reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

ankusch jesli te bole nie beda ustepowaly a bedziesz sie przez to denerwowac to moze skontaktuj sie z lekarzem i powiedz mu jak sie czujesz,moze wezmie Cie wczesniej na wizyte,sprawdzi co i jak i uspokoi Cie,bo spokuj teraz jest najwazniejszy:tak: Trzymam kciuki zeby bole same minely &&&&& ;-)

reklama
Wiecie co od jakiegoś czasu mam takie jakby ukłucia, a moze raczej mini skurcze (cieżko to nazwać) tak w samym dole. Do tej pory zdarzało sie to bardzo rzadko i na sekundę, ale od wczoraj jest tak częściej i czasem kilka razy pod rząd. Tez tak macie? Myslicie, ze to moze być cos złego, czy po prostu wszystko sie rozciaga?

Gola84 :-)

Margana też tak miałam a teraz ten ból mnie dopadł ehhhh sama już nie wiem

Też mam takie ukłucia dziwne w różnych częściach brzucha, a nawet na samym dole. Tak parę razy pulsujący ból i mija po jakimś czasie, nie trwa długo i nie boli, ale jednak zastanawia...

margana - myślę, że zawsze warto skonsultować się z lekarzem, wychodzę z założenia, że lepiej na zimne dmuchać.

Ja wiem, ze lekarzowi powiedzieć muszę, ale idę w srodę i myślałam, ze moze ktoś juz coś takiego konsultował. Na samym początku ciaży miałam takie pobolewania i w brzuchu i w samym dole, ale nic sie nie działo i przeszło. Dopiero teraz wróciło, ale brzuch mnie nie boli, tylko jakieś takie kłucia jakby w pochwie i to tak jakby głównie po lewej stronie:baffled:
No nic, w srodę się dowiem. Nie mam żadnych plamień ani innych dolwgliwosci, wiec chyba nie ma co panikować.

ankusch a kiedy idziesz do lekarza?

A to rzeczywiscie 2 tygodnie to trochę długo, jak nie przejdzie to lepiej idź. Ja do srody wytrzymam. I dam znać co mi lekarz powiedział.

reklama
Jesli chodzi o jakiekolwiek bole brzucha to zawsze warto kontaktowac sie z lekarzem.

W pierwszej ciąży czulam jakby skurcze męstruacyjne, ale przez 3 msc nie mowilam o tym ginowi, bo wtdawalo mi sie to normalne. Gdy mu sie przyznzlam od razu przepisal Luteine, potem Fenotreol, oraz Nospe i magnez a i tak skurcze mi nie mijaly.

Jest to raczej skutkiem rozciagania sie macicy, ale lepiej dmuchac na zimne, bo moze byc tez oznaka przedwczesnych skurczy porodowych.

Do góry