reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

A mi cały czas dokuczają nogi. Mam problem żeby usiedzieć dwie godzinki na krześle w pracy. Ale już niedługo bo pracuje tylko do końca tygodnia. Mój lekarz stwierdził że już najwyższa pora iść na l4 i odpocząć i przygotowywać się na przyjście dzidziusia.

reklama
A mnie dopadły mega zaparcia już ze dwa tygodnie jak się załatwić nie mogę po ludzku ;( tak mi ciężko że szok:szok:
Najpierw miałam biegunki co i rusz a jak udało mi sie nad nimi zapanować to o!

bryszka- ja kiedyś miałam mega zatwardzenie, bo mam z tym problemy to pomogła mi DUPHALAC w aptece 11zł kosztuje pije się to tanie słodkie jest troszkę, ale pomaga i można pić w ciąży i w trakcie karmienia.

bryszka- ja kiedyś miałam mega zatwardzenie, bo mam z tym problemy to pomogła mi DUPHALAC w aptece 11zł kosztuje pije się to tanie słodkie jest troszkę, ale pomaga i można pić w ciąży i w trakcie karmienia.
jutro zakupię , bo już nic nie działa ani śliwki ani jabłuszka no kompletnie nic

Bryszka- kup sobie na pewno ci pomoże wypiłeś z dwie trzy miarki co jakiś czas i ureguluje ci się będzie lżej.

Bryszka ja Ci chyba nic nie doradzę, bo na każdą z nas działa co innego:rofl2: Mi np jabłka dawały odwrotny efekt, śliwiki jakoś też nie bardzo. Czasem kawa mi "pomoże".... Mam nadzieję, że znajdziesz skuteczny sposób, bo na pewno już się strasznie meczysz:-(

Mnie już 3 dzień męczy pewna przypadłość mianowicie co nie zjem mam gorzki posmak w buzi nawet jeśli piję czy zjem cos mega słodkiego to od razu mam strasznie gorzko w buzi, tak że ciężko ślinę przełknąć ... nie wiem cóż to może być,Miała któraś z was tak????

Bryszka kojarzy mi się ze zgagą, tylko dla mnie to palący i raczej kwaśny posmak, ja czasami zażywam pastylki rennie, pomagają i można je w ciąży zażywać. A na zaparcia jem jogurt pitny i wsypuję do niego duuużo musli z owocami i ziarnami, wybieram tylko rodzynki bo nie lubię ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
mi to brzmi bardziej na jakieś wątrobowe problemy- refluks, albo niedobór tłuszczów w organizmie. Cofa się żółć do przełyku i (podobnie jak zgaga) zostawia posmak w gardle. Albo niedobór/nadmiar jakiejś witaminki. Warto by było poszukać na necie albo pogadać o tym z ginem/lekarką rodzinną.

Do góry