reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

reklama
A ja od wczoraj czuję podbrzusze. Nawet nie wiem jak to opisać. Takie napięcie, czy ucisk czy kamień. Nie jest to ból. Nie wiem czy to takie bezbolesne skurcze czy co.

pepsi też czułam tak jakby miała kamień,ale później to ustało ;) czasem teraz może nie boli, ale trochę dziwnie się czuje i źle jak mały za bardzo wierzga, bo czuje jakby wszystko mi przesuwał, a kopniaki są super tylko to drugie masakra

A ja chyba zaraz drzemke utne :) mój już śpi... duszno jak cholera

pepsi też tak czasem to czułam, a i czasem mi się zdarza, że jak jakoś źle siądę to mam wrażenie, że macicę czuję aż w tyłku - tak mi niewygodnie, macie też tak?

Ja też z goleniem daję ledwo radę. Z mężem mamy ten zabieg już przećwiczony po pierwszej ciąży :)

Duszno jest mi cały czas...nawet jak deszcz pada...jest trochę lepiej, ale i tak łapę co drugi oddech :)

Opuchlizn na razie nie mam żadnych.

Kiedy wychodzę to z butelką wody, która szybko się opróżnia. Jak z synem idziemy na dłuższy spacerek to 2 lub 3 flaszki idą, bo inaczej nie daję rady :)

Oj bez wody ani rusz:tak:
A Ja sie cos dzisiaj tak dziwnie czulam caly dzien ,tak dziwnie mnie brzuch bolal i do tego odwiedzilam pare razy toalete nie wiem niby biegunka no ale nie wiem po czym,pewnie cos zjadlam i siadlo mi na zoladku no ale mam nadzieje ze jutro bedzie tylko lepiej :tak:

pepsi wg mnie to wlasnie takie bezbolesne skurcze macicy i jest to normalne, bo macic ćwiczy sobie tak przed porodem. Jesli cie to martwi mozesz wziasc MgB6 (max 2-3 tabl dziennie) albo Nospe (max 1-2tabl 3 razy dziennie).

gola ja mam brzuszek bardzo z przodu wiec czuje go w tym miejscu, oponka juz mi na żebra wchodzi bardzo. a ty masz maly brzuszek wiec pewnie dlatego czujesz macice tak z tylu. Wszystko zalezy od fizjologi ;)

nimfii możliwe, ale na serio czasem jak usiądę, to tak jakby mnie uciska, że aż w tyłku jakby to czuję i muszę usiąść inaczej ;-)

reklama
To chyba tak ma być, że każda z nas jakiś ucisk odczuwa, ja tez tak mam, co ciekawe zależy od dnia, często mnie pobolewa ( słabo oczywiście ) w różnych miejscach, no i duszności mam, wody wypijam mnóstwo tak samo, brzuch tez czasami twardnieje ale przechodzi, to na pewno te skurcze ćwiczące macicę, ja wogóle wychodzę z założenia, że dopóki coś nie boli bardzo , nie mam żadnych plamień , ani długotrwałych ciągłych dolegliwości tzn. że nic złego sie nie dzieje

Do góry