reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Samopoczucie mamy - dolegliwości fizyczne i nie tylko...

PO PROSTU NAM MACICA ROSNIE I TO CZUC JAKBY UWIERANIE;) JA JUZ JAK LEZE NA PLECACH TO CZUJE ZE MAM KROPKA W BRZUCHU:) kurde sory caps mi sie wlacza:/ w kazdym razie czuje jakby mi cos juz na brzuszku lezalo;)

reklama
Myśle, że jest wszystko ok tak ma pewnie być :) ważne żeby się nie przemęczać i jeść zdrowo, później będą nam dzieciaczki w brzuszku kopać to będziemy spokojniejsze, ja to w nocy już nie wiem tylko jak spać przekładam się z boku na bok i na plecy i ciągle mi nie wygodnie, a do tego ciągłe wstawanie do łazienki.

andrzelika, skurcze porodowe oczywiscie tez mnie bolaly :tak: ostatnie godziny to dosłownie chciałam chodzić po ścianach -czułam sie jak wariat w pokoju bez klamek co chce uciec :rofl2:
Traciłam świadomość i poprostu jak juz bylo po wszystkim to leżałam i odpoczywalam sobie. Byłam tak zmęczona że nie docieralo do mnie co mówili inni. Rodzenie łóżysta i ból z nim związany był dla mnie wielkim zaskoczeniem. Teraz wiem że na tą chwilę film mi się całkiem urwał na kilka minut, chyba z tego ostatniego bólu. Dopiero jak mi dziecko położyli na klatce piersiowej to odzyskalam świadomość.

Jak teraz o tym mysle to ciesze sie bardzo że mąż był przy mnie, bo bez niego naprawde nie wiem co bym zrobiła. Ostatnią godzine pamiiętam taka że w kółko gadalam, ze nie dam już rady, że już nie chce dłużej itp No i wrzeszczalam - mąż uznzał że nigdy by nie podejrzewał że mam taki mocny glosik.

kasiente ja podczas snu mam plaski brzuszek i ledwo wyczuwalne twardości :tak: Natomiast gdy juz wstane to znów piłeczka okrągleje.

Ostatnia edycja:
A ja dzisiaj sie jakos tak dziwnie czuje,bol plecow i nawet nie wiem dlaczego a do tego wydaje mi sie ze piersi mam jakies takie mniej bolace :oo2: ja chyba zaczynam schizowac juz,zwlaszcza ze ten tydzien to jest dla mnie bardzo stresujacy.........

Ssabrinaa- nie schizuj się mnie też bolą plecy, a piersi przestały na razie i bólu brzucha też nie mam, a jest dobrze wszystko :) w sumie po usg się uspokoiłam, bo też miałam stresujący tydzień i płakałam, a wtedy boję się, że zaszkodzę dziecku.

Nimfii-ja mam twardy brzusio już jakby nie wiadomo który miesiąc był.

A teraz mnie ta pogoda męczy jest ciepło i pięknie, ale spać mi się chce w południe, a w nocy nie mogę przekładam się z boku na bok.

A mi to tak wszytko chyba odeszło..chociaż czasem głowa zaboli ,coś w brzuchu zaciągnie albo mam chęć się położyć troszkę ..no i czasem pawik wyjątkowo rzadko ale dawno nie było:-)

agutek79 współczuje mdłości z wymiotami rano

Ssabrinaa ty schizujesz ja chyba też trochę za tydzień idę na wizytę i już wymyślam nie wiadomo co...:)

Widze że bedzie mi ciężko przechodzić ciąże latem. Co prawda pierwszą ciąże też przechodzilam latem (od czerwca do lutego nastepnego roku), ale wtedy mialam 4 pierwsze miesiące ciąży w największe upały. a teraz miesiąc 3-6 przypadnie na upały.

Wczoraj było "tylko" 25stC a ja zdychałam :(
Było mi strasznie duszno, jakbym nie miała czym oddychać. Jadąc samochodem było tylko gorzej. Choroba lokomocyjna się pokazała :(

Gaviscon o smaku mięty, tabletki do rozgryzania i żucia, 8 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

To coś dla mam które męcza mdlosci. Leczenie objawów żoładkowych, zgagi, niestrawności. może pomóc przy mdlosciach, a jest zalecany dla kobiet w ciąży. Ja sobie to właśnie zakupie bo inaczej nie dam rady wsiąść do auta :(

A tak w ogole to ostatnio się nakupuje w tej aptece "Dbam o zdrowie" ale wlasnie za pomoca internetu :)
Mam jeszcze kartr rabatowa dla "mamy i maleństwa" wiec wiele rzeczy kupuje taniej.
Znalam tam witaminy ktore zalecil mi gin o 10 zl taniej niż normalnie.
Zamawiam internetem a odbieram w aptece na osiedlu.
Polecam apteke innym mamom ktore maja ją "pod ręką" ;)

PregnaPLUS, kapsułki, 30 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

Pharmaton Matruelle, kapsułki miękkie, 30 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

A to te witaminy.
Czy któras mama je bierze?

a ja koncze 13tc:D i co? mdlosci z ranca wieksze niz w 8tc:D jezu:D masakra:D wszystko sie poprzestawialo:D hehehe ale generalnie mam duzo wiecej energi na robienie czegokolwiek:)

reklama
Do góry