reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

Miałam to samo. Kłucie w pochwie, w nieokreślonym miejscu, nawet nie potrafiłam lekarzowi powiedzieć, gdzie i co. Ale jest okej, zbadał mnie, zrobił USG, szyjka się nie skraca i naprawdę nie ma powodu do paniki. Mam nadzieję, że w Twoim przypadku jest dokładnie tak samo.

reklama
To kłucie czy takie jakby skurcze i ja miałam i mam moja ginka mówi że to normalne... wiadomo ciało jakoś musi się przygotować.. martwi mnie co innego... u mnie to już prawie 18 TC a ja ani ruchów nie czuję ani żadnych wycieków nie mam ;( i tak się zaczynam zamartwiać w poniedziałek wizyta to się dowiem co słychać u mojego bąbla...

Bryszka ruchy dzidziulka pewnie niebawem poczujesz :-) A co do siary, niektóre kobiety w ogóle tego w ciąży nie mają;-)

Trudno je poczuć gdy ciągle w brzuchu coś mi "jeździ" zawsze tak miałam, wzdęcia, bóle i inne ... ostatnio nawet o 6 rano przebudziłam się na siusiu i jak się położyłam poczułam takie "puk puk" pod pępkiem ... to mi na ruchy wyglądało ;) ale od tamtej pory nic(3 dni)... a może bąbel jest leniwy po mamusi.... ;D

moja koleżanka poczuła ruchy dopiero w 22tc więc jeszcze sobie możemy poczekać, nie ma się co stresować na zapas!

Bryszka jesli chodzi o ruchy dziecka to nieraz trzeba poczekac i do 22TC albo dluzej. w pierwszej ciazy zaczelam je czuc dokladnie w 18TC :tak: Spokojnie, na ruchy jeszcze czas :tak:

Ssabrinaa jakie dokladnie wkladki sylikonowe masz na mysli? Bo ja to rozumiem jako te osłonki na brodawki? Czy sie myle?

reklama
Kochane ja właśnie do gina dzwoniłam bo znów mi dokucza to dziwne parcie. kazał dziś do siebie przyjechać, więc mam nieplanowaną wizytę. Teraz siedzę i beczę bo się boję. Mam nadzieję że nic złego się nie dzieje:-(

Do góry