reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

reklama
Z sikaniem to ja mam co godzine wizyty w WC, a w nocy to minimum 3 razy wstaje. w pierwszej ciazy im wiekszy brzuch mialam tym czesciej bywalam w WC.
Dostalam zalecenie od lekarza zeby pic 2 litry dziennie wody :sorry2: He he zabawne, bo mnie wystarczy wypic pol szklanki wody i juz siedze na kibelku. Poprosty woda przelatruje przezemnie od razu.
Nadal ciezko mi wypic wiecej niz 1lit dziennie. :dry:

ja chyba sikam z taką samą częstotliwością, choć jak już mi się zachce to muszę "tu i teraz" :-D Też sporo piję, jednak przed ciążą, mimo dużych ilości wyduldywanej wody, nie chodziłam tak często do WC ;)
Za to dziś rano dziewczyny, tak mi pociekło z lewego sutka, normalnie plama na 4 cm - chyba będę musiała wkładki nosić :/ a one są wielgachne i grube - kupiłam takie z belli, może z innych firm są jakieś mniejsze?

Ja w pierwszej ciazy szybko przerzcuolam sie na wkladki wielorazowe a nie te jednorazowe.
Dlatego ze ze mnie bardzo mleczko cieklo i po pierwsze te jednorazowe mi przemakaly a po drugie musialam kupowac ich cale mnustwo.
Polecam te z Aventu. Sama je mialam (8sztuk) i codziennie przepieralam w rekach.

AVENT WIELORAZOWE WKŁADKI LAKTACYJNE 6SZT PROMOCJA (1611049860) - Aukcje internetowe Allegro

A ja głupia myślałam, że wkładki laktacyjne to po porodzie. Nie wiedziałam, że mogą być w ciąży i to tak wcześnie potrzebne. Ja jeszcze wycieków nie mam ale rozumiem, że mogę się lada moment spodziewać?

Ja tak samo zadnych wyciekow jeszcze nie zauwazylam u siebie no ale za jakimis wkladkami przydaloby sie porozgladac i sie zaopatrzyc tak na przyszlosc :tak: Doswiadczone mamy a co myslicie o silikonowych wkladkach laktacyjnych??

Ja tez nie mam wycieków, a brodawki baaardzo wrażliwe:-( Ciekawe czy to w końcu minie, bo sobie nie wyobrażam jakby tak miało zostać i miałabym maluszka do piersi przystawiać, na samą myśl jest mi słabo hehe
Dziewczyny mam do Was nieśmiałe pytanie, ale nie wiem kto inny miałby mi powiedzieć jak nie Wy. Od kilku dni czuję takie jakieś dziwne parcie tam na dole:zawstydzona/y: takie coś zdarzało mi się podczas @ jak używałam tamponów i długo stałam. Teraz mnie to trochę martwi. Nie mam oczywiście plamień ani nic takiego ale trochę się nastraszyłam tym skracaniem szyjki i boję się czy to nie to:no: Wizytę mam za tydzień a być może to normalne i nie chcę z każdą pierdołą do gina latać:confused: zastanawiam się czy No-spy sobie nie zapodać, może to coś ulży. Tzn nie boli mnie to jakoś mocno, tylko czuje że coś tam się dzieje ( może najzwyczajniej się narządy zmieniają) ale stresuje mnie to uczucie. A może ktoraś z Was też odczuwa taką dolegliwość??

onanana czasem czułam takie jakby kłucie w pochwie, takie trwające dosłownie ułamek sekundy, mówiłam teraz ginowi o tym, twierdzi, że te wszystkie kłucia, ciągnięcia, to wynik powiększającej się macicy i wiązadeł, i jeśli tylko to nie jest ból ciągły, tylko za chwilkę mija, gdy np się położymy odpoczniemy, lub po prostu na sekundę coś pociągnie zakłuje, to ok

Ja tez nie mam wycieków, a brodawki baaardzo wrażliwe:-( Ciekawe czy to w końcu minie, bo sobie nie wyobrażam jakby tak miało zostać i miałabym maluszka do piersi przystawiać, na samą myśl jest mi słabo hehe
Dziewczyny mam do Was nieśmiałe pytanie, ale nie wiem kto inny miałby mi powiedzieć jak nie Wy. Od kilku dni czuję takie jakieś dziwne parcie tam na dole:zawstydzona/y: takie coś zdarzało mi się podczas @ jak używałam tamponów i długo stałam. Teraz mnie to trochę martwi. Nie mam oczywiście plamień ani nic takiego ale trochę się nastraszyłam tym skracaniem szyjki i boję się czy to nie to:no: Wizytę mam za tydzień a być może to normalne i nie chcę z każdą pierdołą do gina latać:confused: zastanawiam się czy No-spy sobie nie zapodać, może to coś ulży. Tzn nie boli mnie to jakoś mocno, tylko czuje że coś tam się dzieje ( może najzwyczajniej się narządy zmieniają) ale stresuje mnie to uczucie. A może ktoraś z Was też odczuwa taką dolegliwość??

onanana mnie też brzuszek pobolewał jak przy okresie - tylko troszke mniej i był napięty na dole i brałam no-spę. Wczoraj byłam u lekarza, też sobie wkręciłam, że mi się skraca szyjka, ale powiedziała, że jest wszystko idealnie! i boli, bo boli, bo się rozrasta i nie ma się co denerwować, tylko spokojnie brać tabletkę. Ja brałam tylko jak mnie już baaardzo bolało, a ona mi powiedziała, że w szpitalu nawet 6tabl. jednorazowo podają, bo są bezpiecznie. Także nic się nie denerwuj, tylko jak boli bierz tabletkę :)

Ja tak samo zadnych wyciekow jeszcze nie zauwazylam u siebie no ale za jakimis wkladkami przydaloby sie porozgladac i sie zaopatrzyc tak na przyszlosc :tak: Doswiadczone mamy a co myslicie o silikonowych wkladkach laktacyjnych??

Mnie ostatnio zaczęło lecieć, najpierw tak lekko, ale wczoraj zauważyłam pierwszą dużą kroplę :-D Strasznie śmieszne uczucie. Przed chwilą spojrzałam na swój stanik i... no cóż, chyba muszę go wyprać, trochę został sponiewierany przez lecącą z cycków siarę ;)

onanana mnie też brzuszek pobolewał jak przy okresie - tylko troszke mniej i był napięty na dole i brałam no-spę. Wczoraj byłam u lekarza, też sobie wkręciłam, że mi się skraca szyjka, ale powiedziała, że jest wszystko idealnie! i boli, bo boli, bo się rozrasta i nie ma się co denerwować, tylko spokojnie brać tabletkę. Ja brałam tylko jak mnie już baaardzo bolało, a ona mi powiedziała, że w szpitalu nawet 6tabl. jednorazowo podają, bo są bezpiecznie. Także nic się nie denerwuj, tylko jak boli bierz tabletkę :)

Mnie też jak brzuch bolał, to sobie wkręcałam, że to szyjka albo rozejście się spojenia łonowego :-D Ale lekarz mnie badał tydzień temu i wszystko było w normie, więc się nie martwię i jemu ufam. Czasami mam dziwne skurcze, raz miałam taki, że na dwie minuty mnie zgięło w pół, ale rzeczywiście nospa trochę mi pomaga na takie dolegliwości. Na ulotce nie jest napisane, że można stosować w ciąży, tylko, że trzeba poradzić się lekarza, ale w aptece dowiedziałam się, że jest bezpiecznie.

reklama
Tylko dziewczyny mnie to nie brzuchal boli ale w pochwie dosłownie czuję, nie wiem jak mam to opisac to nawet nie klucia tylko jakieś takie napięcie:-( Tak miałam często podczas @ kiedy długo postałam. Mam nadzieję że to nie ta nieszczęsna szyjka:no:

Do góry