reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

Angum- tak jak nimfii piszę jak mnie tak kuło to raczej od maleństwa, że mi gdzieś naciskało, mówią że jak szyjka macicy się skraca to często tego nie czuć i to przeważnie się sprawdza. Także takie kłucie to pewnie nasze baby :) nie martw się na pewno jest dobrze.

Też was tak kregosłup boli? Ja mam masakre żeby leżeć na boku jakimkolwiek i nawet poduszka mi między nogi nie pomaga, najlepiej na plecach, ale wiem, że za bardzo nie można.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Mnie juz nie boli kregoslup odkad spie na poduszce ortopedycznej :)

Natomiast jesli chodzi o skracanie sie szyjki macicy to przyznam, ze wspominajac sam poczatek porodu, faktycznie nie czuć jej skracania sie - tzn ja nic nie czulam. Trafilam do szpitala z 3 cm rozwarcia a skurczy prawie nie mialam do tego czasu ;) Wczesniej mi wody odeszly niz poczylam skurcze.

Mnie kręgosłup zaczął bolec jakis tydzien temu, nie jest to dzien w dzien ale pod wieczór 2 razy zdarzyło się że nie umiałam miejsca znaleźć sobie

A mnie nadal boli kregosłup szczególnie jak idę spać później to już po spaniu przechodzi, ale tak to masakra ani się ułożyć nic, a jeszcze najgorzej boli mnie na lewym boku

Ja to już powoli nie mogę spać. Znaczy się jeśli się położę o północy to śpię jak zabita, bo do dla mnie chora godzina, ale idąc spać wcześniej, jak przed ciążą mogę się przywitać ze wstawaniem w nocy przynajmniej 4 razy. Raz do łazienki, a raz żeby się ułożyć jak człowiek, bo mnie kręgosłup boli. Niestety boję się robić jakieś ćwiczenia, żeby sobie czegoś nie naciągnąć, bo to niebezpieczne jest. Słyszałam, że basen pomaga, ale mnie z tymi infekcjami wiecznymi to niestety może tylko w innym miejscu dobić.

Ponko mnie właśnie dlatego odstrasza basen. A łagodne ćwiczenia w formie stretchingu można robić, mam taką broszurkę z ćwiczeniami dla ciężarnych. Ja cierpiałam na kręgosłup w pierwszym trymestrze, teraz odpuściło, ale wiem że powoli wróci, nieuniknione, bo kręgosłup będzie pogłębiał krzywiznę żeby zamortyzować ciężar tego brzuchola.

ja też w nocy biegam do łazienki, ale co jak mnie suszy i wracam z wc to zaraz napój pochłaniam i błędne koło, ale całe szczęście jak w nocy się obudzę to już mnie nic nie boli, tylko przed pierwszym zaśnięciem mam problem z bólem kregosłupa

Pytanie do mam ktore męcza sie z infekcjami w strefie intymnej...

Czy bralyscie moze Natamycyne na te dolegliwosci w czasie ciazy|? bo ja glownie na Nystatynie ide, no i mam tez krem do smarowania ktory zawiera Natamycyne. Zastanawiam sie czy jest to bezpieczny skladnik, bo w razie czego mam zapas Natamycyny dopochwowej w domu.
Ktorejs mowil cos lekarz na ten temat?

Mnie na razie po nynastatynie przeszło, mam nadzieję, że nie wróci. Natamycyne nie wchłania się przez skórę i błony śluzowe więc jest bezpieczne w ciąży :)

reklama
Dziewczyny oprócz tych leków jedzcie proszę dużo jogurtów, najlepiej naturalnych bez cukru i pijcie kefirki. To bardzo pomaga w tych problemach wiem bo wypróbowałam!

Do góry