reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

nimfii- śpie na lewym boku, ale właśnie jak się na niego położe to czasem usnąć nie mogę tak mi wali, aż tak o materac brzuch uderza,a w wewnątrz siebie czuje echo hehe nie wiem, czy to przez to, że mu dobrze tak figlować, czy mu źle i domaga się zmiany, bo na prawym boku jak się kłade kopie,ale mniej i nie tak często,

reklama
Oj mnie tez dziś główka boli strasznie. To chyba ta pogoda tak na nas wplywa.

Ssabrina ja też nie mam żadnej siary i, tak jak piszą dziewczyny, ponoć nie ma to wpływu na późniejszą laktację. Musimy być dobrej myśli;-)

A ja od trzech dni nienajlepiej się czuję :-( Nie wiem co jest, nie mam skurczów, ani takich objawów co lekarz opisywał, zeby na nie zwracać uwagę. Ale mam jakiś taki dziwny brzuch, nie wiem jak to opisać, taki jakby twardy cały czas i jakby ciągle drętwiał.Niby lekarz mówił, ze takie dretwienia mogą być, ale przez dwa dni były bardzo często i trochę się martwię.

I kręgosłup tez mnie przy tym bardziej boli :baffled:

Do tego też trzeci dzień już boli mnie w kroczu po lepej stronie jak chodzę i się w ogóle ruszam. Mam nadzieję, ze nie robi mi się tam jakiś żylak!

Mój lekarz jest na urlopie, mówił zeby dzwonić jakby co, ale nie chcę tak od razu panikować. Poza tym w środę juz idę do niego. Postanowiłam dziś i jutro większość dnia przeleżeć i zobaczę co będzie. Może po prostu za mało sie oszczędzałam ostatnio, bo w sumie w pon. i wczoraj cały dzień spędziliśmy na mieście.

Mam nadzieję, ze to nic z tą moja szyjką!

Margana ja do kilku dni też miewam częściej twardy brzuch , plecy mnie pobolewają ale to ze względu na coraz większy brzuszek
A krocze ooo kochana mnie od 16 TC napiernicza że hej! czasem sama wstać z łóżka nie mogłam taki ból, ale i to ponoć normalne... a jak mówi mój Ł. bedzie tylko gorzej heheh

margana - współczuję dolegliwości... wyobrażam sobie co czujesz, ale myśl pozytywnie. wiem, że łatwo powiedzieć, też się martwię i odnoszę wrażenie, że teraz brzuch już mam twardy cały czas...ale musi być dobrze.

Dzieki dziewczyny! Kto nas lepiej bedzie wspierał w tych dolegliwosciach niż inne dziewczyny przeżywające to samo?

Bryszka czyli mówisz, ze to wszystko normalne? To dobrze, trochę sie uspokoiłam.

Jeszcze dziś coraz częściej mnie kłuje tak jakby w pochwie. Mam nadzieję, ze nie skraca mi sie dalej szyjka. No nic leżę dalej i czeka na wizytę. A swoja drogą mogłaby juz być;-)

Margana czekaj spokojnie na wizytę i nie denerwuj się nie potrzebnie.. ja mam takie dni że mam wrażenie że na milion kawałków się rozpadnę:-(
Pamiętam przed USG połówkowym całe dwa tygodnie chodziła obolała i w dniu wizyty sie rozryczałam że na pewno moje dziecko jest może chore skoro ja ciągle tak obolała jestem i wogóle nawkręcałam sobie... a u lekarza okazało się że nic szczególnego się nie dzieje a ja jestem przewrażliwiona nieco :-D Pani doktor kazała brać magnez na małe ciązowe stresiki i jakoś się pozbierałam

Margana ja też mam brzuch twardy jak chodzę i stoję pomimo tego że biorę cały czas no-spe już się przez wyczaiłam..:)
I też w środę idę do gin na wizytę..:-)
A głowa tak mnie boli od rana szok ale nic nie biorę..zaraz spać pójdę:wściekła/y:

Bryszka ja wiem, ze różne dolegliwosci miewamy i wszystkie sie martwimy. Ale odkąd ta szyjka mi się skraca to zawsze sie martwie, czy dany objaw nie jest z tym zwiazany. Całe szczeście jestem zabezpieczona pessarem, więc nawe jak by mi się na tyle bardzo szyjka skróciła, ze mogło by tp byś niebezpieczne to chyba pessar by mi się zsunął, a to bym raczej czuła. Gdyby nie ten krązek to chyba bym oszalała z nerwów;-)

ankusch ja też nie daję rady z głową od rana. To chyba przez tą pogodę. U mnie pada i wieje cały dzień.
To powodzenia zycze na wizycie. Będziemy sie nawzajem wspierać:-)

margana lekarza zapewne kontroluje stan twojej szyjki wiec mozesz odetchnac z ulga ;) Twardnienie brzuszka to nic innego jak skurcze macicy. Gdyby cie bardzo meczyly trzeba mowic ginowi, bo takie bardziej bolesne jak skurcze menstruacyjna moga byc juz niebezpieczne.
Ale pessar na pewno spelnia swoja role doskonale.

andrzelika no wlasnie ja patrze na swoj brzuszek i widze wyraznie wiekszy po lewej stronie ;)
Z góry to śmieszny widok, jakby dzidzia tylko po tej stronie byla i bardzo mozliwe ze tak wlasnie jest, a z prawej nap lożysko czy jakoś tak :p
Tylko ze mnie młody nie kopie jakos bardziej gdy leże, a moze nie zwracam na to uwagi? Czuje oczywiscie ruchy, ale moge spac spokojnie mimo kopniakow ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Margana poleż trochę i odpocznij!!! jednak takie bieganie po sklepach to nie dla nas!! ja od poniedziałku tak sie obijam że aż mam wyrzuty sumienia:zawstydzona/y: Ale też mnie tak cały czas cisło na dole i nie wiadomo co, lekarz mówi że ok wszystko. Kazał teraz na wolnym odpoczywać, więcej leżeć i nic mnie nie ciśnie!!! Więc mój tryb życia nie bardzo sprzyja ciąży, bo najpierw w pracy 8 godzin siedzę a po pracy nadrabiam i łażę to po sklepach to tu to tam... Dlatego leż i zobaczysz czy poczujesz się lepiej!!!

Do góry