reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

gola ja pierwszy raz zobaczylam mokra bluzeczkę kilka dni temu. Poźniej raz dziennie czułam to samo. Ilość płynu jest tak niewielka, ze nieraz nie mam szans jej wyczuć bo sie wchłonie w ubranie ;-)
Mysle ze juz raczej będzie nam ten objaw towarzyszyl, jak nie codziennie, to raz na kilka dni :tak:A kiedy sie bardziej rozkręci? To sama chcialabym wiedziec :-p Na wszelki wypadek chyba zakupie wkładki laktacyjne :sorry2:

reklama
Ja też zauważyłam jakiś czas a raczej mój mąż na początku to jakoś w 9 tyg jak się balsamowałam...i wczoraj też zauważyłam jak mnie zaczepiał mąż :-)

Nie wiedziałam, że siara pojawia się już tak wcześnie :) Myślałam, że może w 3 trymestrze... ;) Ja sama patrzę uważnie na wszystkie objawy, teraz też obserwuję brzuszek, robi się jednak trochę okrąglejszy :p Chyba najwyższy czas, już w sumie 2 trymestr...

U mnie jeszcze nic nie zauważyłam oprócz delikatnie zaokrąglającego się brzuszka.

Majówka jest tragiczna zimno, z domu się nie chce wychodzić, a wczoraj brzuszek mnie tak bolał, że nie mogłam w ogóle siedzieć;( możliwe, że macica mi się powiększała ale dziś już jest wszystko w porządku.

Czy kogoś męczą już bóle pleców?

W sobote bylam 3 h na spacerze z dzieckiem, a po powrocie do domu lepilam z mamą pierogi - wierzcie mi, że już dawno nie czułam takiego bólu pleców jak wtedy :-(

Coraz częsciej mi się to zdarza po spacerze, czy po zajeciach na stojąco. Skoro już teraz czuje się jak stara babcia to co będzie poźniej :zawstydzona/y:

nimfii mnie też czasem męczą bóle pleców ale nie tylko w krzyżu, ale też w odcinku piersiowym. W pracy 8 godzin siedzę a potem jak spaceruję czy robię coś na stojąco ( też lepiłam z mamą pierogi) to nie umiałam wytrzymać:-(

Mnie po lewej stronie pod biustem i z tej samej strony łopatka. Od paru dni pod wieczór. Nie wiem, czy sobie naciągnęłam mięsień, czy po prostu już mnie ciążowe bóle dopadają...

Mnie boli krzyż i kręgosłup na odcinku klatki piersiowej. A jak siedze przy kompie to tez szyja :( Powinnam chyba więcej lezec bo inaczej nie dam rady...

Ja także mam bóle pleców. A jak leżę i zaczną boleć to się ruszyć nie mogę więc nie wiem czy leżenie jest takie dobre ale moim zdaniem chyba powinnyśmy zacząć troszeczkę ćwiczyć. Ja mam zamiar ale zabrać się do tych ćwiczeń nie mogę;(

reklama
Mnie się ćwiczyć nie chce, jestem zbyt leniwa. Ale wiem, że powinnam, może właśnie wtedy by zniknęły dolegliwości z plecami...

Do góry