reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

Ja na szczescie zabki zrobilam przed ciaza i jeszcze jednego leczylam na samiutkim poczatku ciazy wiec jak na razie mam spokuj no ale po porodzie musze odwiedzic dentyste zeby mi dokonczyla zabka ktorego zaczela na samym poczatku ciazy:tak:

A co do siary to Ja jeszcze u siebie nic nie zauwazylam:eek: czy to normalne??

reklama
nimfiiJa na początku miałam przezroczysty zupełnie, a teraz od jakiegoś czasu taki białawy z właśnie żółtawym odcieniem
Ssabrinaa zupełnie normalne. Możesz w ciąży zupełnie nie mieć (i to nie ma znaczenia czy masz pokarm jak urodzisz czy nie), a może Ci się pojawić np przed samym porodem (tak miała koleżanka);-)

nimfii, ssabrinna- mi leci siara codziennie raz pomarańczowa lettko, a raz przeźroczysta jak już zaczeła lecieć od 4 miesiąca to tak jest cały czas czasem na boku się położe i gdzieś pierś ucisne to jestem zalana nawet na ręce. A moja mama mówiła, że nie miała żadnej siary zupełnie dopiero jak urodziła to mleczko było także się nie martw ssabrinna ;)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Hej dziś mamy przespana noc ;D
Boleć boli ale wspomagam sie apapem....
Musiała go usunąć bo była dziura do korzenia i istniało duże prawdopodobieństwo że emituje do krwi zarazki niebezpieczne dla dzidzia
Co do znieczuleń to te nowoczesne używane obecnie są nietoksyczne i nie przenikają do łożyska, te troche starszego typu uzywane "kiedyś" przenikają ale nie wykazano by miałay jakiś wpływa na rozwój płodu... zakazane są takie srodku które zawierają adrenaline i które obkurczaja naczynia krwionośne(mogą wywyołać skurcze) ja zanim pozwoliłam sobie cokolwiek robić to sie wypytałam o wszystko ;)
Co do leczenia w ciązy , jest jak najbardziej wskazane po 1 trym.
mało tego wszystko jest refundowane normalnie za kanał który teraz robię odbudowę zęba itd zapłaciłabym w sumie jakieś 650 zł a że jestem w ciąży to mam za darmo, jedyny minus że zdjęcia zęba zrobić mi nie mogli...więc po porodzie trzeba będzie go prześwietlić i zobaczyć czy jest ok.

Tak siara moze sie pokazac duzo pozniej i to tylko kwestia indywiduwalne kiedy piersi zaczna trenowac ;)

Dzis zauwazylam ze mnie leci roznego typu płyn z kilku kanalikow :p Z jednego przezroczysty, z innego bialy i z innego pomaranczowy.

A i tak zostanie na koniec taki karmelowy jak dobrze pamietam ;)

Mi też nadal nic nie leci ;)
A doczytała jeszcze na temat dentoseptu jest zakazany w 1 trymestrze a potem nalezy uważać by przypadkowo nie spożyć bo na alkoholu jest ;D ale ja tylko płuczę więc chyba się nie upiję ... nawet płukaniem tego nazwać nie mozna nabieram w usta trzymam na tym dziąsełku wypluwam...

bryszka- to dobrze, że masz za darmo to sporo kasy jakbyś miała na zęba wydać ja muszę się też zapisać i iść zobaczyć jak tam stan zębów ...

reklama
bryszka- to dobrze, że masz za darmo to sporo kasy jakbyś miała na zęba wydać ja muszę się też zapisać i iść zobaczyć jak tam stan zębów ...[/Naprawdę nie warto zostawiać zębów na "potem" po porodzie cięzko się wyrwac z domku przez jakiś czas a mi stomatolog powiedziała że to że dzieci mają pruchnice to wina właśnie chorych zębów mam całujemy dzieci np po rączkach a potem ono taką rączkę pcha do buzi... i już ma zarazki... oblizujemy smoczki(fujjjj!) gdy spadną i przekazujemy bakterie. Można by mnożyć takie przykłady.... nam to się wydaje takie nieistotne ale coś w tym jest bo jak wytłumaczyć problemy z ząbkami u maluszków skoro staramy się dbac o ich higienę???

Do góry