reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

Nimfii wymaz z gardła lub nosa możesz zrobić bez skierowania,ale wiadomo,ze to płatne.
Co do alergii to faktycznie mi alergolog mówił,ze testy dopiero od 4 lat,bo wcześniej wychodzą zafałszowane.Ja chciałam swojego przetestować,bo ma cały czas katar,a jako,ze ja jestem alergikiem to on ma też duże prawdopodobieństwo,ale lekarz powiedziłą,ze nie ma sensu,więc sobie narazie odpuściłam.

reklama
Wlasnie dlatego ze niedawno mnie uświadomilyscie co do nieskutecznosci badan alergicznych u dziecka w tym wieku tez na razie nie mysle o tym i nie bede prosic lekarza, chyba ze uzna to za pomocne w czymkolwiek.
Natomiast jesli chodzi o badania krwi, to wydaje mi sie ze gdyby w jego organizmie rozwijala sie jakas stala infekcja czy bakteria to wyszloby to w morfologi - chocby podwyzszone leukocyty czy cos. Natomiast szwagierka jest laborantka i sprawdzala te wyniki morfologi macka, uznala ze nawet czynnik odpowiadajacy alergi jest u niego niski wiec nic by na to nie wskazywalo.
Oczywiscie moge sobie tak gdybyac i podejrzewac... Intuicja podpowaida mi ze ma podobne problemy gardlowe jak mama (gronkowiec czy kandydoza) ;) Albo alergie jak ja mam, taka blizej nieokreslana, na cos pylącego na wiosne czy jesien.

Dziewczyny a powiedzcie mi, czy nadal często sikacie?? ja myślałam że w II trymestrze powinno to trochę ustąpic a ja mam wrażenie że biegam coraz częściej:wściekła/y:

ja na pewno sikam częściej niż w I trymestrze, a czytałam ostatnio, że powinno być odwrotnie, ponieważ macica unosi się i już nie naciska tak na pęcherz, no nie wiem, albo ja po prostu więcej piję

ja chyba sikam z taką samą częstotliwością, choć jak już mi się zachce to muszę "tu i teraz" :-D Też sporo piję, jednak przed ciążą, mimo dużych ilości wyduldywanej wody, nie chodziłam tak często do WC ;)
Za to dziś rano dziewczyny, tak mi pociekło z lewego sutka, normalnie plama na 4 cm - chyba będę musiała wkładki nosić :/ a one są wielgachne i grube - kupiłam takie z belli, może z innych firm są jakieś mniejsze?

ja to teraz mniej sikam..w I trymestrze tak latałam szok..:-D
Gola84 ja co dziennie mam zacieki na bluzce po nocy najbardziej...chyba:-)

Onanana ja sikam częsciej i wydaje mi się ,ze to normalne,bo jednak dziecko rośnie,macica też.Pamiętam ,ze w pierwszej ciązy potrafiłam co 5 min latać,jak mnie mały uciskał.

ankusch ja też po nocy mam najbardziej :-/ wstanę i praktycznie od razu rano... Ale nadal jest to przezroczyste, o lepkiej konsystencji, czytałam, że może też być o żółtawym zabarwieniu, spytam dziś mojego gina na wizycie;-)

reklama
Do góry