reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

reklama
Onanana napewno to nic zlego,głowa do góry i daj znać po wizycie!
Ssabrina co do tych wkładek,to wcześniej ich nie widziałam,moga być fajne,ale z drugiej strony jak ci tam mleko będzie wyciekać to nic je nie wchłania:sorry2: wiec cycki będą oblepione mlekiem,a co gorsza mogły by się zaparzyć jak akurat nie będziesz miała możliwości wytrzec.A jak zacznie wyciekać z tych wkładek? hmmm nie wiem trzeba by było zapytać kogoś kto już takich używał.

Dziękuję kochane, już nie beczę ( może to te ciążowe zmiany nastroju???);-) Myślę czy ten dziwny ból nie jest wywołany infekcją bo raczej mi się nie doleczyła. Wcześnie na pewno dziś nie wrócę od tego gina, bo tam zawsze jak się wbija z zaskoczenia to jest masakra, będę musiała czekać do samego końca aż wszystkie pacjentki planowe przejdą swoją wizytę:-(

onanana wiesz co, jak widać kazda z nas jest inna i na prawdę cieżko powiedzieć czy to normalne czy coś złego. Ja nie miałam jakiś specjalnie wyrażnych objawów, tylko delikatne kłucia, a okazało się , że bardzo mi się szyjka skróciła:baffled: Natomiast wiele dziewczym czuje różnego rodzaju skurcze czy bóle, nawet silne i nic im nie jest. Jak widać ciężko się tak porównywać do innych. mam nadzieje, ze to nic poważnego! Powodzenia u lekarza i czekam na wieści!

Co do sikania to u mnie masakra! Ja przed ciażą dużo piłam i dużo sikałam. W I trymestrze sikałam bardzo często. Natomiast teraz prawie ciagle mi się chce:-( Pójdę do kibelka przed wyjsciem do domu i czasem ledwo wsiadę do auta juz mi się chce! Nie chcę myśleć co bedzie później:baffled:

Ostatnia edycja:
Onanana trzymam kciuki za Ciebie! Będzie dobrze! &&&&&&&&&&&&&&&&&& :*

Co do sikania... co sekundę wręcz latam. To się powoli robi trochę męczące, nawet jedzenia sobie bez przerwy nie mogę przygotować ;)

Onanana napewno to nic zlego,głowa do góry i daj znać po wizycie!
Ssabrina co do tych wkładek,to wcześniej ich nie widziałam,moga być fajne,ale z drugiej strony jak ci tam mleko będzie wyciekać to nic je nie wchłania:sorry2: wiec cycki będą oblepione mlekiem,a co gorsza mogły by się zaparzyć jak akurat nie będziesz miała możliwości wytrzec.A jak zacznie wyciekać z tych wkładek? hmmm nie wiem trzeba by było zapytać kogoś kto już takich używał.
Tez sie na tym zastanawialam,czy beda wygodne no i co sie bedzie dzialo z tym co sie tam uzbiera potem,no niby odparzyc nie bardzo bo te nakladki silikonowe maja otworki w gornej czesci zeby byl jakis przeplyw powietrza i byla jakas wentylacja no ale dlatego wlasnie sie pytam bo moze ktoras z mam takich uzywala?? no zobaczymy jak to bedzie :-)

Z sikaniem mam to samo,moglabym chodzic co chwilke no ale jak jestem na miescie to jakos daje rade przetrzymac i dosc do domu ale jesli zbyt dlugo to mnie zaczyna brzuszek bolec no i wtedy albo publiczna toaleta albo trzeba sie szybciej zbierac do domu :tak::-)

reklama
To kłucie czy takie jakby skurcze i ja miałam i mam moja ginka mówi że to normalne... wiadomo ciało jakoś musi się przygotować.. martwi mnie co innego... u mnie to już prawie 18 TC a ja ani ruchów nie czuję ani żadnych wycieków nie mam ;( i tak się zaczynam zamartwiać w poniedziałek wizyta to się dowiem co słychać u mojego bąbla...
spokojnie:) masz czas do 22tc:) a jak puk puk poczulas to jak najbardziej moze byc TO:)

onana-trzymam kciukasy czekamy na wiesci.

Ja tez siary nie mam. Ale to iekoniecznie musi sie pojawic. Nawet cycki mi mega nie urosly a staly sie jedrniejsze wiec przypuszczam ze staniki bede zmieniac za kilka tygodni dopiero;)

ide do kapieli a jutro z mezem nad morze:) bede nadrabiac w iniedziele pewnie;)

Do góry