reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

juliet

Systematycznie i powoli odstawiam Luteine dopochwową, bo jeszcze 3 dni do końca trymestru, a ja już nie mogę wytrzymać z tą Lutką :-( Suchość wraz z pieczeniem i swdzeniem nie dają mi żyć. Podmywam się, jak tylko mam okazję, podcieram chusteczkami nawilżajacymi, smaruje krememi nawilżającymi i na odparzone pupki niemowlęce :-p I nic.... Niewiele pomaga. Dlatego ciesze się że niebawem a mną I trymestr. Mam nadzieje że sam Mg wystarczy ;-)
z tym podmywaniem tez rrzeba ostroznie bo tez zbyt dokladn HIGIENA NISZczy flore bakteryjna i tez moze owodowac swedzenie i pieczenie:) takze wszystko z umiarem;) i nie mowie zeby sie nie myc, ale raz dziennie wystarczy;)

reklama
ja biorę Falvit mama i moja gin powiedziała, żebym zmieniła na jakieś z kwasami omega, bo te nie wspomagają odpowiednio budowania mózgu maleństwa, ale mam jeszcze prawie całą paczkę, więc najpierw dokończę te a później będę szukać czegoś dobrego i w dobrej cenie..

Możesz też kwasy omega kupować osobno, ja tak robię :tak: Preparatow jest kilka - min mumomega, który ja będę brać (już zamówiłam), albo Prenatal DHA (brałam go w poprzedniej ciąży), jest też kilka innych.

Ja też mam luteinę, ale czeka mnie jeszcze co najmniej miesiąc brania, bo mam nie odstawiać do następnej wizyty.

ja jestem ciekawa kiedy mi lekarz każe odstawić dupka, wizytę mam 5-go maja więc to będzie akurat koniec 13go tygodnia

A ja luteinę już odstawiłam. Podczas ostatniej wizyty ( początek 10TC) powiedział, ze mam powoli odstawiać ( torbiel zmalała a dzidzia ok) a gdyby coś się działo to dzwonić. No ale szczęśliwie ( odpukać) dziś zaczynamy 13TC i wszystko jest oki:-)

Witam dziewczyny :) chciałabym zapytać jak tam Wasze objawy? bo mnie ostatnio coraz mniej bolą (.)(.), są dni, że nawet w ogóle... trochę mnie to dziwi i martwi...
i poza tym mdłości też coraz rzadziej... i tak się zastanawiam, czy to możliwe, że to wszystko tak nagle mija???
następną wizytę mam dopiero 10 maja i wtedy też usg genetyczne i chyba zwariuje do tego czasu... :-p

lillydelux- A w którym jesteś tygodniu, mi też objawy mineły wszystkie całkowicie, ale od 3 miesiąca często wszystko ustepuję także nie ma się co martwić, teraz przyszedł czas w którym będziemy bardziej żywe i lepiej się czuły.

Dokładnie tak jak Ty andrzelika :) 11tydz 5 dzień :)
mam nadzieję, że to normalne :) w sumie lubiałam te moje dolegliwości, przynajmniej wiedziałam, że coś się dzieję :p
a (.)(.) Cię w ogóle nie bolą? i czy dużo urosły? bo mi nie aż tak jak się spodziewałam... słyszałam, że piersi tak straaasznie rosną, a mi tylko gdzieś o rozmiar...

lillydelux- Teraz widzę suwaczek mam słabego neta i czasem mi się nie wyświetla, tk przeszły mi wszystkie dolegliwości nie boli mnie brzuch nie mam mdłości czuje się lepiej nawet nie biegam tak do ubikacji, ale to norma od 3 miesiąca większość kobiet czuje się lepiej, a jeśli chodzi o piersi spokojnie mi lettko urosły nie widać, aż tak dużej różnicy tylko miałam zawsze dopasowane staniki i dlatego w mnie się już nie mieszcze, a piersi to wcale mnie nie bolą na razie, jeszcze czas na rośniecie piersi. Sutki może mnie tylko swędzą czasem. Teraz za to mam alergie i zdycham...

Dziękuję Andrzelika :) uspokoiłaś mnie trochę :)
Jak już będę po tym USG genetycznym, i wszystko będzie dobrze, to dopiero zacznę być o mojego dzidziusia spokojna :p bo tak to cały czas mam jakieś obawy... ale jeszcze tylko 2 tygodnie :)

reklama
lillydelux- ja teraz mam 18 maja to będę w 15 tyg, i też już bym chciała żeby mi zlecieało jak dotrwam do 4 miecha to będę już na maksa spokojna, bo ja w 12 tyg właśnie 3 ciąże poroniłam i dlatego jeszcze się boję, a jak już będzie ok tego 18 maja to minie mi głupie myślenie może, no i już bym chciała kopniaki czuć jak najszybciej wiem, że najcześciej jest to w 18tyg a nieraz 20tyg, wtedy też będziemy czuły, że wszystko gra, może mnie skopać mały brzdąc, ale chcę go czuć, że jest i wszystko gra

Do góry