reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

A mnie biust niestety boli bardziej niż wcześniej. A co do jedzenia... wczoraj zrobiłam sobie mieszankę. Lody cytrynowe, a po chwili chrupki orzechowe, taka mnie ochota wzięła. Zaraz oczywiście pożałowałam tej decyzji, ale już trudno, czasem nie mogę się oprzeć moim przedziwnym zachciankom.

reklama
Cześć Dziewczyny!
Dołączam do grona listopadowych mamusiek, cieszę się że Was znalazłam:)
12 maja mam termin na nieinwazyjne badania prenatalne, bo moja lekarka chyba wszystkim
pacjentkom swoim zleca i mam pytanie czy jest szansa na tym bardzo wrażliwym USG na wykrycie płci dziecka?
Idziecie na badanie same czy z partnerem?
A w ogóle jak często chodzicie do gina? Bo ja raz w miesiącu, ale po dwóch tyg już mi się ciągnie i zastanawiam się czy nie chodzić co 3 tyg.
Ps. czuję się rewelacyjnie, ani razu żadnych mdłości nie miałam, śmigam na rowerze i mam energii za dwoje, aczkolwiek apetyt to chyba za troje:)

Pozdrawiam,
Kasia

witaj kahha
Ja wczoraj byłam na usg genetycznym, niestety na tym etapie jeszcze ciężko rozróżnić płeć więc za bardzo się nie nastawiaj, chociaż czasami się zdarza, ale chyba wtedy kiedy lekarz ma bardzo dobry sprzęt i kiedy jest to chłopak, jakoś tak zauważyłam ;-)
Na badania chodzę sama, mój mąż akurat w tych godzinach jest w pracy, ale na następne chciałabym go zabrać już ze sobą, wizyty mam raz w miesiącu i pod koniec też przeokropnie mi się dłuży

u mnie też płci nie było widać. Ja na wszystkie USG chodzę z Tatusiem i jest przeszczęśliwy :)
Wizyty mam co miesiąc i chyba to taki standard. Każda z nas nie może się doczekać kolejnej wizyty, ale taki już nasz los

ja do tej pory miałam jedno usg i m nie było ze mną.13 maja mam następne i m też nie będzie,no chyba,ze godzina się przesunie i zdąży,ale już 18 maja idziemy razem.
Jak ciąża przebiega bez komplikacji to wizyty są co miesiąć,a później chyba co dwa tygodnie.
Co do płci to chyba jeszcze ciężko rozpoznać,chociaż jak lekarz ma dobry sprzęt to kuleczki między nogami zobaczy:tak: Ja licze ,ze jednak uda nam się rozpoznać,bo ten do którego idę 18 maja ma ponoc najlepszy sprzęt w mieście

Ostatnia edycja:
Dziewczyny, właśnie zrobiłam obiadek i padam - strasznie mnie bolą plecy :( czy któraś z Was też tak ma, że jak dłużej coś robi (gotuje, prasuje, sprząta) to bolą Was plecy? mi już po 20 minutach stania bolą i muszą usiąść...

haszkal, niestety ja tak mam, w pierwszej ciąży pod koniec, wlasciwie jak mi sie porod zaczynal (o czym nie wiedzialam) to tez mnie tylko plecy bolaly, wiec sie głupia polozylam spac, bo myslalam ze sie duzo napracowalam tego dnia.... ah

a teraz bolą juz od samego początku jak cos porobię, po prasowaniu, myciu podłogi, generalnie przy dłuższym staniu. pierwsza ciąża mi tak zalatwila plecy, caly czas lezalam, potem bylam chora przez ponad rok, nie mialam okazji pocwiczyc i zregenerowac pleców

A ja mam odwrotnie, jak za dlugo siedze to bola mnie plecy, przy chodzeniu, sprzataniu jest ok ale 8h w pracy przy biurku daje mi sie we znaki, nawet jak siedze w samochodzie to bola mnie plecy...

reklama
Ja od 2,5 tyg.mam problem z kręgosłupem L-S, rwa mnie dopadła. Boli mnie jak za długo siedzę przed komputerem i jak leżę, czasem jak chodzę, chociaż zauważyłam, że jak się trochę rozchodzę jest lepiej. Nie spodziewałam się tego we wczesnej ciąży ale widzę, że nie jestem sama :)

Do góry