reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

ja mam brzuszko nisko nadal, mogę siedzieć chodzić a czasem nawet podbiec gdy trzeba mogę depilować nogi(wyżej pomaga mi mój Ł. ;) zresztą zawsze pomagał) czasem głównie wieczorami czuję się mega ciężka i niedołężna bo jak się cały dzień najem to mam wzdęty wielki twardy brzuch i mi przeszkadza i jeszcze z takich kalectw ciążowych to ból krocza przy przekręcaniu się w nocy i przy wstawaniu z wyrka ale ginka kazała się tym nie martwić bo to tez w normie z resztą lepiej to już bie będzie dopiero jak mały wyskoczy to się pozbieram do "kupy" ;D

reklama
Ja z goleniem daje jeszcze rade ale już nie długo..:-Da pępek wieczorem mam równo ze skórą a w dzień tak różnie to zależy czy dużo chodzę...Moja szwagierka mówiła że maszynkę się nei lubi golic bo ją potem swędzi jak włoski odrastają to przed porodem tydzień mąż ją maszynka do strzyżenia włosów ogolił na jedynkę

Ssabrinaa- ja też już lusterka używam żeby dojrzeć coś między nogami,ale nawet mam problem po bokach się golić, bo brzuch mi zasłania. :) Ja sobie nie wyobrażam co będzie później.

Ja daje sobie rade z goleniem nóg.... Jedna noga na wanne tylko ze tak troszke z boku :p Musze stac rozkraczona na maxa :p A w miejscach intymnych i pod pachami uzywam kremow do golenia wiec wszystko co trzeba schodzi bez problemu. Nie musze sobie tam zagladac ;)

Nawet dalam rade paznokcie pomalowac u nog choc musze przyznac ze nie nalezalo to do przyjemnosci.

u mnie z goleniem ok,z malowaniem panokci u stóp też:tak: Nie pamiętam żebym miała z tym problemy nawet w 9 m-cu,chociaż z ogoleniem okolic intymnych to tak,ale dało radę ;-)
A teraz mam zamiar iść przed wyjazdem nad morze na depilacje woskiem.Mam tylko nadzieję,ze moja skóra nie zareaguje jakos dziwnie i nie pojadę z nogami w kropki.

Madzia a mialas kiedys juz depilacje woskiem? Bywa roznie, a akurat ja i moja kuzynka mamy tak ze nam wychodza krostki po takim goleniu, albo po uzyciu depilatora wiec u mnie odpada taka metoda. Tylko standardowy nozyk golarki albo krem ;)

ja sie tam nie boję że mąż mnie zatnię bo juz mnie parę razy golił, bo chciał sobie frajdę sprawić, poszło mu bardzo dobrze. ja jeszcze koło siebie jakoś robię, ale przy nie których czynnościach to muszę kombinować jak tu brzusia nie przygniatać. co do włosów to ja też mam wannę i się nad nią schylam bo też nie lubię jak mi się po całym cielsku leje. a co do pępka, to gdyby nie Wy to chyba bym bardzo nie zwróciła uwagi że on się spłyca, nawet nie wiedziałam

nimfii co do ubioru chodziło mi o trudności w ubieraniu, a tak ogólnie to się też nie przejmuję co na siebie włożę byle było nam wygodnie:)

Nimfii no właśnie na takiej profesjonalnej depilacji jeszcze nie byłam,kiedyś sama używałam depilatora i nie miałam problemów skórnych,ale w poprzedniej ciązy odpusciłam sobię tą "przyjemność" i do dzisiaj do niej nie wóciłam :-p Hmmm no nie wiem,moze pójde z tydzień przed wyjazdem.

reklama
Nimfii no właśnie na takiej profesjonalnej depilacji jeszcze nie byłam,kiedyś sama używałam depilatora i nie miałam problemów skórnych,ale w poprzedniej ciązy odpusciłam sobię tą "przyjemność" i do dzisiaj do niej nie wóciłam :-p Hmmm no nie wiem,moze pójde z tydzień przed wyjazdem.
Ja od lat używam depilatora i uwierz po każdym ale to każdym depilowaniu wyglądam jak biedronka ;) utrzymuję się to 1 dzień max 2 a potem tylko gładkość nóżek ;D z woskiem będzie tak samo baaa powiem więcej kiedyś sie odważyłam i poszłam na depilację woskiem miejsc intymnych kosmetyczka wyrwała mi wsio do zera ale po 2 dniach nie było śladu po krostach czy opuchliźnie więc myślę że możesz śmiało działać idź kilka dni wcześniej dla spokojności i tyle. Potem masz problem z głowy na jakiś czas a to komfort zwłaszcza latem ;D

Do góry