reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

reklama
Margana te skurcze i twardnienie brzuszka (jeśli oczywiście nie są bolesne i nie trwają jakoś mega długo) są bardzo potrzebne, macica sobie ćwiczy przed porodem - ja też je czuje;) Na pewno wszystko jest dobrze

Gola skurczy samych w sobie nie mam, ale brzuch jest twardy cały czas i często czuje takie dretwienie. Ale bolesne to nie jest. No nic, okaże się w środę. Na razie leżę na wszelki wypadek. Dziś cały dzień dałam radę, ale pupa mnie boli, nie powiem;-)

nimfii- ja muszę się teraz spytać gina, gdzie co mój mały ma to wtedy będę miała wizje, ale ta dupka na pewno musi być z lewej tak mi się zdaje :p najlepsze było jak poczułam jakby się cały obrócił jak ja się wystraszyłam, normalnie cały mi tak się jakoś okręcił tak mi brzuch wyskoczył i czułam, a mój mąż jak się zaczął stresować,czy mu nic nie jest :p

Mi też twardnie chociaż raz dziennie brzuszek od macicy, nie przyjemne to jest, bo ciśnie i ma się dyskonfort, ale da się przeżyć te minutke ;)

Ja to jeszcze nie odróżniam gdzie mala co ma. Ważne że kopie hihi:tak: Tych skurczy braxtona-hicksa ja nie mam:crazy: Raz tylko w nocy jak się obudziłam to przyłapałam mój brzuch na tym, ze był taki twardy, więc pomyślałam, ze to "to". Ale to był ten raz i powoli zaczynam się martwić:rofl2:
Poza tym nie mam żadnych wycieków z piersi jak Wy. Nic zupełnie mi nie leci:crazy:

Mnie brzuch twardnieje parę razy w ciągu dnia, też mam nadzieję, że to nie jest nic złego. Bardziej się boję bólami pleców "jak na okres", nie są jakoś szczególnie bolesne ale czasem dość wyraźnie je czuję i nie wiem czy to coś złego, czy to skurcze są.

Ja siarę miałam od ok. 17-18tyg. i leciało tak, że wkładki laktacyjne chciałam kupować. Teraz już tylko jak mocno ścisnę albo nawet w ogóle, czasem coś białego raczej z prawej piersi i to wszystko.

onanana ja też nie mam ani siary, ani tych skurczów Braxtona-hicksa;-) I boje sie, ze moja macica nie przygotuje sie do porodu i bedzie potrzebna cesarka, momo tej krótkiej szyjki:baffled: Muszę zapytać lekarza jak to jest z tym.

andrzelika tez czasem czuje tak walsnie jakby sie caly obracal. Ale teraz raczej na pewno ma główke na dole, bo kilka razy z rzedu czułam tam czkawkę :tak: Wczoraj mialam uczucie jakby mi pupa podskakiwala od środka przez tą jego czkawke :-D

ponko ja zawsze mowilam ginowi o takich bolach przypominajacych menstruacyjne. No a teraz tez je czuje ale bardziej na macicy niz na krzyzu. :tak:

nimfii- a nie boli cię czasem jajnik jakby z lewej strony, bo ja mam tak ijakby troszkę mnie czasem przeszywał i właśnie wtedy mały gdzieś mnie pewnie musi tą swoją pupą cisnąć :p

reklama
Do góry