reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

reklama
a mnie dziś głowa boli, nie z winy pogody, tylko mamy bo mnie troszkę zdenerwowała, wiem że nie specjalnie tak wyszło ale cóż stało się popłakałam sobie trochę i teraz się męczę.
co do zębów ja od tak poszłam bo już dawnooo nie byłam, nic nie bolało a tu się okazuje że 4 zęby do roboty. robiłam na nfz więc wizyty miałam co miesiąc, tyle czekania.ale o dziwo kobiety w ciązy mają chyba jakieś przywileje, bo znieczulenie, białe plomby miałam za free. a zawsze musiałam płacić za to, no i jeszcze odkamienianie na pierwszej wizycie zaliczyłam:)bałam się trochę o maluszka bo kiedyś się mówiło że w ciązy nie powinno się zębów robić, nic mylnego bardziej szkodzimy tymi zapaleniami bo do krwioobiegu się bakterie przedostają i to szkodzi naszym szkrabom.
a i lekarz był młody, więc było na czym oko zawiesić a jaki dowcipny, lubiłam te wizyty:-)

Tak kobiety w ciąży mają więcej refundowane niż standardowy pacjent.
Np. kanałowe leczenie na fundusz jest bezpłatne tylko w przypadku 1,2,3 a za całą resztę płacisz od zatrucia po czyszczenie kanałów aż do wypełnienia i odbudowy a kobiety w ciązy mogą wszystkie zęby leczyć za free ;D także jeśli któraś z was ma coś odłożonego na potem a nie ma przeciwskazań do leczenia do zachęcam można naprawdę sporo zaoszczędzić.
Dodatkowo nie wiem czy pamiętacie kiedyś było coś takiego że robiąz na NFZ można było dopłacić za lepszą plombę itp a teraz jak chcesz coś lepszego to płacisz za całego zęba łącznie z zatruciem, w NFZ znieśli tzw dopłacanie albo bierzesz opcje bezpłatną tyle ile daje państwo albo płacisz od A do Z
Aneczka mnie też dziś głowa boli choć nie popłakałam i nikt mi na odcisk nie nadepną a boli tak że chodzić nie mogę...

Oj a ja od zawsze chodze tylko prywatnie do dentysty, ale z tego co sie orientuje to po znajomosci bierze bardzo niewiele od naszej rodziny, wiec sie ciesze. Kiedys moj mąż chodzil do tego samego dentysty do przychodni, co ja prywatnie i tez placił spore pieniadze za biale plomby itp. N0 ale tak czy inaczej leczenie prywatne zarowno stomatologiczne jak i ginekologiczne moze splukać czlowieka calkowicie :p

\A mi dzis brzuszek skacze od rana.... :p
Już zapomnialam jakie to uczucie gdy rusza sie brzuszek az tak wyraźnie. Widze i czuje ruchy wciaz tylko z lewej strony wiec pewnie tutaj maluch ma nozki, pupke czy raczki.

Ostatnia edycja:
A ja od wczoraj czuje sie fatalnie, dopadlo mnie jakies przeziebienie i trzymie, witaminki wcinam, czosnek i rutinoscorbin tez, mam nadzieje ze szybko pomoze bo dzis ledwo umie sie skoncentrowac w pracy.

A mi dziś z rana tak głowa boli szok...duszno gorąco już sama nie wiem...mogłoby w końcu popadać by się ochłodziło..
Miłego dnia

U nas pada ale to wcale nie jest lepsze jesli temp jest okolo 30stC, bo duchota straszna niekiedy. Dzis jest przyjemnie tylko przedburzowo wiec chodzimy poirytowani :(

Mnie też głowa boli i to jak!!! chwilami stać nie jestem w stanie bo tak boli jak ktoś by mnie bił po niej czymś ciężkim!
Od wczoraj tak mam to przez tą pogodę ;/ wczoraj dostałam takie bólu że nie wiedziałam co począć w nocy było oki spałam od 23 do dziś 9 rano a jak wstała to znów to samo ;(

u nas też duszno na maksa jest, aż drzemkę chyba zarz sobie utne :)
a mój mały ciągle się rusza i to tak, że brzuch zawsze faluje i skacze wali raz z lewej raz z prawej, ale wydaje mi się, że pupe ma z lewej, bo tam takie twarde czuje i wybrzuszone :p

reklama
andrzelika moje tez z lewej strony fika koziolki ;) a spisz na lewym boku? Ja najczesciej tak i pomyslalam ze malemu tak wygodniej po tej stronie tez.

Od kilku dni podczas chodzenia odczuwam bóle w pachwinach przy udach bądz tuż nad nimi. Mięśnie jakoś mnie ciągną, że musze iść powoli. na szczescie jeszcze bardzo nie meczy to, ale juz dokucza troszke. Zwlaszcza jak musze na spacerze gonic za Mackiem.

Do góry