycie mówię że miałam taki ból ale samo mi przeszło więc widocznie mały sie tak ułozył że mi na cos uciskał.... a wczoraj na wieczór znów to samo ból!!!! już się wystraszyłam ale usnełam i było oki... do 3 w nocy bo oto buszę się a ty taki ból kłujący okropny w podbrzuszu i boli aż do samego "wyjścia" i oczywiście ja wystraszona co tu robić... położyłam się na plecy poduszkę pod biodra mały przesuną sie bliżej zołądka i ból miną teraz nic mi nie dolega ale troszkę się boje ... przede wszystkim tych skracających się szyjek i innych, wczoraj się strasznie nałaziłam wiec może i to nie było bez znaczenia ...

Margana wiem co czujesz, ja już tak od marca, bolą biodra od leżenia na boku, kręgosłup nawala, czasami chce mi się wyć, bo oprócz wizyt u lekarza nigdzie się nie ruszam, gości też nie przyjmuję, czasami tylko wychodzę do ogrodu... ale zawsze w tych najgorszych chwilach, kiedy zbiera mi się na płacz, to myślę o tym, że robię to dla tak długo wyczekiwanego Franusia, nie zawsze to pomaga i czasami i tak się rozklejam a mój M. nie ma pojęcia jak mi wtedy pomóc. Dasz radę, ze względu na to małe serduszko bijące pod Twoim! Trzymaj się!

Bryszka też miałam taki ból, łapał mnie na za długim spacerze/zakupach i trzymał przez jakiś czas. Ból w prawym boku tuż przy miednicy. Taki kłujący kolkowy, aż boli przy mocniejszym dotknięciu. U mnie w ogóle masakra- jak za dużo leże to boli kręgosłup i okolice nerki ( wciąż bok prawy), jak za duzo chodzę kłuje właśnie tak kolkowo, jak za duzo siedze, to nogi cierpią, półleżenie- też kręgosłup za długo nie wytzymuje... I znajdź tu sobie dogodną pozycje do przetrawania :p

Bryszka też miałam taki ból, łapał mnie na za długim spacerze/zakupach i trzymał przez jakiś czas. Ból w prawym boku tuż przy miednicy. Taki kłujący kolkowy, aż boli przy mocniejszym dotknięciu. U mnie w ogóle masakra- jak za dużo leże to boli kręgosłup i okolice nerki ( wciąż bok prawy), jak za duzo chodzę kłuje właśnie tak kolkowo, jak za duzo siedze, to nogi cierpią, półleżenie- też kręgosłup za długo nie wytzymuje... I znajdź tu sobie dogodną pozycje do przetrawania :p

Ja się wczoraj nałaziłam po mieście jak głupia, i dziś wszystko daje mi się we znaki, podziwiam dzewczyny które ciągle dają radę w pracy ja muszę non stop wypoczywać coś zrobię w domku to muszę się położyć i odpocząć... mnie tez biodro okropnie boli aż na całą nogę promieniuje zaczynam miewać z tych bóli nieprzespane noce. Ale nie ból jest najgorszy lecz to ciągłe zamartwianie się, bo ja znosę sporo bólu ale pod warunkiem że dzidź ma się oki a jak tak boli to ja nie wiem czy to coś z dzidziem złego sie dzieje czy to tylko ból który zaraz przejdzie i o tak....

Ssabrina ja polecam to
Perfecta Mama : Chłodzący krem na opuchnięte i zmęczone nogi z arniką górska i mentolem - www.sklep.dax.com.pl
Tez mam problem ze stopami i nogami. Ten krem przynosi ulge.

ankusch tylko sprawdz sobie ile masz Mg w jednej tabletce bo jak beirzesz forte to moze juz byc podwójna dawka. Ja biore ten
Magnez + Wit.B6 APTEO tabl. 60tabl. - porównaj ceny - NOKAUT.pl
jedna tabl ma 60 mg magnezu :tak: moge to brac 3 razy dziennie po 2 tabl. czyli max dawka 360mg magnezu na dobe.

niuniunia koniecznie powiedz ginowi o tych stopach jesli faktycznie az tak ci puchna moga byc oznaka zatrucia ciazowego. Nie chce straszyc, ale wole ostrzec ;) Moja szwagierka miala zatrucie ciazowe i byla na specjalnych lekach a po porodzie na antybiotyku, no i musiala rodzic miesiac wczesniej bo juz nie dawala rady wytrzymac. Dodam ze nie ominelo jej lezenie w szpitalu pod sam koniec :(
3mam kciuki aby gin jakos ci zaradzil na opuchniecie i nie mialo zwiazku z zatruciem.

Bryszka na ktorym boku spisz? Jesli bole masz po prowej stronie to jakby moj gin powiedzial - trzeba spac na prawej. To najpewniej sa ciagniecia od mieśni, albo macicy. Moj gin na cos takiego tez poleca Magnez i Nospe.
Przy skracaniu sie szyjki to juz czuc bardziej taki ból jak menstruacyjny albo jak bole krzyżowe, ale wiadomo ze kazda z nas moze inaczej to odczuc.

Ostatnia edycja:
Nimfii ja mam taki Mg ze 125 mg/tabl i tam jest napisane aby nie brac więcej niż 2 tabl dziennie.Moze ze względu na wit.B6,bo już w jednej tabl. jest 100% dziennego zapotrzebowania.
Tej witaminy chyba tez nie można przedawkowac tak mi sie wydaje.

co do bóli to mnie czasem też ciągnie czy kluje,ale to raczej macica się rozciąga czy cuś tam innego ;-) natomiast miałam chyba przedwczoraj taki ból jakby menstruacyjny,ale nie długo.

nimfii ból był z prawej więc ja chciałam sie ułożyć na lewym boku bo pomyślałam że tak lepiej ale ból był jeszcze gorszy więc poszłam na lewy, na lewym mogłam normalnie spać i na wznak też chwilami jak mi bok już drętwiał... potem jak ból już minął (nad ranem) położyłam sie na prawym wtuliłam w mojego kochanego i spałam jak zabita ;)Wystraszyła się że wyrostek czy co ja to zawsze czarne scenariusze piszę. a jak mnie w podbrzuszu tak strasznie kuło i aż do krocza to zaraz że coś z szyjką ale położyłam tyłek na poduszce i mały poleciał wyżej i mi pomału przeszło na razie żaden ból nie wrócił, mały skacze w brzuszku ja liczę ruchy jak ginka przykazała więc chyba jest oki. Jak mówi mój Ł. lepiej nie będzie aby do porodu ;)

Madzia wlasnie nie wiem jak jest z ta wit B6, jedyne co o niej slyszalam to ze pomaga zlagodzic mdlosci ;)

Bryszka ano tak lepiej na pewno nie bedzie... Trzeba jakos pzretrzymac.

reklama
Nimfii ten krem na te stopy to i ja wypróbuję może i mi przyniesie ulgę, więc dziękuję za link;)
Mam nadzieję, że to nie jest żadne zatrucie ciążowe bo wiem co to znaczy tzn słyszałam już o tym;( Jutro i w piątek będę robiła badania to wszystko się okaże bo z badań oni patrzą co i jak.
Przeszłam się na rynek i z powrotem bo do urzędu pracy musiałam iść się podpisać zaszłam do sklepu i wracając już było mi tak ciężko, że myślałam, że nie dojdę... brzuch bolał i ciągnął, a dodatkowo czułam jak moja stopa robi się większa.

Dziewczyny mnie też łapią te dziwne bóle najczęściej w nocy właśnie, wiem co to znaczy i Wam tak samo współćzuję;((( Te bóle są okropne, ja już czasem mam dosyć tego wszystkiego i wolałabym urodzić nawet wcześniaka tylko, że najpierw muszę się uporać z remontem i sprzątaniem po nim, umeblować pokój i może się rodzić... ale wcześniaki to też strach żeby było wszystko w porządku więc już lepiej żebym do listopada wytrzymała.

Do góry