reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

A ja jestem przerażona, bo będę niedługo cięższa :-D A. chudnie do swojej wymarzonej wagi 72kg a ja mam na razie 66kg no i pewnie jeszcze trochę przybędzie. Tylko, że jemu masa mięśniowa, a mnie wody płodowe :-D

reklama
mój mąż dużo je więcej niż wcześniej i się śmieje, że jak w ciąży, ale brzusio płaski ma ;) ma dobrą przemiane materi.
A moje kopniaki małego też silniejsze częściej czuje na zewnątrz też już :) a jest kiepsko jak mały wali w pęcherz to wtedy jakby piłką mi grał na pęcherzu czuje i odrazu wc

andrzelika pamietam ze ja duzo pozniej odczuwalam kopniaki na pecherzu ;-) tym razem Kubus jest łaskawszy niz Maciek :-D jak kopie to tylko w okolice pepka. A moze on poprostu lubi lezec glowka do dolu? :-p

moje synuś jest główką na razie w góre tak w okolicy ponad pępka lekarz mówił, ale powiedział, że jeszcze ma czas na obrócenie i może dlatego tak mnie kopie w pęcherz na maksa czujee jak mnie wali wtedy.

Ano tak, bo teraz dzieci jeszcze sobie fikaja jak im sie podoba wiec moze sie zaraz obrucic calkiem inaczej. Ja caly czas czuje kopniaki w okolicy pepka albo na lewym biodrze wiec wiem ze moj tak sobie wlasnie wisi glowa w dol ;) Tylko zeby sie nie spieszyl do wyjscia, bo ma jeszcze na to prawie 20TC :D

Ja mam kopniaki po całym brzuchu, a w komentarzu po USG mam napisane "postawa zmienna", ale wszystko jest okej. W ogóle Wam się zaczęły już brzuchy unosić nad pępek? Bo ja mam nadal nisko.

ponko ja po ostatnim badaniu USG juz mialam 1cm ponad pepek macice a co za tym idzie brzuszek mam bardzo do gory, tak ze razem z jelitami wszystko mi sie konczy pod żebrami i jest mi już mega niewygodnie np w pozycji siedzacej :dry::sorry2: Ach, no i mój pępek już na tym bardzo cierpi bo staje sie bardziej plaski i naokolo kilka oznak rozstępów :-( Czuje ze za miesiac pepek juz bedzie calkiem plaski -ech jak ja nie lubie tego uczucia :shocked2: Pamietam jak w ciazy z Mackiem wlasnie tego uczucia nie znosilam (ale wtedy dopiero w ostatnim miesiacu mialam plaski pępek:eek:). No i brzuszek mnie zaczyna swędzieć, także oliwka schodzi w wiekszych ilosciach i krem na rozstepy :blink:

Nimfii ja też mam tak wysoko brzuch.No i z siedzeniem ciężko,a w pracy przecież 8 godzin siedzę,no i dlatego po południu i wieczorem mi strasznie twardnieje ,a w nocy boli.
U mnie na razie rozstępów nie widać tfu tfu ,z pępkiem nie miałam poprzednio problemów i myślę,ze teraz też nie będzie,bo mam głeboki pępek.

Buuuu mój pępuch też ma coraz mniejszą dziurkę, a ostatnio to mi się śniło że mi wyskoczył i taki kikut mi wystawał w brzuszka jak paluch ;D

reklama
mnie też coraz gorzej zaczyna się siedzieć, nie wspomnę o takich czynnościach jak mycie głowy, depilacja nóg.ja najlepiej to bym cały czas chodziła bo tak mi najwygodniej:)

Do góry