reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

Nimfii a nie jesteś bardziej śpąica od tego Mg?
No i to tez zależy jaki jest ten magnez,tzn ile dziennego zapotrzebowania pokrywa jedna tabl.
Co do gavisconu to ja także polecam.Teraz mam w tabletkach,zeby w torebce lepiej się mieścił,ale chyba ten w syropie lepiej działa.

reklama
Ja czuje sie duzo lepiej po witaminach i MG :) Zupelnie nie czuje sie ospała.

Gaviscon mam i syropie i w tabletkach (na wyjscia z domu) i ten w syropie faktycznie szybciej dziala.

Ja mam znowu problem z moimi stopami,puchna mi ostatnio codziennie i jest to cos okropnego jak chodze a pod wieczor strasznie bola :oo2: ehh i nie wiem jak sobie z tym poradzic czy jest cos zeby zlagodzic sobie te opuchlizny??

nimfii a no ostatnio jak byłam u gin zapomniałam powiedzieć o tych skurczach..ale faktycznie może i dawkę sobie zwiększe bo biorę 2x1 asmag forte
Ssabrinaa mi na razie nogi nie puchną więc nie pomogę ale coraz ciężej mi chodzić..:-)
Mam do ciebie prośbę pisałam Ci już dwa razy wiadomość prywatną żebyś na liście wpisała mi ze będę miała córcie Martynkę :-)

Dziewczyny ja już nie daję rady z tym leżeniem! Pupa mnie boli, szyja, a od szyi głowa. Do tego zgaga męczy. Nie mogę sobie już żadnej pozycji dogodnej znaleźć. A tu jeszcze tyle czasu:-(

Ja mam znowu problem z moimi stopami,puchna mi ostatnio codziennie i jest to cos okropnego jak chodze a pod wieczor strasznie bola :oo2: ehh i nie wiem jak sobie z tym poradzic czy jest cos zeby zlagodzic sobie te opuchlizny??

Sabrinko ja mam ten sam problem co Ty... Tak na prawdę to nie ma porządnego sposobu na te opuchlizny, podobno trzeba moczyć w chłodniejszej wodzie ale jakoś mi to ulgi żadnej nie przynosi. Mi puchnie ciągle lewa stopa, a prawa wygląda normalnie. Najgorsze jest to, że potrafi mi tak spuchnąć, że wygląda jakbym miała stopę jak u Fiony... Jak będę za tydz u mojego gina to mu powiem o tym. Podobno tez stopy puchnące są oznaką zatrucia ciążowego ale musiałybyśmy mieć jakieś inne też dolegliwości chyba niż tylko puchnące stopy

Ssabrina częściej trzymaj nogi wyżej, schładzaj zimnym prysznicem, są też żele do ociężałych nóg dla ciężarnych, nawet Nimfii coś dziś pisała. Moja szwagierka tez miała problem z puchnącymi nogami i kostkami, nawet kilka dni po porodzie jeszcze tak miała, ale powoli schodzi.
Aneczka ja też mam takie ciągnięcie w lewej pachwinie, zastanawiałam się czy to nie od częstego spania na tym boku i gniecenia przez Synusia.

Ssabrinaa mi na razie nogi nie puchną więc nie pomogę ale coraz ciężej mi chodzić..:-)
Mam do ciebie prośbę pisałam Ci już dwa razy wiadomość prywatną żebyś na liście wpisała mi ze będę miała córcie Martynkę :-)

Ankusch nie męcz już Sabriny zapomniałam, że jestem drugą moderatorką więc już zrobiłam to za Sabrinę i wpisałam na liście, że będziesz miała córeczkę Martynkę;) Jeśli gdzieś jeszcze wpisać i coś przeoczyłam to krzyczcie;)

reklama
Do góry